''Traves (beşik) burcu sorunu-çözümü resimli( Megane II Alt Takım Sorunu Çözümü )''

resimleri tekrar bir inceledim gecen gün bende bir baktırdım ön takıma besik burcları degişşe iyi olur dendi ole bir vuruntudan ziyade yol tutus için ben baktırdım vuruntu pek yoktu
resimlerde gorulen besigin kasa ile birlestigi yere degilde onun önden gelen alt parcası ile arasına konmus o lastikler. tamam o iki parca arası vuruntuyu önlerde besigin kasa ile arasındaki boslugu bu işlem almaz burclarda bosluk varsa besik gene oynar orda
en altada ole bir lastik koymak belki fayda saglayabilir ama onuda oraya sokması zor
besik herturlu vuruntuyu kessede burcun ortasındaki asınmadan dolayı oynar

burçta boşluk olduğundan zaten hem o iki parça hem de beşik üstte kasaya vurabiliyor..boşluğu alt taraftan alıp üste doğru baskı uyduladığı zaman üst taraf hangi boşlukta hareket edecek te kasaya vuracak?zaten üst tarafa işlem yaptıracak kadar söküp dağıtıp işçilik ödedikten sonra yenisini çaktır daha iyi,neden lastik koyalım ki.zaten o en alttaki geniş u şeklindeki parçanın açısı sabit,lastik konduktan sonra aşağıya doğru sarkma yapsa beşik ile bağlantı arasındaki boşluk alındı fakat üst kısımda boşluk hala mevcut denebilir,öyle bir durumda sözkonusu değil çünkü alttaki geniş u parça açısı değişmeyip yatay konumda,zaten istesende açısını bozamazsın çünkü arkaya doğru 2 şer adet büyük somun vida bunu engeller,geniş u parçanın komple sökülmesi de sözkonusu olmuyor bu işlemde..alttan burcun içinden geçen kalın somun başlı vida ile sıkıldığından aşınma yüzünden beşiğin aşağıya olan eğimi giderilip standart dışı yukarı aşağı hareket alanı yokedilmiş oluyor..

2rnfne9.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:
Güncel

olay budur işte geçmiş olsun

Beşik burçlarında sorun olanlar için faydalı olabilir ancak bu işlemi beşik burcunda sorun olmayanlar yaptırmasın bnm araçta bozuk yolda tıkırtı yapıyordu arkadaşın paylaştığı bu faydalı tecrübeyi referans alarak aracı hiç ustama denetmeden hayır olamz demesine rağmaen ısrarla taktırdım psikolojij olarak sesin kesildiğini düşünüyordumki 1 ay kadar kısa bir süre sonra araçtan setleri atlarken orantısız yerlere 2 lastiği çıkartırken gacur gucur kapı gıcırdamasına benzer sesler duymaya başladım ve sanki araç ortadan bölünecek havası vermeye başladı kullanırken ve aracı ustama götürdüm kullandı böyle iş olmaz dedi parçaları söktü senin beşik burçlarında sorun yok buna gerek yoktu dedi sonra aracı kullandı bak dedim ses geliyor ses sağ rot başından geliyor dedi sağ sol rotları değiştirdi beşik burcunu sıkıca sıktı z rotları söküp tekrar sıktı altta gördüğü bütün vidaları tekrar sıktı sonra aracı denemeye çıktık en bozuk yolda dahi tık ses duymadık yani demek istediğim arkadaşın paylaştığı doğru olabilir fayda sağlayabilir ancak önce aracı ustaya gösterin kullansın incelesin sesin nerden geldiğini tespit etsin ve daha sonra gerek görürse mantıklı bulursa bu işlemi yaptırın benim gibi faydasını gören çok oldu mantığıyla hemen gidip taktırmayın yinede bu bilgiyi bizimle resimli olarak paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum emek harcamış ve faydalanmamızı sağlamış her araçta fayda edermi bilmem ama eden oluyor demekki ;)

Bilgi için teşekkürler. Bende ön takımı rot bası rot kolu direksyon kutusu vs degıstırdım gecen yıne ses geldı salıncak dedıler yaptırmadım ama paylastıgınız konu gercekten önemlı ve degerlı tekrar tesekkurler.

güzel paylaşım teşekkürler..

Çok iyi ya, paylaşım için teşekkürler

Bende de 2005 model Scenic-2 var. Özellikle soğuk havalarda ilk dakikalarda kasislerden geçerken GACIR-GUCUR sesler geliyor ve çok rahatsız ediyor. Yakınlardaki yayalar mutlaka dönüp bakıyor. Ancak bendeki daha çok sanki yayların bağlantısı gevşemiş gibi çıkıyor. Ne olabilir acaba?

hundai h 100 yada mitsubişi l 300 minibüslerin kaster kol lastiği diye alabilirsiniz tanesi 2.5 tl

Geri