Dalgalanma problemi Türkiye'ye gelen ilk seride mevcuttu diye biliyorum.
Meganın kötü araç olmadığını herkes rahatlıkla söyleyebilir. Ama;
• Aldıktan bir yıl sonra şunları söyleyebilirim, içerdeki tirim sesleri, rüzgar ve dizel motor sesi dışında sol önden gelen hışırtılı ses can sıkıcı oluyor.
• Devir çok çabuk bitiyor ve turbo olmasa motor gerçekten çok istekli ve canlı değil. Özellikle 5 ve 6. viteslerde yüksek devirlerde. Tork ve Hp yan yana durduğu göstergeye baktığınızda
işin üstesinden hep tork gelmekte.
• Amortisör diye birşey zaten yok. Confortta kullandığım halde irili ufaklı tüm çukur ve tümsekleri alıyor araç. Ki konfortta yumuşak olmasını beklediğim amortisörler sport moddada aynı.
Aracımda 17 jant var ki birde 18 olsayda iyice böbrek taşı dökecektik.
• Multimedya ve kronik R-Link 2 sıkıntısı. Çözülmesi zor. Alternatif android multimedya taktırmak istedik, araçta sürüş modları olduğu için taktıramadık.
Piyasadaki android navigasyonların tamamı tek soket olduğu için, megane 4 iconlarda olmuyor. Sıkıntı. Yıl olmuş 2018, biz servislerin peşinde güncelleme kovalıyoruz.
• Dizel ile benzin arasında pompa fiyatında makas hepten daraldı.
• Ve benim özellikle 46 yaşında bir grafik tasarımcısı olarak takıntılı olduğum, meganın ekran ve arayüz tasarımındaki bayatlık. Eski moda bir tasarım anlayışı.
Renksiz, cansız ve işlevsiz. Kullanımı sıkıntılı. Böyle bir araca çok daha modern bir arayüz yapmaları gerekiyordu. Vites değişimindeki çiçek nedir ya?
Sanırım ben Megana karşı heyecanımı ve inancımı kaybettim.

JDM günlerimi özledim.