continental 195-55-16 425 tl işçilik içersinde 205-55-16 340 tl
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Merhaba,
Konuyu biraz hortlatıcam ama 195 ile 205 arasındaki taban genişliği kaç cm bilen varmı ?
Yakıt belki artıcak sürtünme fazlalaşıcak fakat şöylede bir durum var. 4 adette 480 tl farkediyor ciddi bir rakam farkı var. Yakıt artsada bi artışı lastiği ucuz alarak absorbe etmiş oluyoruz sanki.
4 adet clio 4, toplamda Nokian,Nexen,Falken,Goodyear,Michelin, ve son dönemde conti (araçla gelen eco5 değil premium 5 modeli) 205 /55/16 ebadında kullandım.
1) asla ama asla sürtünme yok
2) istisnasız bunların hepside 195 conti eco5lerden konforluydu, aralarında en konforluları mich,conti,ve goodyear
3) conti premium 5 bariz şekilde en iyi yol tutandı (henüz çok yeniyken) ama bariz şekilde yakıt artışı ve güç kaybı söz konusuydu hatta ütopik boyutdaydı daha 1000km yapmadan söktüm.
4) en sessizi tartışmasız goodyear
5) en kısa ömürlüsü falken,goodyear,mich = 30-35bin km(conti kullanamadım ama henüz 10-15binleri göremeden çöp diyen çok)
6) en az sürtünmeye sahip vede güç kaybını en az seviyede tutan çok bariz şekilde goodyear
açıkcası bugün bir aile üyesine dosta yorum yapıyor olsaydım yorumum eğer 80bin km beklenti var ise tahta conti eco 5lere devam yada sunta pirelli al derdim.
yok bana 35bin yeter heleki başlangıç fiyatıda uçuk değilse kabulum derse goodyear efficient grip performans tartışmasız bu listenin bu araçla beraber en iyi uyumu gerek performans gerek fiyat.
Ben falken de kullandım conti de kullandım. Hepsinin ömrü gayet iyiydi ancak falkenin konforu daha kötüydü zira performans lastiği idi ve yanak 45 idi... 13000km yaptım falken ile kisliklari takmadan önce ve daha 1mm bile dişi azalmadı... bu gidişle 50 bin km'yi rahat görür...