Ankara Boya Koruma

davutcavdar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, aradım ama benzer bir konu bulamadığım için yeni konu açtım.

Geçen ay Icon Captur aldık yeni, aldıgım bayi seramik kaplama önerdi ancak çeşitli yorumlar var, boya korumayı önerenler var vs. Bayram vs girdiği için uzun yolda sinek böcek lekeleri yıkatmama ragmen çıkmamış, bu durumda;

1) Boya koruma yaptırsam bunlar çıkar mı?

2) Boya koruma yerine seramik kaplama mı yaptırmak daha iyi olur (Çok fiyat farkı var)

3) Bu konularda üyelerin gittiği güvendiği bir yer bayi vs var mıdır tavsiye edeceğiniz.

Bence bu konuda boya korumadan çok cilalama daha iyi iş görecektir. Gerçi boya koruma da bir tür cilalama kabul edilebilir. Yine de fiyat farkını araştırın.

Böcek kalıntılarının zor temizlenmesinin nedenlerinden biri yağlı kir sınıfına girmesi. Eğer boyanızdaki cila katmanı verimliyse, kondisyonu iyiyse normal su ile yıkandığında dahi kolaylıkla çıkmaları gerekirdi.

Boya koruma ürünlerini tercih etmiyorum. Tartışmaya açık bir konu ancak kişisel tercihim bu yönde. Ziebart Tidy Car markasını çok eskiden uzun süreli olarak kullanmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış anlaşılmasın, işinde bildiğim en iyi markalardandır, nitekim ilk etapta fark edilmeyen, uzun vadede belli koşullarda ortaya çıkan dezavantajlar olabilir. Boya koruma yapılan araçların boyalarında solma değil, koyulaşma gözlemledim. İlk etapta farkedilmesi güç, ancak birkaç sene sonra aynı yaşta boya koruma yapılmamış bir araçla yan yana geldiğinizde farkı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Rahatsız edici olmayabilir, ta ki aracınızla küçük bir kaza yapıp bir parçasını boyattığınızda yeni boyanan parçanın renk farkını görene kadar. Renk yanlış hazırlanmış diyecek arkadaşlar çıkacağı için söylüyorum, diğer araçlarla arasındaki renk farkı yeni boyanan parçada değil boyanmamış eski parçalarda koyu renk şeklinde kendini belli ediyor.

Eğer bu riskleri kabullenirseniz ve aracınızı kapalı garajda UV' den uzak tutabilirseniz (ki bu durumda kararma en aza inecektir), uzun süre cilaya ihtiyacı kalmadan aracınızı kullanabilirsiniz.

Araç yıkama şekli de önemli. Cilalı oto şampuanlarını kullanın ve durulama sonrası bezle ovalamayın, hatta silmeyin. Kendiliğinden kurumasına izin verin. Böylece daha sağlıklı bir yıkama ve parlak bir görünüm elde edersiniz. Aracınızı kendiniz yıkıyorsanız kesinlikle fırça kullanmayın, aracınızı çizer. Bunun yerine sünger kullanmalısınız, süngeri araca sürdükten sonraki her seferde bol bol suyun içinde temizledikten sonra araca sürmelisiniz, aksi halde o da aracınızı çizer. Kimi arkadaşlara abartı geçebilecek ancak en güzel araç yıkama şekli ise köpükle yıkama (kimyasalın içeriğini / kalitesini bilemezsiniz) veya Doğal Sünger ile yıkamadır. Doğal sünger içerisinde kum zerreciklerini çok az tutar ve aracınıza masaj yaparmışçasına yumuşak dokunuşlarla temas eder. Boya üzerindeki mikayı çizmemiş, cilanın ömrünü uzatmış olursunuz.

En iyi onarım kaliteli bakımdır. Yukarıdaki bilgilerde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız yorumlara açık bir konu, meslek ve tecrübelerimin sonucu. Eleştirilere açığım ;)

Son düzenleme:
Unutmadan söyleyeyim, benim captur da aşağı yukarı üç aylık. Boya koruma yapılmadı, cilalı turtlewax oto şampuan kullanıyorum. Daha profesyonel ve bol miktarda almak isterseniz (bidonu garaja falan koyarsanız, ne gerek var canım bu paraya demezseniz) würt oto şampuanlarını da öneririm. Bir ömür gönül rahatlığıyla kullanırsınız.

Hocam teşekkür ederim uzun uzun açıklamıssın. Bu konuda bilgim olmadıgı için ister istemez insanın kafası karışıyor.

Siz bırakın seramik kaplamayı boya koruma dahi önermiyorsunuz anladıgım kadarı ile, yalnız tampon ve kaputtaki böcek izlerini nasıl çıkarabilirim ve bundan sonrası için nasıl koruyabilirim?

Unutmadan söyleyeyim, benim captur da aşağı yukarı üç aylık. Boya koruma yapılmadı, cilalı turtlewax oto şampuan kullanıyorum. Daha profesyonel ve bol miktarda almak isterseniz (bidonu garaja falan koyarsanız, ne gerek var canım bu paraya demezseniz) würt oto şampuanlarını da öneririm. Bir ömür gönül rahatlığıyla kullanırsınız.

eğer oto şampuanı ile çıkmıyor ise pasta-cila uygulayın. Böcek kalıntısıysa mutlaka cıkar.

ben size şunu diyim seramik koruma yaptırın 3 yıl kafanız rahat olsun cilalama ile seramik korumanın yanında hikaye kalıyor ben kendi aracıma kendim yaptım seramik korumayı çokta menmun kaldım. seramik koruma süper bence

Selamlar. Kırmızı Clio aracım var. Geçen Mais 'de lastikleri değiştirmeye gittiğimde aracı yıkayıp verdiler. Yalnız yakından bakınca anladım ki fırçayla yıkamışlar. Daha 1 aylık bile olmadı araba, çok da dikkat etmeyi düşünüyordum fırça değdirmemeye. Yani kendilerinin fırçayla yıkamayın diye tavsiye verip de serviste fırçayla yıkamaları çok enteresan. Bir de unutmadan, araçta boya koruma vardı. Şimdi bu kılcal fırça izleri boya korumada mı oluştu? Ve izleri kaybetmek için ne yapabilirim?

Selamlar. Kırmızı Clio aracım var. Geçen Mais 'de lastikleri değiştirmeye gittiğimde aracı yıkayıp verdiler. Yalnız yakından bakınca anladım ki fırçayla yıkamışlar. Daha 1 aylık bile olmadı araba, çok da dikkat etmeyi düşünüyordum fırça değdirmemeye. Yani kendilerinin fırçayla yıkamayın diye tavsiye verip de serviste fırçayla yıkamaları çok enteresan. Bir de unutmadan, araçta boya koruma vardı. Şimdi bu kılcal fırça izleri boya korumada mı oluştu? Ve izleri kaybetmek için ne yapabilirim?

kılcal izler yani hareler fırca ile yıkamadan kaynaklanır. Bilindiği nekadar da dikkat edilsede bu hareler zamanla oluşur boya koruma sistemleri çok gelişti seramik korumun yaptırmanızı öneririm.

Servis anketi için aradıklarında kılcal çiziklerden bahsetmiştim. Ankara Mais sağolsun durumu telafi etmek istediler ve dün aracımı bıraktım tekrar boya koruma yaptılar. Fırça izleri gerçekten kaybolmuş. Umarm aşındırıcı bir işlem yapmamışlardır.:)

Geri