Önemli Bir Konu / Mahalle Park Sorunu

Esnaf olmadığın ve esnaflara bir düşmanlığın olduğun yazından belli kardeşim, sen vergi veriyorsan esnaflarda fazlasıyla veriyor, sen kira veriyorsun esnaf verdiği kiraya ek olarak % 25 stopaj ve 33 lira damga vergisi de veriyor, bazı yüzsüz ev komşuları gece bıraktıkları arabayı ertesi gün belki kaldırıyor belki kaldırmıyor, dükkana gelen müşteri malını içeri getirecek yol bulamıyor, satın aldığı malı getiren nakliyeci malı taşıyamıyor, esnafın vergi kaçırdığını nereden biliyorsun kaçırırken beraber miydin diye sorarım sana, adamın düzenbaz olduğunu nereden biliyorsun ?
Tabi sen esnaf olmadığın için bunları anlayamazsın anca esnafa hakaret edersin...
Burada söz konusu olan sokak değil dükkanın önü veya yanında ki binaya ait kullanım alanı, sokaklar elbette ki vatandaşın ortak kullanım alanı.
Sırf muhalefet olmak adına esnafı ve esnafları karalamak istemeni kınıyorum...!

babam esnaf, ben ortaokul lise ve üniversite yıllarımda başka esnafların (bakkal, market, baharatçı, patates soğancı, karpuzcu, çatı ustası, sac metal ustası yanında çalıştım. görülen köy kılavuz istemiyor. adam BMW 5.20 ile geziyor yıl sonu vergi mükellefiyetine bakıyorsun, o da ne adam zarardaymış. sizin de garajı olmayan ev sahiplerine düşmanlığınız olduğu belli diyebilirim ben o zaman ben de. ne yapalım arabaya cebimize mi koyalım. dediğim gibi boş yer olsa zaten gidip dükkan önüne bırakılmaz. bir cadde düşünün tüm apartmanların altı dükkan, ki bu durumu pek çok ilin pek çok caddesinde görebilirsiniz. ne yapacak vatandaş. esanf 33 tl damga vergisi veriyor diye 300 lira otopark parası mı verecek? dükkan önü sokaktır, sokaklar da vatandaşın.

esnafın zihniyetini gösteren bir konu, adam dükkan önüne araba bırakmayı evin camın önüne tabela yaptırmayla kıyaslıyor,
http://www.hukuki.net/showthread.php?107951-is-yerimin-onunde-park

ben düzenbaz diye bir kelime kullanmadım ama beraber olduğum pek çok esnafın vergi kaçırdığı doğrudur. belki sadece bana öyleleri denk geliyordur ama sizler de bir düşünün mahallenizde passata binebilen bir bakkalın her ay asgari şekilde vergi yatırıp yatırmadığını? yıl sonlarında vergi mükellefleri listesi açıklanıyor, inceleyin. ya da sanayide yedek parça aldığınız dükkanın kaçı fiş kesiyor? artık fiş kesmek bile adamlara angarya geliyor. hepsini geçtim abi fiş almazsan şu kadara veririm lafını hiç mi duymadınız?

burada yazın demiyorum ama kendinize karşı objektif olun. bu ay 10000 tl kazansanız 3500 tl vergi veriyor musunuz? bu kadar alınınca esnaf olduğunu varsayarak yazdım.

neyse
bu başlığa konu olan esnafın dükkanın önüyle yetinmeyip yanındaki tüm sokağın park alanını zaptetmesini de gözardı edelim.
esnaf kirasına yüzde 25 fazla veriyor diye bütün sokağı kapatsın, biz gider 3 arka sokağa bırakırız. uzatmaya gerek yok.

Son düzenleme:
bambam lafı çevirme ben bütün sokak veya cadde esnafın demedim dükkana veya binaya ait park yerlerine başka mahalleli park etmesin dedim ayrıca senin şansına hep sahtekarlar denk gelmiş, baban da esnafmış demek ki baban da vergi kaçırıyordu ki ilk olarak babanı örnek vermişsin...

Konu nerelerden nerelere gelmekte ve gittikçe dahada kırıcı bir hal almakta rica etsem kalp kırmadan ve belli bir çizgiyi geçmeden sonlandırsak qw

Aklıma geldi; eski mahallede farketmeden bir dükkanın önüne park etmişiz. Adam daha bir saat geçmeden bir kağıt koydu cama farkedip indik "Lütfen" yazıyordu. Anladık durumu müsait bir yere aldık aracı. Zaten uzun süre de kalacaktı misafir aracıydı. Sonuç: telepati, anlayış, hoşgörü. Konuşmadık bile ama medenice hallettik. Ben durumun konuşarak medenice halledilebileceğini düşünüyorum. Ama forum ortamında bile işi "tartışmaya" çevirirsek gerçek hatta da iş bu yöne doğru gidecektir.

Aklıma geldi; eski mahallede farketmeden bir dükkanın önüne park etmişiz. Adam daha bir saat geçmeden bir kağıt koydu cama farkedip indik "Lütfen" yazıyordu. Anladık durumu müsait bir yere aldık aracı. Zaten uzun süre de kalacaktı misafir aracıydı. Sonuç: telepati, anlayış, hoşgörü. Konuşmadık bile ama medenice hallettik. Ben durumun konuşarak medenice halledilebileceğini düşünüyorum. Ama forum ortamında bile işi "tartışmaya" çevirirsek gerçek hatta da iş bu yöne doğru gidecektir.
Haklısın kardeşim, tatlı dille konuşarak her sorun çözülür lakin esnaf kesimi yüzsüz ve vergi kaçakçısı gibi gösterilirse benim gibi esnaf olan birisi buna kızabilir ve işin rengi değişebilir...

hak var hukuk var. Demek ki esnaf vergide olduğu gibi park olayinda da kuralları kendine göre yorumluyor.

ok! atmayın forumdan

Konu nerelere varmış yazık burada da bir esnaf kavgası çıkmasın.

Sonuç itibarı ile şunu biliyoruz ki istanbul da park olayı bir sorun.
E ben aracımı kapımın önüne çekemiyorsam sokağıma çekemiyorsam ne anlamı var ??
Şu silecek dikme olayı can sıkıcı ama bazen de hak edenler var.Örneğin bizim sokakta yer altı çöp kutuları koyuldu önüne her gün aynı kadın aynı arabayı çekiyor.
Her gece gelen çöp kamyonu çöpü alamıyor ve kadının arabasının sileceklerini dikiyorlar ama kadın ısrarla devam durumunda.

Şimdi siz söyleyin nasıl anlatırsınız?

he bana da yapıldığı durumda bende kızıyorum o ayrı kendi kapımda bana yapan bir adamı yakaladım adamla 3 ay yer kavgası yaptık sabah 6da yer görüp arabayı alıp gelen bir adamdı.

Sonuç: kaldırımda kalmaktan adamın kartalı yamuldu sonunda pes etti.

demek ki önce güzelce anlatacaksın anlamayınca da uyarı mayetin de ikaz edeceksin..

Geri