Renault 5 Tarihçe

2.0 İDE & F7R Tercihiniz?

• Kullanılan toplam oy
    46
2.0 İDE & F7R Arasındaki farklar nelerdir?

2.0 İDE & F7R Arasındaki farklar nelerdir?

Anket sorusu ve konu başlığı birbirinden farklı soru içeriyor gibi...:)
F7R diyorum...:eyv

görsellik açısından bence İDE :eyv

ide motor F5R parcası pahalı yakıt sistemi enjektoru yuksek basınclıdır ve yine cok pahalıdır, ayrıyetten bazı parcalar bulunur normal motora gore geneldede cogu kimse anlamaz
ama guzel az yakan bir motordur kullanmasını bilirsen, genelde 16-17 liraları begenmez ideciler ama hicbir zaman bir f4r olamaz yerine gore Far7 ye boyun buker fazla zorlarsan baslar regulatorden enjektorden elektronikten patlak vermeye
Far7 ise ideye gore daha eski bir motor olsada f4r motoraa gore bir cok ek sensor bulundurur genelde bu motorda cok yakmaz fakat modifiye anlamında cok parcası vardır genede parcası pahalıdır fakat yakıt sistemi normaldir o yuzden cok pahalı degildir ide gibi genelde cok arıza cıkarmaz motordan yana triger ayarı cok zordur bilmeyen için bu arabalar fazla bilinmedigi için Far7 ler genelde piyasada yerine gore 10liralara bile alınır almayanı doverler

Hem görsellik hem işlev hem de performans F7R :eyv

ide motor F5R parcası pahalı yakıt sistemi enjektoru yuksek basınclıdır ve yine cok pahalıdır, ayrıyetten bazı parcalar bulunur normal motora gore geneldede cogu kimse anlamaz
ama guzel az yakan bir motordur kullanmasını bilirsen, genelde 16-17 liraları begenmez ideciler ama hicbir zaman bir f4r olamaz yerine gore Far7 ye boyun buker fazla zorlarsan baslar regulatorden enjektorden elektronikten patlak vermeye
Far7 ise ideye gore daha eski bir motor olsada f4r motoraa gore bir cok ek sensor bulundurur genelde bu motorda cok yakmaz fakat modifiye anlamında cok parcası vardır genede parcası pahalıdır fakat yakıt sistemi normaldir o yuzden cok pahalı degildir ide gibi genelde cok arıza cıkarmaz motordan yana triger ayarı cok zordur bilmeyen için bu arabalar fazla bilinmedigi için Far7 ler genelde piyasada yerine gore 10liralara bile alınır almayanı doverler
Bravo Aytuğ :bravo

Hem görsellik hem işlev hem de performans F7R :eyv
Ne zaman gelir demiştim konuya; hiç vakit kaybetmemişsin kulaklar tilki roadfox :D

F7R efsane motorlardan . İnanıyorum bir gün İDE motorlarda kıymete binecek :aytuğ

valla görselli f5r motor olarak f7r zaten renonunda yaptığı en büyük hata 2001coupelerde f7r kullansa mükemmel olacaktı

Görsellik olayı tamamen kişinin zevkine kalmış, ben makyajlı kasayı beğendiğim için İDE aldım.
F7R, dayanıklılık ve güç bakımından F5R'lere oranla daha iyidir, elektronik problemleri daha azdır. F5R, uzun süreli performans, yakıt ekonomisi, donanım özellikleriyle daha üstündr F7R olarak. Kısacası maksat "yalnızcalık" ise her iki araç ihtiyaca göre cevap verir. Ben roll yaparım, dayanıklılık isterim dersen F7R, ben uzun yola giderim biraz da özellik ve güzellik isterim dersen F5R idealdir.

Ben şu an İDE'mle benzinde uzun yolda km'de 267 krş yakıyorum ve çokta titiz davranmıyorum az yaksın diye, aynı şekilde bir F7R 35 kuruştan aşağı yakmıyor.
F7R'nin sorununu hemen bulabilirsin ama benim gibi F5R'n varsa ufak bir problemi günlerce bulamayabilirsin.

İyi günler.

Geri