Sıcaktan iç dikiz aynası düştü şaşardım.

arkadaşım, ben anlamıyorum. bir dikiz aynası hiç bir dışardan darbe olmadan düşmez.sen farkında olmadan bir başkası tarafından bir darbeye maruz kalmıştır ayna. sende dokununca elinde kalmış. yoksa yapıştırıcı o kadar kuvvetli ki çıkarken camı kırmış. ben yıllarca kızıltepede 50 derce sıcakta güneşin altında aracımı bıraktım. şimdide megane 4 hb icon var . manisada bütün yaz boyunca güneşin altında durdu ,bir şey olmadı. bence darbe almış ayna.

darbe değilde...anahtarlık tarzı şey takmıyorsan seninki kopmamıştır...

anteni büyük yapmışlar..ondan kopuyo..

hadi diyelim darbe olsun :D

eurocap mı ne diyolar...o testleri 5 km hızla yapmıyolar demi...

kopar uçar bu ayna...birisinin gözünü çıkarır, kafasını kırar... darbe olsa büyük bişi olması lazım...kendisi dışarda yaptırıp, aynayı garantiye sokacak hali yok...

nasıl geçti bu eurocabı ....rüşvet mi verdiler :D

en mantıklısı şöyle...
küçük çocukları varsa, asılsa öyle kopar ancak..

ama o kadar düşeceklerini sanmıyorum, garantiye girmesi için kendisi koptu demezler...

bi yapıştırıcı alır yapıştırırlardı bence...
2 tl lik yapıştırı için yalan söylemezler yani

nasıl geçti bunlar bu testleri :D

Dikiz aynası düşmesi sonucu camdaki kopma

Bugün itibariyle servisteyim garanti kapsamından ön cam değişecek. Camı değiştirecek camcı ile görüştüm ayna ile cam arasındaki metal parça yapistirilirken yapıştırıcısının esnek olmayan yapıştırıcı maddesiyle yapıştırıldığı sert malzemenin camı zamanla zedelediğini söyledi inşallah orjinalini aratmaz sonucu bildiririm.

Benimde 2016 Gt Line'nın dikiz aynası aynı şekilde camdan ufak bir parçayla beraber koptu. Servis cam değişimi dedi fakat araba daha yeni olduğundan ben yapıştırtmayı tercih ettim eğer tekrardan düşme yaşarsam değiştiricem. Nedense servislerin taktığının fabrika çıkışı gibi olmadığına inanıyorum.

arkadaşım, ben anlamıyorum. bir dikiz aynası hiç bir dışardan darbe olmadan düşmez.sen farkında olmadan bir başkası tarafından bir darbeye maruz kalmıştır ayna. sende dokununca elinde kalmış. yoksa yapıştırıcı o kadar kuvvetli ki çıkarken camı kırmış. ben yıllarca kızıltepede 50 derce sıcakta güneşin altında aracımı bıraktım. şimdide megane 4 hb icon var . manisada bütün yaz boyunca güneşin altında durdu ,bir şey olmadı. bence darbe almış ayna.
Sorunun kronik olduğu diğer arkadaşlar tarafından da yazılmış zaten yani darbe falan yok fabrikada ki yapıştırıcının yanlış seçilmiş olması sorun.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benimde 2016 Gt Line'nın dikiz aynası aynı şekilde camdan ufak bir parçayla beraber koptu. Servis cam değişimi dedi fakat araba daha yeni olduğundan ben yapıştırtmayı tercih ettim eğer tekrardan düşme yaşarsam değiştiricem. Nedense servislerin taktığının fabrika çıkışı gibi olmadığına inanıyorum.

Bu sorunla karşılaşan araçların camları garantiden birebir orijinal cam ile değiştiriliyor. Kaskodan yapılan değişimlerdeki gibi başka yere yönlendirme, yan sanayi cam kullanma, fark ödeme vb. durumlar olmuyor. Çatlak biraz daha ilerler veya ayna tekrar düşerse garantiye sokmak istemeyebilirler, değiştirmenizi tavsiye ederim.

sorun var aynada titreme yapıyor benimkide daha önce bu konuya yazmıştım heralde tekrar yazayım eski sayfaları okuyan yoktur

Aynı sorun benimde başıma geldi geçen gün yolda giderken araç aynasının istemsizce sallandığını gördüm aynaya dokununca boşta döndüğünü anladım.Ertesi gün cama baktığımda yağmur sensörünün oradan bir çatlak olduğunu gördüm.Servise götürdüm inceleme yapan kaporta ustası dış darbeden kaynaklı olduğunu iddaa etti ama bende tutanak tutulup renaulta gönderilmesini talep ettim resim çekip gönderdiler şimdi sonucu bekliyorum haber vereceklermiş gün içerisinde.

Geri