Hocam şu anda arabamızda kullandığımız motor civatasına kadar (sadece motorun üstündeki mercedes renault motor üst koruması farklı) mercedes a ve cla serilerindeki motor. Hadi 2013 de renault mal ve eski teknoloji ve bu tarz olumsuzlukları dikkate almadı diyelim. Bu durumda mercedesde mal ve halen bu mallığına devam ediyor ki aynı motorda s&s satışına devam ediyor. Bu arada ankara mais'den bu konuyla ilgili alınan bir bilgi, ki bu forumdaki uzun yıllar renault kullananların bildiği bir durumdur, renault araçtan bir özellik kaldırıyorsa tek nedeni maliyettir.
dostum bak çok fazla keçisin, çok fazla inatsın, tamam anlıyorum renaultu ve altındaki arabayı seviyorsun ama söylediklerin gram tekniğe , mühendisliğe dayalı şeyler değil.
ben sana video ile parça parça şu eksik bak bu eksik diye gösteriyorum, ve aynende o şekilde 1.5dcidan kaldıırlmış,1.2tce kendi ağzınla söyledin hiç kullanılmamış, 0.9 tce de ama var aynen benim deiğimi haklı çıkarırcasına ve bu video Renault fransa tarafından hazırlanmış video diyorum.
sen yok bilmem nerdeki bilmem hangi merkezin bilmem hangi departmanın yetklisi şunu bunu dedi diyorsun,tek kelime ile saçma ve komik.
ayrıca mercedeste kullanılan Renault motorlarının içindeki su pompası sistemine sen ne kadar hakimsinki? biliyormusun adamların ne tip kullandığınıki?
sonuçta bugün Mercedes yeni C de C200 bluetec çıkardı içinde Renault gt line da bulunan 1.6 dci 130-136 hp dizel motor var ama bak bakalım nerden çekişliymiş, kaç vitesmiş vs sence şanzımanı,alternatörü,su pompası vs renaultmu bir düşün derim.
diyorum ya ortada mühendislik bilgin kısıtlyken çok fazla yorum yapman beni değil seni küçük düşürür oyüzden sana karışmıyorum dostum.