15.09.2012 MAİS-OYAK Renault Organizasyonu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan *USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dudullu gişesine gelince bana haber verin de el sallarım size :):)

Yeri biliyoruz Muhammet Ali abi ama bence daha iyi olur toplu gitmemiz

Mantıken bakınca Avrupa ve Anadolu diye ikiye ayrılınca toplanma işi, toplanma süresi uzar, Ayrıca her iki bölge içinde ortak buluşma yeri ve geniş alanı ile MEHMETÇİK VAKFI baya uygun duruyor.
Sonrasında konvoy halinde yola devam. Bizde Kocaeli geçişinde size eşlik ederiz.

Valla 19 yaşımdayım karşıya 5 defa gitmişimdir belki o yüzden saati biraz geri çekip avrupadakiler buluşup karşıya geçerse daha iyi olur...

Ankara ekibi icin baska fikri olan yoksa. baskent universitesinin hizasindaki opette saat 03:30 da bulusalim. saat 4te teker doner egemeninde dedigi gibi sakin sakin gideriz. o halde bulusma noktamiz belli olmustur Ankara ekibine hayirli olsun :) cuma gecesi gorusmek uzere Ankara.

HTC HD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
o saatte ben çalışıyo oluyorum maalesef :( en erken 04:30 onuda yalvar yakar yapabilirm

tamam pasam sen arkadan yardir molada yakalarsin bizi :) dert etme.

HTC HD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

İzmit ekibimizle otoban çıkışında buluşuruz,Ankara ekibimizlede ye Bursa girişinde yada İzmit çıkışında buluşuruz.
Araçlara Logo ve Numara yapıştıracağız,stickersız araçlarımıza sticker yapıştırılacak arkadaşlar...:eyv

ANKARA EKİBİNE ÖNEMLİ BİR BİLGİ...

Arkadaşlar 12senedir düzenli olarak ankara bursa arası gider gelirim. Radar noktaları geçtiğimiz 6ay öncesine kadar sabitti şuan ankara-polatlı polatlı- sivrihisar sivrihisar-eskişehir arası ortalama hız uygulaması var. Bantla plaka kapatanlar çamur sürenler öndeki aracın tamponuna yapışmak gibi çeşitli hareketlerde vs bulananlar oluyor bunlara yakalanmamak için fakat en temiz en kesin en kati yol bizzat tarafımdan 15gün önce bir kez daha denenmiş ve onaylanmıştır.

Şİmdi öncelikle kamera sistemlerinin bulunduğu noktaları anlatayım. 2 veya 3 ayrı nokta kamerasından oluşuyor.

1.si ankara yapracık rampasından sonra karşılacaksınız. (şuan tam kaç tane hatılamıyorum) kameralar büyük tabela üstünde olanlar ve şehir içinde bulunan EDS kameraları gibi sadece ince metal bir köprü üstünde olanlar. Öncelikle bilmeniz gerekenlar bunlar genelde 100-200m aralıkla dikilmiş durumda. Bir kameranın okuyamadığı plakayı 2.kamera okuması için kuruldu.
2. nokta polatlıya 3-4km kala kargalı köyü ayırımını veya hızlı trenin geçtiği köprünün altından geçtikten 1-2km sonra..

3.kamera noktası polatlı sanayisini yani son ışıkları geçtikten sonra 4-5km sonra sol tarafınızda 1-2tane yanyana otogazcı göreceksiniz onları geçtikten sonra

4. nokta sivrihisar girişi

5. nokta eskişehir girişi..

Gelelim kurtulma yöntemine. Kamera sistemi Türk usulü kurulduğu için yolun her noktasını alamıyor. şerit ortalama işlemini yaptığınızda %80 okumayacaktır ancak tutturamayabileceğniz ihtimalini düşünürsek. En garanti son denediğim yol kamera sistemine yaklaştığınızda hızınızı düşürün en sağ şeritte(emniyet şeridi) bariyere mümkün olduğu kadar yakın geçin. Ekranda bırakın plakanızı anlık hızınızı dahi görmeyeceksiniz.

Bu sistem geldikten sonra radar uygulaması bu yolda yapılmıyor veya ben hiç denk gelmedim.AMA Bunun içinde ceza yememeniz açısından radar kurulan noktalarıda aşağıda yazdım..

1.Ankara yapracık rampası inişi (gece radarından ilk ceza yediğim yer)
2.temelli düzlüğü
3polatlıya girmeden3km öncesi hızlı tren köpürüsünden sonra. Polatlı çıkışında 5-7.kmler arası
4sivrihisar girişi 8.km
5.eskişehir rampası inişi, özellikle eskşehir çıkışında ağaçlık bir yol göreceksiniz 8-10kmlik bir yol.
5.bozüyük girmeden önce 10km (bozüyük polisi yakalamasın affetmez)
6.inegöl girmeden 10km.

Hız yapmamanızı öneriyorum fakat ne olur ne olmaz belki lazım olur:) Bu arada sabah çorbası içmek isterseniz Polatlı girişi 2. ışıklar shell benzin istasyonu içinde ÇORBA isminde bir mekan var tavsiye olunur.Şayet gidecekseniz bilgi verin selam ileteyim malzemeden çalmasınlar:)

Herkese keyifli ve hayırlı yolculuklar..

Son düzenleme:
İzmit ekibimizle otoban çıkışında buluşuruz,Ankara ekibimizlede ye Bursa girişinde yada İzmit çıkışında buluşuruz.
Araçlara Logo ve Numara yapıştıracağız,stickersız araçlarımıza sticker yapıştırılacak arkadaşlar...:eyv

Usta, Bizden biri sizi otoban çıkışında alır yada çıkacağınız yeri tarif ederiz. Logo ve numara yapıştırmak için geniş alan gerekecektir, OUTLET CENTER in otoparkında o işi hallederiz.

Son düzenleme:
bu arada bursada yemek içmek gezmek gibi bir plan var mı yoksa ziyaret sonrası geri mi döneceksiniz

bu arada bursada yemek içmek gezmek gibi bir plan var mı yoksa ziyaret sonrası geri mi döneceksiniz
Bursa Oyak Organizasyonu için Renault tarafından bir plan yapılmış kardeşim,yarın bana iletecekler.
Fabrika gezisi bittikten sonra Bursa içinde bir mekanda geziye katılanlara yemek verecekler ve devamında araçlarımızın yanına dönerek yola çıkacağız...:eyv

Geri