R19 Yakıt Değerleri , Kim Ne Yakıyor ?

Uzun yolda 100 KM'de 10L'den fazla yakan arkadaşların bilgisine: Manifold contasındaki kaçağa rağmen klima açık 110 km hız ile 9L'yi aşmadı. Aracım Renault 19 1.6 RT Klima Karbüratör LPG 96'

Üstad hava yapmış ilk fullemede erken kapatmış olabilir, benim araç lpg'li, uzun süre benzin kullanmadım. Depo 50 lt olmasına rağmen 35. litrede pompa kapandı. Sonra toparlandı. Bu da küçük bir dipnot olmakla beraber Allah azaltsın diyelim üstad. Dostlar makinaları az yaktırınca mutlu oluruz biz. :)

üstad sen acemi pompacıya denk gelmişsin heralde çünkü benzin depo kapağının orda depodaki havayı almak için bir düğme bulunuyor. bu düğmeye genelde tabanca ile bastırıyorlar ve depoyu tam dolduruyorlar.

Güncel değerler;

12,75 L/100 KM
km'de 0,344 TL çıkıyor yakıt değeri (LPG-Şehir içi)

Kıstım mı az yakıyor ama gitmiyor, biraz açtım mı böyle yakıyor ama köpek gibi seri oluyor... haa, maksimum hız yok tabi :D 130-140'larda bayılıyor... :D bayılmaması için daha çok aç gazı diyor...

Son düzenleme:
Güncel değerler;

12,75 L/100 KM
km'de 0,344 TL çıkıyor yakıt değeri (LPG-Şehir içi)

Kıstım mı az yakıyor ama gitmiyor, biraz açtım mı böyle yakıyor ama köpek gibi seri oluyor... haa, maksimum hız yok tabi :D 130-140'larda bayılıyor... :D bayılmaması için daha çok aç gazı diyor...

130-140'larda bayılıyorsa motora çok gaz geliyor, boğuluyor da olabilir.

Benim ideal gaz ayarım gazı kökleyip bıraktığında pürüzsüz ve hızlı artıp azalan motor sesini duyduğum en düşük gaz ayarı. Rölanti ise 9.

Araçta başka sorun yok ise otoyolda 140 km sabit hızla yokuş inip rampa çıkması lazım.

Şehir içi sürüş farkından dolayı değerler herkese göre farklılık gösteriyor. Ancak sabit 90 km/h ile 100 km yol gidip ölçmek daha evrensel sonuçlar veriyor. Bu şekilde 7.5-8 L LPG yakıyorum. 9'un üzerinde olursa nedenlerini araştırmak lazım. Renault 19 1.6 96' LPG Klima Karbüratör

130-140'larda bayılıyorsa motora çok gaz geliyor, boğuluyor da olabilir.

Benim ideal gaz ayarım gazı kökleyip bıraktığında pürüzsüz ve hızlı artıp azalan motor sesini duyduğum en düşük gaz ayarı. Rölanti ise 9.

Araçta başka sorun yok ise otoyolda 140 km sabit hızla yokuş inip rampa çıkması lazım.

Şehir içi sürüş farkından dolayı değerler herkese göre farklılık gösteriyor. Ancak sabit 90 km/h ile 100 km yol gidip ölçmek daha evrensel sonuçlar veriyor. Bu şekilde 7.5-8 L LPG yakıyorum. 9'un üzerinde olursa nedenlerini araştırmak lazım. Renault 19 1.6 96' LPG Klima Karbüratör

ben izmirdeyim, yeşilyurtta, burayı bilenler bilir, araba düz gitmiyor ki.. bir yokuş iniyor bir çıkıyor.. istesende istemesende çok yakıyor... inerken at boşa desen, atılmıyor :D düz yol değil.. çıkarken basma gaza desen olmuyor.. çıkmıyor.. mecbur yakıyor araba ş.içinde...
bayılıyor dediğim ise, 140'lara kadar güzel gidiyor sonra tıkanıyor LPG de, hoş, son sürat 165 görünyor katalogda, bir de LPG.. karbüratöre göre ayar olunca, ne yaparsın? gitmiyor işte :d

199 km de 59,86 tl tutarında lpg tüketmiş. LPG nin litresi 2,91 tl.
10 km de 1 litre gibi bir tüketimi var.

199 km de 59,86 tl tutarında lpg tüketmiş. LPG nin litresi 2,91 tl.
10 km de 1 litre gibi bir tüketimi var.

Normal

Bende anormal demedim ama, dizel focus tan çok yakıyor. :D

Valla hocam , millet nasıl oluyorsa LPG litre fiyatı arttıkça az yakmaya başladı . Bu nedenle normal demişim .
Ben anlamıyorum LPG olmuş 2.80 TL
Halen millet yok şehir içi 22 kuruş yakıyorum diye konuşuyor .
Taş olsa çatlar diyorum ben .
Ben 28-32 kuruş yakıyorum .

Valla hocam , millet nasıl oluyorsa LPG litre fiyatı arttıkça az yakmaya başladı . Bu nedenle normal demişim .
Ben anlamıyorum LPG olmuş 2.80 TL
Halen millet yok şehir içi 22 kuruş yakıyorum diye konuşuyor .
Taş olsa çatlar diyorum ben .
Ben 28-32 kuruş yakıyorum .

Benim şehir dışı 29 krş yakmış. Şehir içi 1.6 motorla 22 krş yakan varsa ellerinden öpmek lazım.
Tabi buna motor ısınıncaya kadar yaktığı benzini de dahil etmek lazım.

Geri