bugun ben de aynı ses sorunundan dolayı ustama gittim. 2 hafta önce gittiğimde amörtisörler , tablaları , takozları , bilyeleri , z rotlar değişti . ( ki çıkan parçaların hali perişandı . ) ancak o vurma sesi gitmedi. frene basıp çektiğinde bile ( bu arada araç otomatik ) araç d konumunda iken devamlı gitmek istediği için frene bas-çek yaptığında bile alttan vurma sesi geliyordu. zannedersin ki alt tarafta bir boşluk , frene basınca , iki demir parçası birbirine çarpıyor. neyse fazla uzatmayayım , UMUT kardeşe çok teşekkür ederim. sorun , aynen onun dediği gibi çözüldü. ustama gittim , dedim böyle böyle , internetten buldum . aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var çözümleri de var dedim. tekrar internetten bulabilir misin dedi , bulurum dedim. açtım , gösterdim , çok mantıklı geldi. araya ne koyacağız dedim , nasıl bulacağız dedim. tofaş yedek parçacıdan , egsoz lastiği al dedi. parça aynen şöyşe , yuvarlak , ortası boş , sert kauçuktan oluşan bir malzeme. 4 tasenini 5 liraya aldım. aynen denilen yere sağ sol olmak üzere montelediler. test yaptık. hani derler ya , pammık gibi oldu diye. aynen öyle oldu. zaten daha önceden de diğer ön takım aksamı değiştiği için süper ötesi oldu. Umut kardeş sana ve ustana teşekkür ederim. benim usta da çok şaşırdı. ama mükemmel bir çözüm dedi. fazladan aldığım 2 adet evde. zamanla aşınanlar , sonradan 15 dk lik bir işlemle tekrar değişecek. bakalım ne kadarlık bir süre idare edecek. selamlar saygılar...