Farklı bir topikte yukardaki yorumu yazdım diye yanlı olmakla itham etmişler.. Aynı cevabı burada da paylaşmak istedim burada da farlı düşünen varsa diye..
Bakın nutella çok lezzetli bir çikolata.. Ben o kadar milliyetçi bir adam olmama rağmen gidip aynı fiyata sarelle almıyorum.. Sarelle en az 3-4 lira dahaolacak ki
onu tercih edeyim.. Hoş 2lirada fazla olsa
Kaliteden taviz vermem
Şimdi nutella pahalı.. Sen bunun eş değerinde konya torku diye marka ilk defa çikolata üretiyor.. Onu denememiz için kampanyalı
güzel bir fiyattan satmalı ki herkes denesin herkes tatsın ilk etapta mutfaklara girsin.. Sonra zaten millet tadını beğenirse kaliteni ıspat eder kalitene güvenirsen fiyatını nutellaya yakın çek.. Ama sen direk nutella fiyatı iler girersen kafadan
kaybedersin..
Daha ucuz algısı yaratabilir haklısınız.. Ben olsam lansmanını QQnnin en az 7-8bin altında satarım.. Adamlar zaten bu sektörde lider.. İlk ay satışları
çok olur sokakta
kendi reklamını yapar ve sonra insanlar kaliteyi görüp konuşunca da o zaman fiyatı QQ ye yakın tutardım.. Bunlar direk yakın fiyatla girerek kafa tutmaya çalışıyor bence
kendi bacağına sıkıyor..
308 yılın aracı seçildi.. Dizel otamatik şanzımanı efsane ve sorunsuzdur, sınıfının en az yakanıdır.. Bu araç yüksek fiyatlarla piyasaya girdiğinden ve milletimizin markaya olan ön yargısından dolayı
yılın aracı seçilmesine rağmen tutmadı satamadı.. Bu ön yargı 2.elde de etkili. alıyorsun sıfır 76bine ilana koyuyorsun 64bine bekle ki satılsın.. Renoda da aynı ön yargı var
kimle konuşsam renoya 90-100bin verilmez diyor.. WW de böyle bir ön yargı yok.. Al golfü tak plakayı aldığının en az 2bin üstüne satma şansın var neden 3ay sıra bekleyeceğime
hazırdakini alırım diyor.. Galerilerde böyle yapıyor zaten alıyor passatı sıfır fiyatının üstüne 3bin karla satıyor.. Dün aradım WW ankara doğuşu passat sıraya girsem
ne zaman alırım dedim. Sipariş almıyoruz dediler adamları sıraya bile sokmuyor siz düşünün yani.. Marka algısı böyle bir şey..
Özetle sen yeni bir markaya rakip bir suv üretmişsen karşındaki liderse daha önce de olumsuz deneyimlerin olduysa daha hassas bir fiyat politikan olmalı/ydı..
Ben alırsam zaten sizlerden 4bın aşağısına alacam benım tepkım yüksek fiyatlı alanlar adına..