Bu aracı alacak gayet şanslı kişiyi merak ediyorum. Aracım olmasa kaçırmazdım heralde
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hayırlısı olsun. Bende 7 Koltuk bakmaya başladım.
Scenic’in bu kasası ilk çıktığında yolda gördüğüm zamanı hatırlıyorum, iç geçirmiş, çok beğenmiştim. 10 küsur yıl sonra bizim de bir Scenic’imiz oldu. Evin ikinci aracı, eşime aldık. Severek kullanıyoruz.
Aldıktan sonra epey bir uğraşmam gerekti. Ekspertiz raporuyla, 2-3 bin fazla verip temiz aldığımı düşünüyordum ama aldıktan sonra sorunlar çıkarttı. Çoğunu yetkili serviste olmak üzere tümünü orijinal parça ile yaptırdım.
Süspansiyon, rot, salıncak, disk vb. değişti. Yakıt ve ateşleme sistemi pompasına kadar tümüyle değişti. Akü değişti. El freni motoru değişti. Michelin en son ürünü Cross Climate lastikler takıldı. Havalandırma elektriği değişti. Silecek kolları ve silecekler değişti. Çeki demiri kapağı düşmüştü takıldı. Arka susturucu değişti. Susturucu bağlantıları yenilendi. Karter koruma yenilendi. Radyatör borusu vb. birkaç kablo ve boru değişti. Şanzıman yağı yenilendi. Şanzıman kulağı yenilendi. Aklıma gelenler bunlar, değişmeyen kaldı mı, galiba kalmadı. Bu yaşta bir aracın buna ihtiyacı vardı, ben de paraya acımadım. Hepsi orijinal yedek parça. Kaskodan bir anahtar daha aldım, iki oldu.
Kaporta boyasına orijinalliği anlaşılsın diye dokunmadım. Aracın plastik aksamlarını, tampon ve panjur gibi hepsini kendi rengine boyattım. Ön konsol, kapı üzerindeki plastik parçaları boyattım. Direksiyon derisini yenilettim. Anteni köpekbalığı yaptım. Tavanı siyah folyo kaplattım, cam tavan yok diye böyle yaptım. Derinlikli paspas ve bagaj havuzu aldım. Rüzgârlık ve pencere kromajları taktırdım. 3M cam filmi yaptırdım. Ön park sensörü taktırdım. İç aydınlatmaları, plaka aydınlatmalarını vb. kaliteli LED yaptırdım. Bagaja ekstra LED aydınlatma yaptırdım.
En son geçen hafta triger ve ona bağlı devirdaimi vb. değiştirdim. Periyodik bakımını aldığım gün yaptırmıştım. Üç bin km sonra ikinci periyodik bakıma gireceğim. Yedi bin km yol yaptık. Şehir içinde kısa mesafede kullanılıyor. İşten eve. 9.2-9.3 LT ortalama gösteriyor. İtalyan LPG var, ama benzin ve LPG karışık kullanıyoruz. Eşim kullanırsa benzin, ben kullanırsam LPG gibi.
Ucuz olmadı, kolay da olmadı, ama hobi aracım oldu. Eşim ve çocuklarım da güvenle binsin istedim. Aileden eski reno’cuyuz, yetkili ve özel servis tanıdıklar var. O nedenle vakit ayırıp ilgilenmek eğlenceli de oldu. Severek kullanıyoruz. Foruma Fluence Icon Dci aldığımda üye olmuştum, o zamandan beri takip ediyorum, çok yararlandım. EMEK verenlere teşekkürler.
albyrk benim de sol ayna katlanmıyor. Elektronik aksamı zarar görmüş. Yaptırdı iseniz maliyeti hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.Merhabalar bende 2005 model scenic privilege sahibi oldum yaklaşık 1ay önce aracı yeni yeni keşfediyorum.Sizlere bazı takıldığım mevzuları sormak istiyorum öncelikle xenonların yukarı aşağı ayarı var mı çünkü benim aracınkiler yukarıyı gösteriyor karşıdan gelenler sellektör atıyor.Katlanabilir aynalar da da sıkıntım var aldığımda sol taraf fazla açılıyordu sağ taraf sağlam dı herhalde birisi zorlamış kapanıyor ama açılırken tam açılmıyor aynaları Nerede yaptırabilirim ankara da şimdi den teşekkürler