bendende acizane bir tavsiye. benim aracımda 2003 megane 1.4 16V Autantic (benzin +lpg) . bende de yakın zamanda aynı sıkıntı vardı. arkadaşın bahsettiğinin birebir aynısı. çözüm ise : benzinimin ışığı yanmaya başlayınca bu sıkıntı başlamıştı. bende benzini iyice bitirene degin benzinde kullandım. sonra çeyrek depo benzin aldım. çok şükür bu problem düzeldi. sabahları hemen marş basıyor. bende nerden öğrendim diye sorarsanız ; sanayide tesadüf bir ustanın yanında iken bir aracın yakıt deposunu sökerken denk geldim. neden söktün diye sorduğumda araç sahibi hep dibinde azcık benzin bıraktığını azalıncada çok az ilave yaptığını sonrada arabanın sabahları ilk çalıştırmada çok zorlandığını söyledi. arkadaşların bahsettiği kaptör, benzin pompa ,buji v.s değiştirmesine ragmen sorunu çözemediğini en son depo içine baktığında ise yakıtın adeta çamur halini aldığını görmüşler. bu yüzdende depoyu temizliyorlardı. basit bir yöntem olarakta benzin iyice bitene kadar kullan ve sonra yarım depo benzin al düzelir dedi. azaldığı zaman çok az ilaveler çamur hale gelmiş yakıta hiç bir faydası yok dedi. asla benzin ışığını uzun süre yaktırmayacaksın dedi. hatta her zaman çeyrek depo benzin olması hem deponu korur hemde benzin pompasının ısınmasını önler demişti. burdan aklımda kaldı. bu işlemi yapınca sıkıntıdan eser kalmadı.denemenizi tavsiye ederim.