Başa bela rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omurxyz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tüm sensörleri çıkmacı arkadaşla tek tek degistirdim sonuç aynı bu gün arabaya elektronik blow off takmaya çalışırken elimdeki ölçü aletiyle buji bobinlerine gelen voltajı ölçeyim dedim orta iki bobince sıkıntı yok voltaj stabil fakat baştaki ve sondaki bobine voltaj sürekli kesilip geliyor bu voltaj gelgit durumu arabanın normal çalışma seyrimi yoksa bu durum sorunumun çözümü bu sorunda mı yatıyor bilen varsa veya aracında deneyebilecek varsa lütfen cevap yazın

Bu arada bu voltaj sorunu araca hafiften gaz verince düzeliyor rölanti ye bırakınca tekrar ediyor

şarj dinamosundan olabilir.
ben artık takmıyorum...
ama büyük ihtimal sonradan taktığımız şeylerden...
bende ses sistemi ve ek kapılarda falan ışıklar var...ben ondandır diye düşünüyorum.

Yok kablolar sağlam sıkıntı yok bi servise sente ve şarj dinamosuna baktiracam artik :(

fazla aç kapa iyi değildir...motoru eline verirler...
sağlam motor dağılır....

ben tüm parçaları garantili olaran 1.5-2bin tl ye garantili olarak serviste değiştirdim...keçelerden su kaçırdı....(o zamanlar saftım.)servis kabul etmedi hatasını...
dışarda yaptırdım...o da açısını ayarlayamamış ....dağıldı motor...servisde işim olmaz dedi...

şarj dinamosundan olsa :
farlar yanarken kısılma ve yükselme olurdu...

sendeden olsa :
motor aşırı rolanti de titrer.....

motor rekleftiyesiz değil mi sizin........benim reklefiyeden sonra oldu...

Motor rektefiyesiz aracı alır almaz triger buji yağ filitre degistim oo yüzden önceden aynı sıkıntı varmıydı bilmiyorum

rolantide yapması çok ilginç....
motor ön takozu orjinal değil mi sizin

Aracın önceki sahibi arkadasimdi yağ filitre değişimi dışında sadece şu deposu çatladı o değişti başka hicbir yeri ellenmedi diyor 5-6 yıl bindi araca daha öncesini bilmiyorum on takozun orjinal olup olmadigini veya nasıl anlaşılacağını da bilmiyorum

şöyle anlayabilirsin...
motor çalışırken motor titriyorsa öne geriye doğru , motor takozu orjinal değildir

Geri