R19 Yakıt Değerleri , Kim Ne Yakıyor ?

Yakıtıyla bu aralar başımız belada çok yakıyor valla 100 Km'de 11 Litre filan yakıyor, bir depoyla 450-500 Kilometre yapıyoruz maksimum :)

cuma günü adanaya gittim arkadaşlar depoyu fulledim adana dönüşü otobandan tekrar fulledim
gazın litresi 2.040 39.50 TL aldı
tekrar maraşa gelince bir daha fulledim bu sefer gazın litresi 1.95 tl den 33.80 tl aldı eve geldim tekrar maraşa gittim bu gün gün boyu şehir içinde gezdim akşam dönüşte tekrar fulledim bu seferde 1.95 ten 39.50 Tl aldı
şimdi hesap yapalım

maraştan adana 186 km

adanaya gidiş 186
adanadan dönüş 186
maraştan kasabaya geliş 70
tekrar gidiş 70 km

toplamda 186+186+70+70= 512 km şehirler arası
toplam km 613
613-512= 101 km de şehriiçi gezmişim toplamda 613 km yolu bunun 512 km si şehirler arası 101 km si şehri içi
olmak üzere toplam maliyeti 112,80 kuruş

112,80/613=0,184 kuruş yapar artı yaz sıcağı klima full açık arkadaşlar

işte benim yakıt değerim bu arkadaşlar daha bu arada dikat edin 39,50 tlilik tutarım gazın litresi 2,040 dan olmak üzere

saygılarımla çok yakan arkadaşlar mutlaka bir gaz ayarı yaptırsınlar

merak eden arkadaşlara bilgi olsun diyte açık hesap yaptım

Aracım Renault 19 Europa, 2000 model, 1.6i, RNE, benzinli(lpg yok). Bir hafta önce bayram tatiline giderken depoyu pompanın otomatik attığı yere kadar doldurdum. 182 km yol yaptım. Yolculuk sonunda depoyu pompanın otomatik attığı yere kadar tekrar doldurdum. 46,41 TL'lik benzin aldı. 46,41 TL / 182 km = 0,26 TL. Yani aracım benzinde km'de 260 kuruş yaktı. Ama 100 km/h 'i geçmedim.

0,26 TL güzel değer

Aracım Renault 19 Europa, 2000 model, 1.6i, RNE, benzinli(lpg yok). Bir hafta önce bayram tatiline giderken depoyu pompanın otomatik attığı yere kadar doldurdum. 182 km yol yaptım. Yolculuk sonunda depoyu pompanın otomatik attığı yere kadar tekrar doldurdum. 46,41 TL'lik benzin aldı. 46,41 TL / 182 km = 0,26 TL. Yani aracım benzinde km'de 260 kuruş yaktı. Ama 100 km/h 'i geçmedim.

Benzini baya ucuza bulmuşsun anlaşılan üstad. Miktar olarak ne aldın?

Son düzenleme:
Hocam ucuza benzini kim bulmuş ki ben bulayım. Benzini 4,51 TL'den 10,290 litre aldım.

Üstad aracın kataloğunda yazıp da bizim hiç göremediğimiz o 5.9L/100km 90km/h var ya sen onu bile aşmışsın üstad. Maşallah diyim dilimi ısırayım. Renault mühendislerinin yaptıkları otomobilden yeniden feyiz alması lazım! :)

Üstad aracın kataloğunda yazıp da bizim hiç göremediğimiz o 5.9L/100km 90km/h var ya sen onu bile aşmışsın üstad. Maşallah diyim dilimi ısırayım. Renault mühendislerinin yaptıkları otomobilden yeniden feyiz alması lazım! :)
Hocam depoyu doldururken pompanın otomatik attığı nokta tüm istasyonlarda aynı ise ölçüm yöntemim doğru demektir ve bu hesaba göre 100 km'de 5,7 litre benzin tüketmiş oluyorum.

Hocam depoyu doldururken pompanın otomatik attığı nokta tüm istasyonlarda aynı ise ölçüm yöntemim doğru demektir ve bu hesaba göre 100 km'de 5,7 litre benzin tüketmiş oluyorum.

Üstad hava yapmış ilk fullemede erken kapatmış olabilir, benim araç lpg'li, uzun süre benzin kullanmadım. Depo 50 lt olmasına rağmen 35. litrede pompa kapandı. Sonra toparlandı. Bu da küçük bir dipnot olmakla beraber Allah azaltsın diyelim üstad. Dostlar makinaları az yaktırınca mutlu oluruz biz. :)

pompalar arasında fark olabiliyor petrolün birisi boş depoya 60 tl gaz basarken diğeri 75 tl basabiliyor

örneğin bir petrolden depoyu fulledim yaklaşık 30km yol yaptım başka bir petrole tekrar çektim fulle dedim adam ancak 2 tl basabildi buda demek oluyor ki iki istasyon arasında pompa farkı var yada benim şamandıra bozuk ama kesinlikle pompa farkı diyorum

Son düzenleme:
Geri