Yakıt konusunda F7R ın İDE den az yaktığını her türlü yol ve iklim koşulunda peş peşe aynı hız ve viteslerde giderek ispatlamaya hazırım. 3 ay kadar önceydi yanılmıyorsam 45 km lik bir yolda birkaç bozuk nokta da dur kalk yaparak 80-100 km arası ortalama hızlarda 4.9 litre ortalamayla yolumu tamamlamıştım. Benzinde 25 kr gazda ise 14 kr civarında bir yakıt tüketimim vardı bu kullanımla.
Dün Ankara dan 130-190 km arası bir hızla İstanbula geldim toplamda 550 km yol yaptım 110 tl lık gaz yaktı arabam.
İDE ye tüp olmaz. Arızası uğraştırabilir. 2.0 hacimli spor bir araba alıyorsanız performansı olması lazım. Yoksa aynı yakıtı yakan 1.6 k4m ler var vergiside ucuz. K4M e biraz yüklenince İDE nin performansını veriyor zaten. İDE modifiye anlamında seçenekleri kısıtlı bir motor. Yazılım olmaz olanıda pahalıdır bulması uğraştırır. Zaten reno modelleri genelde beygiri gıdım gıdım verirler. Donanım olarakta standart deri döşeme ve yan hava yastıklarından başka da artı özelliği yok İDE nin.
Her gün uzun yol yapan bir insan da genelde coupe almaz. Kişiden kişiye göre görünüşünün iyi olması dışında + bir yönünü göremiyorum İDE nin.