Renault 19 ile İlgili Şikayetler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ApSUVai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ankara lı çılgıntürk sanayilerdeki sıfır motor olayını biraz açarmısın sanayide sıfır motor nasıl bulunuyor acemi imam selamlar

yaklaşık bir yıl oldu 96 model R19 1.4 i arabamla alıştık birbirimize öyle sorun diyecek sorun yok aslında ama birazda sorunu kendimiz üretiyoruz
örneğin rolanti dalgalanması bazan 7-8 e düşüyor bazan 10-11 e çıkıyor ilk zamanlarda çok kafama takıldı bayağı uğraştım ama şimdi alıştım hiç kafaya takmıyorum 7 olsa nolur 12 olsa nolur hiç sorun değil kırmızı ışıkta durunca stop etmezse yada aşırı bağırmaz sa sıkıntı yok .

merkezi kilit sağ arka kapıyı kilitlemiyordu kilidi söktüm güzelce temizledim oda şimdi tıkır tıkır çalışıyor
bizler alırken ikinci el araba alıyoruz ve bu arabadan sıfır araba performansı bekliyoruz
o kadarcık olacak sonuçta benim arabam 16 yaşında araba iyi bile dayanmış
bağaj su alıyordu yağmurda stopların dibini ve bağaj fitlini silikonladım o sıkıntıda geçti çok şükür

şimdi de sıkıntı diyecek sıkıntım yok bir yılda 14000 km yol yapmışım daha yağını ve yağ filtresini değiştirmedim bir kaç gün sonra yağını değiştiricem

saygılarımla

Şikayetim yok :D çok memnunum arabamdan 400.000 Km'ye yaklaştı daha büyük problem çıkarmadı :)

1998 1.6 rte europam var.sıfır almıştım.sadece pazar günleri binebildiğim için şu an 60.000 km de.tamamiyle orijinal değişen hiç bir parçası ve kazası yok.beni şimdiye kadar yolda bırakmadı.benim yaşadığım bazı kronik arızalar şunlar.ön cama su atan motor arızası,otomatik cam kapama motorları elle destek olmak gerekebiliyor ,frende bazen ses olabiliyor gıcılama şeklinde,kapı mandalları takılabiliyor bazen,arka cam resistans problemi.14 senelik araba içinde gayet normal.seviyorum arabamı ama gönül bir megane 3 istemiyorda değil.

Son düzenleme:
benim etrafımdaki tüm europacılarda kapı sorunu kronik. tek tük sorunlar kronık değil bence

İyi Geceler ... uzaktan kumanda arabanın kapılarını acmıyor basıyorum sinyaller yanıyo ses cıkıyo ama kapılar acılmıyo kapanmıyo anahtarlada denıyorum onunlada acılmıyor sizce sorun ne olabilir bagajdan gırdım bende içeriyee haliyle . alarm falan hep calıyo sadece kapı kilitleri ne kapanıyo ne acılıyo anahtarlada acılmıyo

İyi Geceler ... uzaktan kumanda arabanın kapılarını acmıyor basıyorum sinyaller yanıyo ses cıkıyo ama kapılar acılmıyo kapanmıyo anahtarlada denıyorum onunlada acılmıyor sizce sorun ne olabilir bagajdan gırdım bende içeriyee haliyle . alarm falan hep calıyo sadece kapı kilitleri ne kapanıyo ne acılıyo anahtarlada acılmıyo

arkadaşım merkezi kilit sistemine giden kaplolarda bir sıkıntı olabilir motora elektirik gimtmediği için kapıalr açılmıyordur ama anahtarla denedim açılmıyor diyrosun buda her zaman kumanda ile açıp kapadığın için anahtar deliğinde tıknama olabilir bu yüzden açmıyor olabilir

yoksa akla gelecek başka bir şey yok en azından anahtarla açması lazım peki bağaj kapısını nasıl açtın

arkadaşım merkezi kilit sistemine giden kaplolarda bir sıkıntı olabilir motora elektirik gimtmediği için kapıalr açılmıyordur ama anahtarla denedim açılmıyor diyrosun buda her zaman kumanda ile açıp kapadığın için anahtar deliğinde tıknama olabilir bu yüzden açmıyor olabilir

yoksa akla gelecek başka bir şey yok en azından anahtarla açması lazım peki bağaj kapısını nasıl açtın

bagaj kapısını anahtar ıle actım . sorun sigortanın oradaki bı kucuk kutucuktaydı kapılarla alakalı bırsey kahverengıydı o yerınden cıkmıstı sans eserı oraya bakarken denk geldı yerıne taktım baktım kapılar kıtlenıp acıldı oldu yanı sonunda

valla yeni gördüm sorununuzu keşke zamanında görseydim :D
evet merkezi kilit rolesi, yerinden oynamış, yaklaşık bir ay önce aynı sorunu bende yaşamıştım...

sağ arka kapıyı kapatınca geri açılıyordu özelliklede sert kapatınca lak diye bir ses verip açık kalıyordu dün sorunu çözdüm

aynı sorunu yaşayan arkadaş olursa bilgim olsun yardımcı olayım
yanlış anlamayın resim falan ekleyip resim üzerinde işaret yaparak anlatmam lazım
o yüzden burdan ifade edemiyorum

çok hafif kapatırsam kapanıyordu yoksa kilit tutmayıp geri bırakıyordu hatta bazan yolda giderken bazan kendi kendine açılıyordu şimdi sorun bitti yaşadıkça kullandıkça çeşitler sorunlarla karşılaşıyoruz ve burda paylaşırsak hem birbirimze faydamız dokunur hemde ekonomik menfaatimiz olur
eğer çözememiş olsaydım kapı kilidi bozuk deyip değiştirecektim

saygılarımla

Geri