Sürücü kapısı açılınca gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doruk230
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyu şimdi okudum,sorunuzun yanıtını ben vereyim,BVR şanzımanlı araçlardaki robotize şanzıman sürücü kapısını açtığınız zaman sizin aracınızı çalıştıracağınızı varsayarak robotun yağlama sistemini 5 saniye kadar çalıştırır ve ilk çalışma anında yaşanabilecek olası bir arızanın önüne geçmeye çalışır,duyduğunuz ses bu sestir,bunu servisin bilememesine şaşırdım,eğitim şart demek ki...:eyv
Demekki ben yanlış bir tahminde bulundum. Teşekkürler Mustafa abi :eyv

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende de aynı ses geliyor. Radyo anteni içeride olan arabaların sanki ilk açılıştaki bigi bir ses. Arıza ile ilgili olacağını sanmıyorum. Sadece bir sistem aktif oluyor ama hangi sistem acaba?
Kendinizi ÜYE TANITIMLARI bölümünden tanıtırsanız eminim size daha iyi yardımcı olabiliriz :)

sizinki de otomatik mi?

evet benim aracımda BVR şnazımanlı 1.5 DCi executive donanımında. yeni aldım aracımı 2 hafta oldu alalı. Şimdiye kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Sadece direksiyonundan plastik aksamının birbirine sürtündüğü gibi bir gıcırtı geliyor ve birde geri giderken araç sanki tutuluyor gibi. gaza biraz daha falzla basıyorsun doğal olarak atıyor ozaman da bir anda kendini. debriyaj balatası problemi mi var diye düşünüyorum açıkcası. Birde mazot göstergesinde yada şamandırada problem olabilir.okadar yol yapıyorum eksilmiyor :D maşallah bunlar dışında çok memnunum aracımdan.

evet benim aracımda BVR şnazımanlı 1.5 DCi executive donanımında. yeni aldım aracımı 2 hafta oldu alalı. Şimdiye kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Sadece direksiyonundan plastik aksamının birbirine sürtündüğü gibi bir gıcırtı geliyor ve birde geri giderken araç sanki tutuluyor gibi. gaza biraz daha falzla basıyorsun doğal olarak atıyor ozaman da bir anda kendini. debriyaj balatası problemi mi var diye düşünüyorum açıkcası. Birde mazot göstergesinde yada şamandırada problem olabilir.okadar yol yapıyorum eksilmiyor :D maşallah bunlar dışında çok memnunum aracımdan.

aynı şeyler bende de mevcut.. yalnız benimki 1.2 olduğu için ibre biraz hızlı iniyor :) o zaman ustanın cevabı tehit edilmiş oldu :P

O geriye fırlama konusundan bende müzdaribim. Daha doğrusu öyleydim ama alıştım arabayı kuzenime veya babama verdiğimde korkuyorum onlar iki arabanın arasına park etmeye çalışırken :D

O geriye fırlama konusundan bende müzdaribim. Daha doğrusu öyleydim ama alıştım arabayı kuzenime veya babama verdiğimde korkuyorum onlar iki arabanın arasına park etmeye çalışırken :D

eğer alışılacak bir durumsa sıkıntı değil. Daha yeni ısınma turları atıyoruz.daha önceki arabam otomatikti. çok çok iyi bir araştırma yaptıktan sonra bu aracı ve bu şanzımanı seçtim. Geri viteste yaşadığım sıkıntıyı hiç bir yerde okumamıştım. Demek ki kimse problem etmemiş herkes alışmış :D Demekki biraz daha zamana ihtiyacım var.

eğer alışılacak bir durumsa sıkıntı değil. Daha yeni ısınma turları atıyoruz.daha önceki arabam otomatikti. çok çok iyi bir araştırma yaptıktan sonra bu aracı ve bu şanzımanı seçtim. Geri viteste yaşadığım sıkıntıyı hiç bir yerde okumamıştım. Demek ki kimse problem etmemiş herkes alışmış :D Demekki biraz daha zamana ihtiyacım var.
Kesinlikle öyle. Benim bundan önceki arabam tam otomatikti. Geri geri gözüm kapalı girerdim yani. Hiç bi şekilde sıkıntı yoktu ama bunada alışıyor insan. İlk kullanan için gerçekten zor oluyor ama büyütülecek bir şey yok. Tek eksik rampada geri kaydırması. Benim için sorun değilde bir bayan sürücü için hem otomatik hem kaydırması çok zor olur :)

Geri