Bence bu konuda boya korumadan çok cilalama daha iyi iş görecektir. Gerçi boya koruma da bir tür cilalama kabul edilebilir. Yine de fiyat farkını araştırın.
Böcek kalıntılarının zor temizlenmesinin nedenlerinden biri yağlı kir sınıfına girmesi. Eğer boyanızdaki cila katmanı verimliyse, kondisyonu iyiyse normal su ile yıkandığında dahi kolaylıkla çıkmaları gerekirdi.
Boya koruma ürünlerini tercih etmiyorum. Tartışmaya açık bir konu ancak kişisel tercihim bu yönde. Ziebart Tidy Car markasını çok eskiden uzun süreli olarak kullanmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış anlaşılmasın, işinde bildiğim en iyi markalardandır, nitekim ilk etapta fark edilmeyen, uzun vadede belli koşullarda ortaya çıkan dezavantajlar olabilir. Boya koruma yapılan araçların boyalarında solma değil, koyulaşma gözlemledim. İlk etapta farkedilmesi güç, ancak birkaç sene sonra aynı yaşta boya koruma yapılmamış bir araçla yan yana geldiğinizde farkı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Rahatsız edici olmayabilir, ta ki aracınızla küçük bir kaza yapıp bir parçasını boyattığınızda yeni boyanan parçanın renk farkını görene kadar. Renk yanlış hazırlanmış diyecek arkadaşlar çıkacağı için söylüyorum, diğer araçlarla arasındaki renk farkı yeni boyanan parçada değil boyanmamış eski parçalarda koyu renk şeklinde kendini belli ediyor.
Eğer bu riskleri kabullenirseniz ve aracınızı kapalı garajda UV' den uzak tutabilirseniz (ki bu durumda kararma en aza inecektir), uzun süre cilaya ihtiyacı kalmadan aracınızı kullanabilirsiniz.
Araç yıkama şekli de önemli. Cilalı oto şampuanlarını kullanın ve durulama sonrası bezle ovalamayın, hatta silmeyin. Kendiliğinden kurumasına izin verin. Böylece daha sağlıklı bir yıkama ve parlak bir görünüm elde edersiniz. Aracınızı kendiniz yıkıyorsanız
kesinlikle fırça kullanmayın, aracınızı çizer. Bunun yerine sünger kullanmalısınız, süngeri araca sürdükten sonraki her seferde bol bol suyun içinde temizledikten sonra araca sürmelisiniz, aksi halde o da aracınızı çizer. Kimi arkadaşlara abartı geçebilecek ancak en güzel araç yıkama şekli ise köpükle yıkama (kimyasalın içeriğini / kalitesini bilemezsiniz) veya Doğal Sünger ile yıkamadır. Doğal sünger içerisinde kum zerreciklerini çok az tutar ve aracınıza masaj yaparmışçasına yumuşak dokunuşlarla temas eder. Boya üzerindeki mikayı çizmemiş, cilanın ömrünü uzatmış olursunuz.
En iyi onarım kaliteli bakımdır. Yukarıdaki bilgilerde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız yorumlara açık bir konu, meslek ve tecrübelerimin sonucu. Eleştirilere açığım