Trafik kanunu 73.maddeden ceza yedik..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bilalrx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bilalrx

Bilgi Girilmemiş
19.10.2012 Tarihinde Adapazarında, Trf.Kan.73.madde.."araçtan bir şey atma" suçundan, aklıevvel bir trafik müfettişinden 72.TL ceza yedik... muhtemelen sigara izmariti veya paketi atmışızdır... ancak, bu işgüzar görevlinin esas görevi trafik güvenliğini tehlikeye sokacak durumları tespit ve cezalandırmak değilmi... emniyete itiraz/şikayet ettim bende müfettiş efendiyi, enazından adamı bılsınler... ha takarsa bana o zaman mahkeme yolu gözükür... zati gerçek ıtıraz sulh huk/trf.mahkemesineymiş, oda uzun masraflı iş... mecbur ödücez gibi cezayı da... Roadfox gibi uğraşmim dedim... :cool:
Bu ara neler oluyo anlamadım zati... göze geliyoz galiba sırayla RFC... he Ustam ne dirsen bu işlere beyaa...

:cool:

Tedbirsiz ve saygısız araç sürme :

MADDE 73 - (Değişik : 17.10.1996 - 4199/27 md.) Karayolunda araçların kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürülmesi, araçlardan bir şey atılması veya dökülmesi,seyir halinde sürücülerin, cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanması yasaktır.

mAHKEME KARARI; ((EMSAL KARAR OLARAK VERİLMİŞTİR-BENLE İLGİSİ YOK ŞİMDİLİK)

‘’Tanzim edilen trafik suç tutanağı ile ilgiliye tebliğ edildiği tarih arasında geçen süre nazara alınarak, Trafik Para Cezalarının tahsiline ve takibine uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler hakkındaki yönetmeliğin 10 A ve B maddeleri gereğince, 7 günlük süreye aykırı davranıldığı ve ilgilinin savunma hakkının kısıtlandığı, ayrıca trafik ceza tutanağının sürücünün yokluğunda tescil plakasına düzenlenmiş olduğu anlaşılmış ve trafik ceza tutanaklarının iptaline, evrak üzerinden yapılan incelemede kesin olarak karar verildi’’

Son düzenleme:
Geçmiş olsun ,ceza iptal olmuş sanırım...

bende emniyet kemerinden yedim geçen gün :(

ama paşa paşa imzaladım çünkü kanun böyle ve ben kanuna uymadım. bu yüzden kabullendim imzamı çaktım. ama belkide iyi oldu artık kemer takıyorum şehiriçinde de.

Geçmiş olsun ,ceza iptal olmuş sanırım...
Yok beya Ustam, mahkemeye başvurmadım şimdilik... bugün tebliğ oldu zati... sadece suç ve ceza ayar etti beni... "arabadan bişi attı" ne demekse, bomba attık sanki...;)

bende emniyet kemerinden yedim geçen gün :(
ama paşa paşa imzaladım çünkü kanun böyle ve ben kanuna uymadım. bu yüzden kabullendim imzamı çaktım. ama belkide iyi oldu artık kemer takıyorum şehiriçinde de.

Gökhan, bizde paşa paşa ödicez ayrı mevzuu...suç ne baktınmı "arabadan bişi atma" tam keyfi madde... neyıne uyum, sigara paketını arabanın içine mi atim, kaldırımda çöpe doğru atmışız.. mevzu bu yani... o kadar trfik ıhlalını görmeyen zat, bunu görüyo... mevzu ayar bu yanı..ok... :cool:

Hayırlısı olsun abi vardır bişe ... ;)

Nolacak, gıcıklık-komplex-ego mevzularıdır illakim... :berbat

Hayır, yazıyon bari ceptel konuşuyoıdu, kemersızdı, ışıktan geçti, vs de... keyfi bir durum yani...

Fahri müfettişlerin işi bu Bilal abi,kızma adamlara,ekmek parası için yapıyorlar...:)

Edit:Fahri Trafik Müfettişleri Para almıyorlarmış...:eyv

Bilal abi geçmiş olsun. Mesajın sonunda iptal falan yazıyor. Hayırdır iptal mi oldu senin ceza yoksa başka bir cezanın yorumunu mu yazdın mesajın sonuna?

Geçmiş olsun Bilal emmi. Bunların iyice bi tarafları kalkmaya başladı. Bi havalar bi ego falan. Bi gün biri ters bi adama denk gelecek görecek...

Fahri müfettişlerin işi bu Bilal abi,kızma adamlara,ekmek parası için yapıyorlar...:)

komisyon mu alıyolar yani... :cool:

Bilal abi geçmiş olsun. Mesajın sonunda iptal falan yazıyor. Hayırdır iptal mi oldu senin ceza yoksa başka bir cezanın yorumunu mu yazdın mesajın sonuna?
yok iptal olmadı da, emsal karar verdik, lazım olursa diye...ıslık

Geçmiş olsun Bilal emmi. Bunların iyice bi tarafları kalkmaya başladı. Bi havalar bi ego falan. Bi gün biri ters bi adama denk gelecek görecek...
yok denk gelse bakacam bi ne ayakmış, derdi neymiş... bizde kaçak güreşiriz gerekirse ona... ıslık

Geri