Clio 4'ümü sattım. Kurtuldum.
Ama buraya gelip Alman'ı yada Japon'u övmeyeceğim
Kurtulduklarım :
- Gıcırdayan kapılar.
- Rüzgar Sesi. Belki bu yüzden 10 defa gittim servise. Bursa MAIS bile tam çözemedi
- Ardı Arkası gelmeyen tıkırtılar -> 1 Yıllık araçta daha bu kadar ses varsa ilerleyen yıllarda kim bilir nasıl sesler oluşacaktı.
- Yüksek oranda kalitesiz plastikler. Kapıya inerken her ayak sürttüğünde bir çizik daha. Yada bagaja bir malzeme koyduğunuzda bagajın plastiğinin ufak bir sürtmede bile çizilerek harita olması.
- Kapı kollarına hafif dokundukça bile gelen çıtırtı sesleri. En çok rahatsız eden buydu. Kalitesiz linea da bile bacağınızı kapıya yasladığınızda böyle bir ses gelmiyor!
- Vitesten gelen ses. Yağsız kalmış gibi ses çıkartıyordu. Yağlandırdık yine de ses gelmeye devam ediyordu.
- Konsolun oradan gelen garip sesler. Saat sesi gibi.
- Erken biten balata sorunu.
- Çok basit bir şekilde kırılan arka davlumbaz. Yine kalitesiz malzeme.
- Yetersiz donanım. Bazı seçeneklerin opsiyon olarak bile sunulmaması çok büyük eksiklik.
- Motorun sanki kucağımdaymış gibi çalışması. Yalıtım yok neredeyse.
- Malzemeden Çalınması. Akü kapağının bile konulmamış olması.
daha bir kaç sebep daha var ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sevdiğim tarafları da vardı elbet :
- Güçlü ve Ekonomik bir dizel motor.
- Güvenlik Sistemi {tek hoşuma giden buydu}
- Sportif Görünüş
- Güzel İç Mekan, keşke göründüğü gibi kaliteli de olsa.
Kısacası aldığım günden beri sorunları bitmedi. Problemler hep devam etti. Çok şükür sattım, kurtuldum. Bir daha Reno asla demiyorum. Bir daha clio asla!
Bu arada lütfen kimse arabanın avukatlığını yapmasın. 55.000 TL vererek Sıfır aldım. Ve sıfır aldığım bir araçta böyle kusurlar olmamasını istemek tabii kide hakkım. Eğer sesler servis tarafından kesilebilmiş olsaydı yine bu kadar problem etmezdim. Ama servis bile artık çözemiyor.
Clio donanım ve görünüş açısından zengin bir araba gibi görünsede, malzeme kalitesi olarak çok vasat bir araç. Ardı arkası kesilmeyen sesler ve tıkırtılar ileride büyük sıkıntılara yol açabilir. O yüzden sattım, rahatladım
Yeni megane 4 gayet güzel ama ona verilecek parayla 2014-2015 3.16i almak daha mantıklı
Şimdilik, uzun bir süre benim için Renault Defteri kapandı. Renault Müşteri Hizmetleri konusunda çok iyi .Müşteri memnuniyeti için gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
Bu arabayı sıfır alacaklara tavsiyem. Almayın. Biraz daha para biriktirip üst segment bir araba alın. Kesinlikle clio 4 almanızı tavsiye etmiyorum. İleride sadece tıkırtılar başladığında bile yüksek pişmanlıklara sebep verecek..