''Traves (beşik) burcu sorunu-çözümü resimli( Megane II Alt Takım Sorunu Çözümü )''

bu travers yani motor beşiği parçasının üstten görüntüsü,yani sanki arabanın içinden görüyormuş gibi..bunun altında geniş U şeklinde bir demir parçası daha var,heralde arka travers diye geçiyor..daha yukarıdaki resimlerde her iki parçanın arasına konan H100 kaster kol lastiğini görmüşsünüzdür..ben şimdi tekrar gözden geçirticem orayı,birde ön tarafında 2 takoz var,onlarında durumuna baktırıcam..bu traversin sağ ve sol yanlarına salıncaklar geliyor..

vfpbn.jpg

vfrh8.jpg

aşınarak boşluk yapan burçlar yuvarlak içindeki yerler..yenisini çaktırmak işçilik bakımından uğraştırıcı olabilir..komple ön-alt takım dağılacak mecbur..merak ettiğim de ön tarafındaki yukarı doğru sanırım şasi ye bağlantı yapılan kollarda aşınma olup sıkıntı yaratıyormudur..

bendede vardı aynı sorun ben yatırdım banada 400 lira gibi bi masrafa cıktı :)

Konumuz Günceldir Arkadaşlaar :eyv :eyv

emeği geçen arkadaşa ve yapan ustaya teşekkür ederim.güzel bir çözüm.değişen z rot ve rotbaşı değişti.l300 kastel kol lastiği takıldı.araba pamuk gibi oldu.

Son düzenleme:
En kısa zamanda bende uygulayacağım, teşekkürler...

bin tl diyen servise ben....bunlar yüzünden şizo olduk şizo...gidiyorum acaba doğru mu söylüyor, acaba yontacak mı...
az kazan ama helalinden kazan. yazık değil mi tüm takımını değiştirtmişsin yaw....

Ön takımda değişmeyen bi amortisörler kaldı, onun dışında herşey değişti. Bu yöntemide denedim halen ses gelmeye devam ediyor malesef. Amortisörleride değiştireceğim bi ara yine ses kesilmezse ustayı değiştirecem =)

pratik ve işi bilen ustalara bayılıyorum.ah bide antalya da denk gelsem

Geri