2.0.9 - 4.0.3 - 4.0.5- 4.0.6 veya öncesi olan media nav ınızı 6.0.3 e yükseltme

uurcan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
41
Tepki puanı
0
Puanları
6
Ben de linkleri var, yıllar önce indirmiştim, buradan paylaşıyorum. Fakat kuruluma geçmeden önce şu uyarılarımı yapayım. Bu güncellemeler sadece Medianav (R-Nav) olanlar için geçerlidir, Medianav Evolution'lar zaten orijinal olarak 9.1.3 sürüme kadar güncellenmektedir. Güncellemeler orijinal değil, 3. part güncellemelerdir. Bunu bilerek güncelleme yapınız, navigasyonun açılmaması ya da radyo kumandasının çalışmaması gibi olası sorunlar sizin sorumluluğunuzda. Ben Clio aracımda güncellemeleri yaptığımda hiçbir sorunla karşılaşmadım fakat diğer model araçların R-Nav'larında ya da sonradan sisteme geri dönüş kamerası ekleyenlerde ne sonuç verir bilmiyorum. Klasörler içinde bir de "navigation_restore_fat32_4.0.6" klasörü bulunmaktadır, eğer sistem bozulur ya da beklenmedik bir sorunla karşılaşırsanız bu doysa güncellemesi ile sistemi 4.0.6'ya tekrar çekerek restore edebilirsiniz.

Güncelleme esnasında bir yerde radyo pin kodu isteniyor, önce radyo pin kodunuzu öğreniniz, öğrenmeden güncellemeye başlamayınız. Güncellemeler sadece sistem güncellemesidir, harita güncellemesi değildir. lgu uzantılı güncelleme dosyalarını fat32 formatlı usb içerisine sırayla tek tek atarak yükleyeceksiniz. Güncellemeler 4.0.6'dan başlayacak şekilde hazırlanılmış, eğer mevcut sürümünüz 4.1.0 ise ilk güncelleme dosyası çalışmayabilir, sonraki güncelleme dosyasından devam ediniz. Güncellemeler sırasında araç çalışır vaziyette olmalı. Yoksa motor çalışmadığı için güncelleme ortasında medianav çat diye kapanabilir. Güncelleme sırasında ekranda arapça, kirilce kelimeler çıkabilir, renk ve şekiller birbirine girebilir ya da güncelleme çok uzun sürebilir; paniğe kapılmayın, sabırla güncellemelere devam edin, süreç sonunda ekran normale dönecektir.

Güncellemeler sonunda sürümünüz 7.0.5 olmakla beraber bir de sisteme Dboot yüklenecektir. Dboot, sistemin Windows CE arayüzünü açan bir ara porgram. Harita güncellemelerini burası üzerinden kopyala-yapıştır ile yapıyorsunuz. R-Nav açılırken Renault logosunu gördüğünüzde sol altta Dboot yazan yerden başlayarak parmağınızı soldan sağa doğru kaydırınca WinCe uyarı penceresi çıkacaktır. Ok diyerek WinCe arayüzüne erişirsiniz. Medianav Evolution'a ait 8.0.5 ya da 9.1.3 sürüm güncellemelerini Medianav'a yüklemeye çalışmayınız, sistem farklılığından dolayı zaten yüklenmeyecektir.

https://mega.nz/folder/9MowFKKK#powlTob9mXqC-kNEkkGSiQ

Ayrıca GitHub'da paylaşılmış başka bir güncelleme dosyası var. Burada tek bir güncelleme dosyası olduğu için sıralı bir güncelleme yok. Tek seferde 4.0.7 ya da 4.1.0 sürümünden 7.0.5 sürümüne güncelleme olacağı söylenmiş. Fakat burada Dboot ile ilgili bir güncelleme yok. Aşama aşama ne yapılacağı yazılmış. İsteyenler bunu da deneyebilir. https://github.com/m-a-x-s-e-e-l-i-g/MediaNav-to-Evolution-Upgrade
 
Üst