Önemli Bir Konu / Mahalle Park Sorunu

Hiçbir şekilde hakkı yoktur. Ne olursa olsun kişilerin kamu malı olan yollarda hiçbir hak talep etme gibi bir durumu yoktur. Şöyle bir durum olabilir; ben istanbulda ikamet ediyorum. Malum birçok yerde parklanma alanları ispark denetimindedir. Ispark'a basvuru yapilarak aylik belli bir ucret karsiliginda belli alanlari park alani olarak kiralamak mumkundur. Bunun disinda belediye ile aralarinda bir sozlesme yoksa hicbir sekilde orada hak iddia edemez. Belediyeye giderek direk sikayetinizi iletebilirsiniz. Bir ogretmen olarak size tavsiyem direk gidip sikayetiniz yazili olarak bildirmenizdir. Söz uçar yazı kalır. Devletin var olma sebebi budur. Kisilerle muhattap olup düşman kazanmayin derim. Hicbir sekilde bir cevap alamazsaniz Bimer'e basvurun. Olur mu demeyin bal gibi olur. Kolay gelsin.

Notbeş ile gönderildi.

Oturduğum apartmanda otopark var fakat garaj çıkışına sürekli park ediliyor, araştırmalarıma devam ediyorum, belediyeden işgal bedeli ya da adı her ne ise belli bir bedel ödeyip orayı kiralayabiliyorsunuz, emlakçı arkadaş bu tarz bir işlem yapmadı ise orayı kafasına göre kapatamaz diye biliyorum, belediyeden özel izinler alındığı takdirde oraya beledeiye işçileri gelerek sabit dubalar atabiliyorlarda.. fakat dediğim gibi bende bu konuyu halen araştırıyorum, evimizin önüne pazar günleri pazar kuruluyor ve o pazarcılar oraya bir ücret ödeyip tezgah açabiliyorlar. umarım bende garaj önü için bir yaptırım bulabilirim, inanın 2 günde bir kavga ediyorum, huzurumuz kalmadı. tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız sevgili dostlar?

Apartmana ait bir alansa kimse orayı kendine tahsis edemez. Her kat maliki ortak alanlarda eşit hakka sahiptir. Bu dediklerim alanın apartmana ait olması şartı ile geçerli. Bu durum sadece otopark alanı için değil, tüm ortak alanlar için geçerlidir.
Merhaba,

Apartmana ait bir alan evet şahsa ait bir alan değil kesinlikle.

Hiçbir şekilde hakkı yoktur. Ne olursa olsun kişilerin kamu malı olan yollarda hiçbir hak talep etme gibi bir durumu yoktur. Şöyle bir durum olabilir; ben istanbulda ikamet ediyorum. Malum birçok yerde parklanma alanları ispark denetimindedir. Ispark'a basvuru yapilarak aylik belli bir ucret karsiliginda belli alanlari park alani olarak kiralamak mumkundur. Bunun disinda belediye ile aralarinda bir sozlesme yoksa hicbir sekilde orada hak iddia edemez. Belediyeye giderek direk sikayetinizi iletebilirsiniz. Bir ogretmen olarak size tavsiyem direk gidip sikayetiniz yazili olarak bildirmenizdir. Söz uçar yazı kalır. Devletin var olma sebebi budur. Kisilerle muhattap olup düşman kazanmayin derim. Hicbir sekilde bir cevap alamazsaniz Bimer'e basvurun. Olur mu demeyin bal gibi olur. Kolay gelsin.

Notbeş ile gönderildi.

Bahsettiğim alan sokak arasında bir apartman önü sadece, ispark denetiminde değil. Belediye ve bimer konusu aklıma gelmemişti, ayrıca o makamlara ileteceğim.

Oturduğum apartmanda otopark var fakat garaj çıkışına sürekli park ediliyor, araştırmalarıma devam ediyorum, belediyeden işgal bedeli ya da adı her ne ise belli bir bedel ödeyip orayı kiralayabiliyorsunuz, emlakçı arkadaş bu tarz bir işlem yapmadı ise orayı kafasına göre kapatamaz diye biliyorum, belediyeden özel izinler alındığı takdirde oraya beledeiye işçileri gelerek sabit dubalar atabiliyorlarda.. fakat dediğim gibi bende bu konuyu halen araştırıyorum, evimizin önüne pazar günleri pazar kuruluyor ve o pazarcılar oraya bir ücret ödeyip tezgah açabiliyorlar. umarım bende garaj önü için bir yaptırım bulabilirim, inanın 2 günde bir kavga ediyorum, huzurumuz kalmadı. tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız sevgili dostlar?

Belediyeden özel izin durumu yok, basit bir tabela çaktı duvara güya resmi yazıymış gibi 2 gün oldu daha sokağa gireli onlarca düşman edindi şimdiden. Konuşup netleştireceğim durumu.

Gözümde canlandığı kadar balkon altı gibi bir yer sanırım.Bu tip yerler kat mülkiyeti kanununda ortak kullanım alanı olarak geçer.Kimsede bayrağını tek başına dikemez.O iş yeri sahibi her kat maliki gibi aidat vermekle yükümlüdür , diğer kat malikleri kadar ortak kullanım alanlarında hisseye sahiptir.

Bir diğer konuda , hiç kimsenin sizin sileceğinizi kaldırmaya hakkı ve haddi yoktur.O bambaşka bir konu.

alan emlakciya degil ama herhangi bir sahisa aitse maalesef orman kanunlari baslar. arazinin asıl sahipleri sikayetci olursa polis mudahale eder. yoksa kim kaparsa durumu.

ilave olarak dukkanin yani degil isterse önü olsun yolu rezerve hakkı yok. benim evin karşısına açılan dukkan camlar a yasak cektirilir yazdi. inadına gittim oraya koydum. burasi dükkan önü yasak dedi. ara polisi gelsin çeksin dedim. iki gun sonra tum sokak zaten aracı birakmaya başladı.

Çok iyi bilmemekle birlikte en sağlıklı çözümü belediyedeki ilgili birime başvurarak alırsınız gibi geliyor bana.Ha silecek kaldırma konusuna gelirseekkk :) hiç gelmeyelim zorla katil ederler adamı Allah sabır versin valla..........

Binanın çevresindeki park alanları öncelikle oturanlara aittir buna dükkan sahipleri de dahil, olaya bir de o arkadaşın gözünden bakın, vergi, kira, ruhsat parası, stopaj vs vs ödüyorsunuz mahalleli gelip dükkanınızın etrafına araç park ediyor, adamın giderlerine de ortak olacaksınız araçlarınızı da park edersiniz ...

Park edilen alan normal kaldırım genişliğinden daha büyük bir alan ise ve araçlar park edildiğinde kaldırımda yürüyecek genişlik varsa o binada bulunan herkesin hakkıdır.Dükkan alt katta diye üst katta bulunanların hakkını kimse gasp edemez.
Bunun dışında sokaklar herkese aittir.Bina arsası içine girmiyorsa kimse hak iddia edemez.

Binanın çevresindeki park alanları öncelikle oturanlara aittir buna dükkan sahipleri de dahil, olaya bir de o arkadaşın gözünden bakın, vergi, kira, ruhsat parası, stopaj vs vs ödüyorsunuz mahalleli gelip dükkanınızın etrafına araç park ediyor, adamın giderlerine de ortak olacaksınız araçlarınızı da park edersiniz ...

aslında ülkemizde en fazla vergi kaçıranın bu tarz esnaf olduğunu, benim her ay otomatik olarak maaşımın %35 inin kesildiğini yani dükkanım olmasa da benim de sokakları kullanma hakkım olduğunu, o dükkan kirası veriyorsa benim de ev kirası verdiğimi düşünürsek sırf adamın dükkanı var diye çevresine araç parketmemek çok saçma. bir de esnafımızda yüzsüzlük o kadar tavan ki sadece dükkan kapısı değil tüm cepheleri kendinin görüyor. adam gündüz duba koyuyor, 5'te dükkanı kapatıp gidiyor ama duba dükkan kapalı olmasına rağmen sabah 10'a kadar daha orada. En ilave yüzsüzlük de kendi dükkanın önündeki dubayı çekmeye üşenip aracını da yan apartmanın önüne koyuyor. nereden baksanız esnaf haksız bence.
park edecek yer olsa zaten vatandaş dükkan önüne araç koymaya meraklı değil.

aslında ülkemizde en fazla vergi kaçıranın bu tarz esnaf olduğunu, benim her ay otomatik olarak maaşımın %35 inin kesildiğini yani dükkanım olmasa da benim de sokakları kullanma hakkım olduğunu, o dükkan kirası veriyorsa benim de ev kirası verdiğimi düşünürsek sırf adamın dükkanı var diye çevresine araç parketmemek çok saçma. bir de esnafımızda yüzsüzlük o kadar tavan ki sadece dükkan kapısı değil tüm cepheleri kendinin görüyor. adam gündüz duba koyuyor, 5'te dükkanı kapatıp gidiyor ama duba dükkan kapalı olmasına rağmen sabah 10'a kadar daha orada. En ilave yüzsüzlük de kendi dükkanın önündeki dubayı çekmeye üşenip aracını da yan apartmanın önüne koyuyor. nereden baksanız esnaf haksız bence.
park edecek yer olsa zaten vatandaş dükkan önüne araç koymaya meraklı değil.
Esnaf olmadığın ve esnaflara bir düşmanlığın olduğun yazından belli kardeşim, sen vergi veriyorsan esnaflarda fazlasıyla veriyor, sen kira veriyorsun esnaf verdiği kiraya ek olarak % 25 stopaj ve 33 lira damga vergisi de veriyor, bazı yüzsüz ev komşuları gece bıraktıkları arabayı ertesi gün belki kaldırıyor belki kaldırmıyor, dükkana gelen müşteri malını içeri getirecek yol bulamıyor, satın aldığı malı getiren nakliyeci malı taşıyamıyor, esnafın vergi kaçırdığını nereden biliyorsun kaçırırken beraber miydin diye sorarım sana, adamın düzenbaz olduğunu nereden biliyorsun ?
Tabi sen esnaf olmadığın için bunları anlayamazsın anca esnafa hakaret edersin...
Burada söz konusu olan sokak değil dükkanın önü veya yanında ki binaya ait kullanım alanı, sokaklar elbette ki vatandaşın ortak kullanım alanı.
Sırf muhalefet olmak adına esnafı ve esnafları karalamak istemeni kınıyorum...!

Geri