Önemli Bir Konu / Mahalle Park Sorunu

Kendisiyle hafta sonu bir konuşma yapacağız, vereceği cevaba göre hareket edeceğiz şu anda hakkı yok olarak görüyorum. Aksi gibi karşısına da emlakçı açılıyor şimdi o da aynı durumu yaparsa işimiz var gerçekten.

Sileceğin dikilmesine çok sinirlenirim ama geçenlerde otopark kapısının yarısını kapatan araç yüzünden zar zor girebildim. Park edince de gittim arabanın sileceğini kaldırdım. Dönerken adam geldi. Bekledim bir laf etsin diye ama hiç konuşmadan arabasını çekti. Sonra da pişman oldum doğrusu. Belki kısa süreli durmuştu ama sıkıntımız hep otoparkın önüne kısa süreli duranlarla zaten. Uzun süre çekmeyenlere ise farklı davranmak gerek. Benim gibi sabırlı sakin adam bile konu trafik ve park etme olunca kendinden geçiyor.:))

Bir de yine kendi apartmanımızdan şöyle bir örnek; Giriş katta bir dükkan var. Önündeki apartmana ait bahçeyi tamamen çevirdi ve kendine aitmiş gibi kullanıyor. Hatta peyzaj yapmış, oturma alanı, hamak vs. Bu alanlar apartmanın ortak kullanımındadır ve dükkanların bu şekilde bahçeleri işgal etme ve kendi kafalarına göre etrafını kapatma hakları yoktur. Biz, o alan bir işimize yaramayacağından ve apartmana gider oluşturabilecek peyzaj işini de dükkan kendi kendine yaptığından ses çıkarmıyoruz. Gıcıklığına da burayı boşalt demenin alemi yok. Sokağa da bir araçlık yer kaplayacak duba koyuyor ve otopark sorunumuz olmadığından buna da ses çıkarmıyoruz. Sokakta otopark sorunu olsaydı dubayı kaldırıp park ederdik.

Kısacası, önce konuşmak anlaşmak, anlamıyorsa hukuki durumdan bahsetmek, yine anlamıyorsa da hukuki yollara başvurmak tek yok olmalı. Bu tip şeyler için senelerce süren davalar yüzünden hukuktan ziyade hırgür, kavga-gürültü ve gücü yeten yetene sistemi işliyor. Aidatını ödemeyene açılan dava bile 1-2 yıl sürüyor, ama sonunda faiziyle, cezasıyla alıyorsunuz. :eyv

Sırf bu park sorunları , çocukların arabayı çizmesi yüzünden evin altına garaj yaptım.
Hadi hepsini anlarımda (Yangına körükle gitmek gibi olmasın ama) benim aracımın sileceğini kaldıracak adama tepkim çok sert ve ağır olur.

Selam Arkadaşlar,

Birkaç gün bu konuyu açmıştım, dün konuştuk arkadaşla. Herhangi bir izninin olmadığını ama reklam amaçlı gelen müşterilerin araçlarını bırakabilmesi amacıyla levhaları koyduğunu belirtti. Mahallede yeni olduğu için uyarı amaçlı silecekleri kaldırmış, tanıştık bir çayını içtik, tatlı dille uyardık. Konu çözüldü. Herkese keyifli forumlar.

Selam Arkadaşlar,

Birkaç gün bu konuyu açmıştım, dün konuştuk arkadaşla. Herhangi bir izninin olmadığını ama reklam amaçlı gelen müşterilerin araçlarını bırakabilmesi amacıyla levhaları koyduğunu belirtti. Mahallede yeni olduğu için uyarı amaçlı silecekleri kaldırmış, tanıştık bir çayını içtik, tatlı dille uyardık. Konu çözüldü. Herkese keyifli forumlar.
Uyari amacli silecek kaldirma iyiymis.neyse sorunun cozulmesine sevindim

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam Arkadaşlar,

o arsayi kullanmaya devam edecek sanırım

Geri