Merhaba sorunun en kısa sürede ve en az maliyetle çözülmesini dilerim.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Pazartesi günü servisin elinde olan bir beyin takıldı. Bunu ay onuna kadar kullanıp her pazartesi bilgisayara bağlayarak hata varmı diye bakılacak. Zaten hata olsa bende görürüm. Eğer hata olmaz ise sorunun beyinden kaynaklandığını kesinleştirip ay sonunda sipariş verilip takılacak. Şuan problem yok. Eski beyindede zaten devamlı hata vermiyordu. Bizi uğraştıranda o zaten.Aykut abi senin işinde zor valla ama yapacak bir şey yok. hayırlısı diyelim umarım sorunun kaynağı bulunur. son durum nedir?
Hayırlısı olsun birader.Senden ücret talep etmemeleri sevindirici..1.vitesten 2.vitese geçişteki sıkıntı düzeldi mi peki ?
Yoksa bunun onla alakası yok mu ?
Evet, Çıkma beyin tecrübem bitti. Ve bu süre içerisin de aracım hiç arıza yapmadı.
Şİmdi beyin siparişi verildi.Yeni beyin takılacak çok şükür.
Aracım periyodik bakımları EKSİKSİZ bir şekilde yapıldığından dolayı bu parçanın maliyeti ve işçiliği (3000 TL üzeri ) Mais tarafından karşılanacak.
BU haberi duyunca sevindim.Mais kabul etmese bile değiştirmek zorundaydım.
Şİmdi buradan aracını özel servislere götürenlere sesleniyorum. YAPMAYIN..
Triger zamanı geldiğinden ( ki gerek yoktu ) 4 yıl dolduğu için değiştirdim. Belki bunu bile yapmasaydım Mais ücretsiz beyin değişimini yapmayacaktı. Bu değişimi bile indirimli yapmıştım. Triger+4 balata+ bakım 1300 TL di.Aracımızı herzaman Yetkili serviste bakım ve onarımını yaptırmalıyız. İstisnalar hariç..Ozaman Renault aracın arkasında duruyor.
Ancak ve ancak ne olursa olsun EDC ile ilgili düşüncem halen devam etmekte. Malesef ki Tork konvertörlü otomatik vitesler gibi uzun vadeli bir şanzıman değil.Beyin, şanzıman, Baskı balata patlamaya hazır bir bomba.Ve illaki birinde patlayacak bu. Uzun vade kullanacaksanız EDC almayın.Aldınız mı , Bakımını aksatmayın..
Benim değişecek beyinde 2 yıl garantili olacak. Ben malesef EDC 'den soğudum. Arabayı satılığa da koydum. İstediğim fiyatı veren olursa satacağım .Araba çok güzel. Vites çok güzel. Ama stres bizi yıpratıyor
Abi bende aldığımdan beri çözülemeyen 1-2 vites 2-1 vites sarsıntı ve ara ara sesli geçiş var..Hadi geçmiş olsun Aykut kardeşim Sorunun çözüldüğüne sevindim. Mais'e de tekrar teşekkürler bu arada. Sattığı malın arkasında duran firmaya saygı duyarım.
Bu yazacaklarım genele. Bir uçak düştü diye uçağa binmemezlik olmaz. Düşeni de olur uçanı da. Her araç, her makine arıza yapar. Adı üstünde makine. Yaklaşık bir haftadır yollardayım. Yazılan bazı şikayetleri okuyunca ne olacaksa bir an önce olsun dedim ve sanki seyahat değil araç testi yaptım. Hiç adetim olmadığı halde tenha ve müsait yerlerde oldukça sürat yaptım. Hatta kaşınan bir arkadaşı geçerken süratim (meğilli yol) 210 kmh civarıydı. Güneyin tepede güneş 42 derece sıcağında İstanbul'u aratmayacak bayram trafiğinde ve komşu ilçelere yaptığım gezilerde resmen EDC testi yaptım. Sonuç: Tam not. En küçük bir anormallik vs. yaşamadım.
Bu arada şu bilgiyi de vereyim, çok önemli. Renault'da çalışan bir arkadaştan aldığım bilgi şöyle. Evet ilk serilerde bazı araçlarda kullanım şartlarına göre bazı sıkıntılar yaşanmış. Bunu teyit ettiler. Filolara, kiralama firmalarına vs. sürüyle EDC li araç satıyoruz diyor, sorun olsa alırlar mı? Ancak 2012 yılında beyin yazılımında yapılan güncelleme ile bu sorunlar artık ortadan kaldırılmış. 2012 (bir kısmı) ve öncesi EDC sahiplerinin yazılım güncellemesi yaptırmaları gerekiyor. Benim arabamı 2. el olarak almıştım ve önceki sahibinin bu güncellemeyi Ankara Akbuk yetkili servise yaptırdığını öğrendim. Onda da bazen 6 dan 5 e geçerken garip bir ses ve 1-2-1 arası kararsızlık yaşanma olayı olmuş. Ancak güncellemeden sonra inanının ne kendisinin ne de benim en küçük bir şikayetimiz yok. Bir bilgi daha, bakımlarını düzenli yaptırıp aracı hor kullanmazsanız en az 150.000 km ömrü var kavramaların. İçiniz rahat olsun. Herkese keyifli sürüşler dilerim.