Soğutma suyu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Makinaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
levent usta aracımın genleşme kabını ve kapağını orjinali ile değiştim düz zeminde bakıp dolduruyor en üst seviyeye kadar usta sonra 15 gün sonra en alt seviyede kalan bir su miktarı oluyor hararetde sıkıntı yok fan açıyor araç denedik bunları alttan su falanda görmedim ama bir eksiltme var yanı 15 günde eksiliyor gün tuttuk ama ustaya gittik kaçak yok bu lpg den dolayı normal seviye diyor kendisi doldurdu gene suyu azaltınca tekrar ona giderim

15 günde eksiltiyorsa anormallik var. LPG regülatörünün dirseklerine bakın genelde oralardan kaçırıyor.

15 günde minimum a gelmesi demek 15 gün sonra minimum un altına düşmesi demektir. yani bu buharlaşma ile dahi olsa bir kaçal var demektir. ama bir yılda minimuma inmesi bir sorun teşkil etmez. zaten minimum un altına düşmeden sıkıntı yaşatmaz. beni dördüncü yılım bu zamana kadar hiç su eklemedim araca ve minimumun altına hiç inmedi yıllık bakıma giderim ama hiç tamamlandığına da tanık olmadım benden habersiz tamamlıyorlarsa onu da bilmiyorum.. kendim hiç tamamlamadım. bakarım kontrol ederim ama hiç ihtiyaç duymadım. duyan varsa sorundur kesinlikle.

15 günde minimum a gelmesi demek 15 gün sonra minimum un altına düşmesi demektir. yani bu buharlaşma ile dahi olsa bir kaçal var demektir. ama bir yılda minimuma inmesi bir sorun teşkil etmez. zaten minimum un altına düşmeden sıkıntı yaşatmaz. beni dördüncü yılım bu zamana kadar hiç su eklemedim araca ve minimumun altına hiç inmedi yıllık bakıma giderim ama hiç tamamlandığına da tanık olmadım benden habersiz tamamlıyorlarsa onu da bilmiyorum.. kendim hiç tamamlamadım. bakarım kontrol ederim ama hiç ihtiyaç duymadım. duyan varsa sorundur kesinlikle.
bayramda uzun yola çıkacağım diye bakımını yağını suyunu değiştirmiştik tmm dedik 600 km yola çıktık gidiyoruz çankırı kastamonu o civarlarda mola verdik tesiste suyuna baktım hiç yok 15 gün bile sürmedi uzun yola giderken yaşadık ustayı aradım su koy devam dedi melekette bir kaç kez daha su koydum geldim buraya ustaya gittim genleşme kavanozunu yeniden orjinal kabıyla değiştim antfirizini koyduk tmm dedi bı kullan bi hafta sonra gel dedi sonra 15 gün sonra alt seviyede olarak gittim ustaya su eksiltiyor diye senin arabada kaçak yok lpg den olur bu kadar diyor tekrar su koydu doldurduk geldim bakalım ne kadar sürecek ama aracı kullanamadım iş yoğunluğundan harareti unutmadığımda baktığımda hep orta seviyeye kadar normal iyi görünüyor ama suyu nerden eksiltiyor bilemedim ustada normal diyor

bayramda uzun yola çıkacağım diye bakımını yağını suyunu değiştirmiştik tmm dedik 600 km yola çıktık gidiyoruz çankırı kastamonu o civarlarda mola verdik tesiste suyuna baktım hiç yok 15 gün bile sürmedi uzun yola giderken yaşadık ustayı aradım su koy devam dedi melekette bir kaç kez daha su koydum geldim buraya ustaya gittim genleşme kavanozunu yeniden orjinal kabıyla değiştim antfirizini koyduk tmm dedi bı kullan bi hafta sonra gel dedi sonra 15 gün sonra alt seviyede olarak gittim ustaya su eksiltiyor diye senin arabada kaçak yok lpg den olur bu kadar diyor tekrar su koydu doldurduk geldim bakalım ne kadar sürecek ama aracı kullanamadım iş yoğunluğundan harareti unutmadığımda baktığımda hep orta seviyeye kadar normal iyi görünüyor ama suyu nerden eksiltiyor bilemedim ustada normal diyor
Abi bazı ustalar kaçağı tespit etmek için soğutma suyuna boya ( guaj boya gibi ) katıyor kaçağın olduğu yer boya olunca tespiti kolay oluyor [emoji121]

bence bu sürelerdeki bu seviye eksikliller asla normal değil. bence ustanı bir değiştir. lpg li raç kullanmışlığımız var. böyle bir şey ile karşılaşmadım. mantık olarak bu motor soğutma suyu. kapalı devre dönen bir sistem su biryere gitmiyor motor ve kalorifer sistemi içerisinde dönüp dolanıyor varsa lpg sisteminde de dolanıyor ama bir yere gitmiyor. aynı su araç bunu yakmıyor. dolayısıyla kayıp normal değil. birde asla delik radyötörler için bazı toz ve ilaçlar var onlardan koyma bir daha temizleyemezssin aracı. bu kaçak bulunacak başka yolu yok.

aracı haftasonunda kullanıyorum ancak 1 haftadır suyu iyi durumda hararet te ırta seviyede az kullandığım için azalmamış galiba bir haftadaha bekleyecek şimdi takipteyim kullandıkça mı azalıyor yoksa dururkenmi takip edeyim bakalım yerde su falan damlası yok yanlız suyun rengi siyahlaşmış gibi duruyor antifrizdenmi oluyor acaba su kabda üst tarafı beton var gibi siyah görünüyor dışardan bakınca

Geri