Başa bela rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omurxyz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok bilmediğini belirterek aklıma gelen olabilecek şeyleri soyleyim rölanti valfi araba soğukken yüksek çalıştırır ısınınca düşürür lpg de yüksek çalışmasın diye boğaz kelebegindeki vidayla oynayıp lpg rolantısını düzeltmişler tabi bu seferde normal olan benzin rolantısı fazla düştüğünden araba stop ediyor olabilir bilginecane

arkadaşlar benim de benzinde çalışırken rolanti çok düşüyor hatta stop ediyor. bu sorun benzinde var lpg de yapmıyor. ne yapmam gerekiyor. saygılar
rolanti valfi bozuk
ya da rolanti ayarı bozuk:eyv

Çok büyük bir sorun yok yaşının verdiği eskimeden dolayı bunlar gayet normal :)

kardeşim öyle bir konuştun ki sandım 50 senedir motor ustası. bana eskime ile rolanti dengesizliği arasındaki bağlantıyı anlatır mısın..)))) şaka şaka....

ben de de aynı sorun var...eskiden yoktu ama......

Vefa arkadaşım alternatör kasnağı ile alakalı link vermiş benim araçta rölantide alternatör ötme yapıyor hafif gaz verince susuyor rölantide dalgalanma alternatördeki sürtünmeden kaynakli olabilirmi

hayır onunla alakası yok...
ben de de o işlemler yapıldı düzen tutmadı.
bir yerden hava alıyor o yüzden oynuyor..

dikkat ettim senin araçta alt devirlerde boğuk çalışıyor...bende de aynısı var...
manyetik kaptör ve hortumu
basınç sensörü ve hortumu
bunlara baktıracam ben....sen de onları kontrol ettilerbilirsin.

bugün sanayi sanayi dolaştım...
çözülmedi
herkes bişey diyor....bilmiyon sallama...en son birisi trigeri değiştirecekti...Allah ım sana geliyom ))
ağaçtan topluyoz parayı...

Hortumları tek tek kontrol ettim hava kaçağı yok ben sensörlerden şüpheleniyorum çıkmacı arkadaş var sensörleri tek tek deniyecez olumlu bi sonuç çıkarsa bilgi veririm

LANET OLSUN İÇİMDEKİ ALDIĞIM AİLE TERBİYESİNE...:asabi
tata servisleri, tostos servisleri isim değiştirip orjinal reno servisi olmuş !!!

birisi git orjinal serviste bilgisayara bağlat dedi...
40 tl dedi....bana da mı 40 tl dedim....evet dediler )))
işte pc ye bağlattım. rolanti valti adaptasyonu yapıldı. başka bir sorun çıkmadı.
sonuç : yine aynı...
sonra bujilerle bobinlerle oynamaya başladı...dedim durumum yok şimdi...hiççç kurcalama...neyse aldı bobinleri
temizledi...tam bozdu...bu sefer bobin hatası verdi...yeni orjinal bobin getirdi...bak sorun bobinlerdeymiş dedi.....eee dedim ne alaka hala rolanti sallanıyor...eski bobinlerimi takta gideyim...eski bobinleri de bozdu ayağını gazdan çekince stop ediyor....YANİ BENİ O HALDE GÖNDERECEKTİ....NEYSE İŞTE SIKTIĞI TEMİZLEYİCİ UÇUNCA DÜZELDİ...

özet : yani servis : buji ve bobin dedi....ama bana saçma geldi...

bu sıkıntı herkesde var cözersen paylaş

yukarıda yazdığım rolanti sorunundan dolayı boğaz kelebeğini temizlettim ve contalarını değiştirip rolanti valfini de temizlettim ama sabahları ilk çalıştırdığımda ısındıkça devir düşüp stop ediyor.bu sorun lpg de yaşamıyorum. başka önerisi olan varsa yazsın lütfen

bende de benzinde iken motor ısındıktan sonra rolanti düşüyor. hatta stop ediyor. ne yapmamız lazım bu sorun lpg de yok. motor sıcak iken çalıştırınca benzinden lpg ye geçene kadar yapıyor. lpg de kesiyor

senin sorun ayrı..
benzin pompasına baktır

Geri