0 km araç alacaklar dikkat!!

0 araç alanların çoğu 2. eldeki arızalardan, kazalı olmalarından kaçarak serviste, sanayide uğraşmamak strese, sıkıntıya girmemek için çok para verip kimsenin kullanmadığı a dan z ye herşeyi ile tertemiz araç istiyor öyle değil mi. o zaman aldığı malın kusursuz olmasını istemeside ayıplanacak birşey değil o kişi sonuna kadar haklıdır fiyatını bilmiyorum ama 45 bin liralardan bahsedilen bir araçta sorun çıkarsa ne ben ne de siz bunu kabul etmezsiniz 2. el alırken az bir boya oldumu ben o aracı almam diyen bir toplumda yaşıyoruz 0 aracın problemli olmasını Türkiye de kimse kabul etmez.

arkadaşlar ben bir kaportacı gözüyle şunu söylemek istiyorum aracın resimlerini azda olsa inceledim! gökhan arkadaşımın dediği gibi 2 tane civata gevşetilip el yordamıyla kapak sağa doğru bastırılıp sıkılacak hatta bu 2 civata kaza geçirmiş bir aracın arka kaputunun değişimi sırasında doğru ayarı bulmak için defalarca sıkılıp gevşetiliyor. kendi aracın olsa ne yaparsın diye soran olursada valla beni hiç rahatsız etmez açıkçası. evet belki herkez işten bi usta gözüyle anlamıyor ve bu tarz bir arızayı gözünde büyütüyor olabilir, fakat bu tarz titiz insanlar benim çalıştığım firmayada geliyor üstelik 2. el araçlarda tamir sonrası bile arabada hata bulmaya çalışanlar var.. yapılacak en doğru şey bu müşteriyi servise çağırp aracın ayarını onun gözü önünde yapıp ne kadar basit bir kusur olduğunu kanıtlamaktır böylece o müşterininde içi rahat eder renault gibi büyük bir firmanında boş yere kötü reklamı yapılmamış olur.bu benim şahsi fikrim.. herkeze saygılar

olur mu öyle şey.
SIFIR ARABA ALIYORSUN YA.
SIFIR ARABA ALDIKTAN SONRA CİVATA SIKIP GEVŞETİP BAGAJINI MI AYARLAYACAM :d İŞE BAK YA

hocam arabaları
1.yolda düşürüyorlarmış : hiçbişi olmamış gibi yaptırıp satıyorlarmış
2.300-500km yaptırıp beğenmeyenleri geri aldırıyorlarmış: aynı şekilde 0 diye satrıyorlarmış.

senin araba da o şekilde denk gelmiş galiba:D

sıfır araba bu ya, öyle sağını solunu yaptırıacaksan niye 0 alıyorsun:)
avukat, mahkeme sonuna kadar git.
seni dolandırmaya çalışmışlar. hakkını ara

fakat bu tarz titiz insanlar benim çalıştığım firmayada geliyor üstelik 2. el araçlarda tamir sonrası bile arabada hata bulmaya çalışanlar var..

şimdi ben kaputta taş izleri vardı, pasta cila yaptırcaktım. bi tanıdığa biraktım mulayım diye.

adam resmen düz fırça basmış, pasta clayıda sleceklere vs..sıçratmış. 150 tl paramı da aldı.

sence benim bundan sonra kabortacıların yaptığı işleri yani senin deyiminle 2.el tamir sonrası işciliğini incelemem, kontrol etmem,titiz davranmam yanlış mı olur.
(haram paraları bilmemde, biz helalınden yiyoruz ve helal para kolay kazanılmıyor.150tlyi çöpe attım sinirimden 5 dakika kendime gelmedim)

(ayrıca alırken gözün nerede, boş muhabbet gibi söylemler hiç hoş değil. bir de çok basit şeyler vs..saçma bence.)

bence arabanın expert raporu alınmalı.

Son düzenleme:
şimdi ben kaputta taş izleri vardı, pasta cila yaptırcaktım. Bi tanıdığa biraktım mulayım diye.

Adam resmen düz fırça basmış, pasta clayıda sleceklere vs..sıçratmış. 150 tl paramı da aldı.

Sence benim bundan sonra kabortacıların yaptığı işleri yani senin deyiminle 2.el tamir sonrası işciliğini incelemem, kontrol etmem,titiz davranmam yanlış mı olur.
(haram paraları bilmemde, biz helalınden yiyoruz ve helal para kolay kazanılmıyor.150tlyi çöpe attım sinirimden 5 dakika kendime gelmedim)

(ayrıca alırken gözün nerede, boş muhabbet gibi söylemler hiç hoş değil. Bir de çok basit şeyler vs..saçma bence.)

bence arabanın expert raporu alınmalı.
.. 1. Msjimin altina ŞAHSİ FİKRİM diye bir ibare yazdim dolayisiyla kimse katilmak zorunda değil ..2. 150 tl ye yapilan cila o kadar olur. 3 sizin gibiler cep telfonuna , kiyafetine,yemeye içmeye vs para harcarken hiç gözünüze gelmez fakat sözde çok değer verdiği arabasini sanayiye getirdiğinde en temiz en ince işçiliği ister fakat 3 kuruş için zaten gün geçtikçe bulunmasi zorlaşan o değerli ustalarla pazarlik edersiniz.4. Bu ülkede işini kötü yapan ustalar kadar adam gibi hakiyla yapanlarda halen mevcut ve bu insanlar senden daha çok HELAL kazaniyorlar.5. Ister kabul edin ,yada etmeyin o resimlerdeki arizanin düzeltilmesi 10 dakikayi almaz bunu 20 YILLIK deneyimimle söylüyorum..ama sen bunlari hangi bilinçle söylüyorsun anlamadim ..6. Bunun gibi küçük kusurlar için araba değiştirmeye kalksalar satilan her 10 araçtan 5'ini geri almalari gerekir.7.bu ülkede kötü niyetli ustalardan daha çok çikarci art niyetli araç sahipleride var aracimdan eşyam çalindi deyip bütün çalişanlari lekeleyen ve ne hikmetse o kayip eşyasi kol çantasin çikan ve yinede özür dilemeyen tipler, arabamin kapisini çizmişsiniz diyip bağiran tazminat isteyen ,sonra o kapiyi karisinin çarptiğini öğrenince kaçacak delik arayan ezilip büzülen dengesizlere kadar ve daha neler neler.. 8.bu arizalar renault firmasina özgü bişey değil 300.000 eu araçlarda çok daha ciddi hatalar gördüm ben..

Son düzenleme:
.2. 150 tl ye yapilan cila o kadar olur. 3 sizin gibiler cep telfonuna , kiyafetine,yemeye içmeye vs para harcarken hiç gözünüze gelmez fakat sözde çok değer verdiği arabasini sanayiye getirdiğinde en temiz en ince işçiliği ister fakat 3 kuruş için zaten gün geçtikçe bulunmasi zorlaşan o değerli ustalarla pazarlik edersiniz.4. Bu ülkede işini kötü yapan ustalar kadar adam gibi hakiyla yapanlarda halen mevcut ve bu insanlar senden daha çok helal kazaniyorlar.5. Ister kabul edin ,yada etmeyin o resimlerdeki arizanin düzeltilmesi 10 dakikayi almaz bunu 20 senelik deneyimimle söylüyorum..ama sen bunlari hangi bilinçle söylüyorsun anlamadim ..6. Bunun gibi küçük kusurlar için araba değiştirmeye kalksalar satilan her 10 araçtan 5'ini geri almalari gerekir.
şimdi cevap vermeye çalışacağım.
2.150 tl ye cila o kadar olur demişsin : hiç yapsada yapmasada bi farkı yok. madem iş yapmayacan 150tl mide alma.
3.işini hep ucuz, hem kaliteli yapsın. az para veriyorum diye sallama iş yapmasın.
4.doğru diyorsun. helal para kazananlar zaten fakir kalıyor ülkede, ayrımı bu şekilde yapıyorum artık zaten.
5.evet 10 dk sürmez. ama benim söylediğim 0 araba niye öyle. o hata olmayacak işte.
6.sallama yapmasınlar, kontrolculer niye maaş alıyor orada.
7.tabiki öyle tiplerde var ama sallama iş yapıp arabaya zarar veren ustalarda var.misal: benim motor kapağı yalama yaptırdılar, sonra bişi olmaz dediler salladılar.
8.arıza olabilir tabi bizide Allah yarattı bizde de arıza oluyor. ama arızayı kabullenmek lazım.belki o araba test sürüşü arabasıydı.nerden bilecem ben

Arkadaş biraz abartmış,serviste 1 saat sürmeyecek bir işlemle sorun çözülür,sanki araba komple kazalı gibi lanse etmiş...

Tamamen katılıyorum mustafa abi, çok fazla abartılmış basit bir ayar yapılacak o kadar. Sıfır aldığım clio'da yoktu, ancak arkadaşıma aldığımız clio 3 de vardı. Araç showroomdan çıkmadan hallettirdik.

Arkadaşlar gerilmeye gerek yok aslında gel gelelim durum şu . Bende aracımı değiştirmek istiyorum sıfır alaamasamda yaz sonuna doğru bi megane 2 almayı düşünüyorum allah'ın izniyle . Ben 20 21 yaşlarında öğrenciyim , hem derslerime çalışıyorsam hem yeri gelip paramı kazanmak için sabah 6da evden çıkıp gece 3e kadar çalışıyosam bu kadar zorlukla kendimi yorup para biriktirip araba alıcam diye . Hadi benimki 20 milyara alınabilcek araç . Sıfır alıcağımı varsayalık 45 milyarı denkleştirip aracı alıyosam isterse adam vida sıkmadan düzeltsin bu sorunu ben istemem . . . Ben köpek gibi okuyup çalışıcam para biriktiricem adamda orada göz ucuyla sözde kontrol edip onaylayıp o tıkır tıkır maaşını alıcak . Renault'ta bana iki vida söküp ayar yapılıp sıkılacak diyecek ama bu küfretmesi gibi bişey . He bunun için araba değiştirilirmi ? Tabiki değiştirilmez ama can sıkıcı durum yinede . Sıfır alıyoruz bakın ikinci el değil işlem yaptırınca sıfırın ne anlamı kalır yani bagaj ayarı bile satıldıktan sonra yapılıyorsa ? Bence aman servis halleder düşüncesi bana kalırsa tamamen yapılan şeyi kabullenmekden başka bişey değil . Ve düşünün her böyle sıkıntıyı sattıktan sonra onarsa müşteriler ağzını açmadan serviste düzelttirse adamlar dahada sallabaş iş yaparlar nasılsa satıyo adam arabasını müşterilerinden yana sıkıntı yok niye kassın ki masa başında . . .

Ben olsam napardım bütün haklarımı arardım . Sonunda belki o serviste yaptırır düzelttirirdim aracı ama yinede direk düzelttirmeden önce olayı kabullenmem yapabilcek herşeyimi yapar öyle düzelttiririm . Bence adamın abarttığıda yok sonuna kadar haklı sıfır alıyosa bu adamın paşa paşa huzur içinde bu araca binmesi hakkıdır . Orasıyla burasıyla uğraşıp canını sıkması yanına kar kalmamalı bence .

Saçma olucak olayı siyasiye bağlıyo olarak algılamayın ama bu duruma en güzel örneği hepimizin hergün yaşadığı olaylardan verebilirim . Nasılmı :)

Benzin'e devamlı zam geliyor . Sonuç vatandaşın tepkisi ? Zammı getirenin allah belasını versin , işte baştaki kişiye küfürler edilir oturulur ama o yakıt her zaman alınır . Karşı taraf devamlı zam gönderir halk zaten alıyor .
Ülke olarak ismini hatırlamıyorum ama bi ülkede 15 krş civarı bi zam geldi diye bütün halk ayaklanıp şehiri yakıyor ve adamlar zammı geri çekmek zorunda kalıp daha zam yapamıyorlar . . . Yukarıdaki örneğimle aynı :)

emre fırat, çalışkan, tutumlu birisin. inşallah bu alışkanlığın hayatının sonuna kadar gider.

parayı zorluklarla kazandığımız için bize böyle şeyler büyük sorun geliyor...

yukarıdaki örneğin güzel olmuş. yakında tepki bile veremecez,

al işte sana araba, olur işte o kadar, ferrari bmw de bile böyle yamukluklar var diyecekler(zaten diyorlarda böyle aynen) verecekler kontrolu yapılmamış,yolda başına gelmiş belli değil, belkide test suruşlerinde kullanılmış arabaları....

emmim bilmiyor ki Allah'tan korkan helaline çalışan dişinden, ekmeğinden, sağlığından kaybedip o paraları biriktiyor.

Son düzenleme:
Tamamen katılıyorum mustafa abi, çok fazla abartılmış basit bir ayar yapılacak o kadar. Sıfır aldığım clio'da yoktu, ancak arkadaşıma aldığımız clio 3 de vardı. Araç showroomdan çıkmadan hallettirdik.

içine sindiyse problem değil, arkadaşın o küçük yeri görebildiyse arabadan anlıyor demektir, arabadan anlayan birisinin de o arabayı yaptırıp alması bana inandırıcı gelmedi. neyse...

Geri