Üstad 10 tane farklı marka-model otomatik vites aracım oldu, hepsine yaklaşık 1 er yıl bindim, daha bir tanesine bile 1 TL masraf etmedim. Ayrıca hangi marka aracın hangi arızayı çıkaracağı da bellidir, orta sınıf markalarda 17 bin lira arıza açacak bir araç yoktur muhtemelen, şanzımanı komple değiştirsen bile bu kadar kesinlikle tutmaz ki bizim araçlar yarı otomatik, en fazla olacak şey baskı-balata yani kavrama problemidir ki o da muhtemel 150-200 bin km aralığında olur (bazen olmaz bile)
''Bu problem filan değil arkadaşlar bence tam aksine güzel bi özellik, çünkü diyelim ki hafif bir trafiktesiniz ve ara sıra dur-kalk oluyor, bu durumda 2-3 saniye durduğunuz zamanlarda frene sert basmadığınızda start-stop devreye girmemiş olur, daha önceki aracımda böyle bir özellik yoktu ve bu tarz trafiklerde sstart-stopu devre dışı bırakmak zorunda kalıyordum. Çok kısa süreli dur-kalk larda start-stop u çalıştırmamak bence daha iyidir. Üstelik megane 4 lerin start-stopu çok geç stop edip aynı şekilde geç çalıştığı için 3-5 saniyelik durmalarda frene az basmak bence daha iyi.''
Yukarıdaki mesajınız gayet açıklayıcı olmuş fakat silmişsiniz.Bu yorumunuza bende katılıyorum.