Megane 4 - Joy paketler için multimedia sistem

Megane 4 Turkey facebook sayfasındaydı.Çok uzun hikaye...Günlerce aracın montajını bekledik ve arkadaşımız her gün bizi bilgilendirdi.Uyumsuz çıktı ve bir kaç parça daha ilave etmişti.Sonradan aracın beyni yandı diye bilgilendirildik.Bu tür işlerde ilk çıktığı anda kapılmamak gerekiyor. Neden bu riske gireceksin deidğimizde ,illa ki birinin girmesi gerekiyor ben kendimi kobay olarak feda ediyorum dedi ve sağolsun bir çok kişinin aynı sıkıntıyı yaşamasının önüne geçmişti.

uzun hikayede olsa anlatılması ileride bu gibi bir adıma kalkışan arkadaşların yol yön görmesine yardımcı olacaktır bence detaylıca paylaşılmasında fayda var.

birisi de taktırmış bu teybi motoru yatak sarmış, dermişim.... :cool:ıslık

birisi de taktırmış bu teybi motoru yatak sarmış, dermişim.... :cool:ıslık

aynen :) , bu işin sonunda bu multimedya mais'i batırmasında çalışan çok orda yazık olur.

şakayla karışık gerek klima kontrolü olsun,gerek soket bağlantısı,gerek voltaj aklım bir türlü almıyor ne sorun olduda aracın beynini yaktı yani kulağa hiç ama hiç mantıklı gelmiyor, muhtemelen ürününden kendisinden çok montajcı (uçuk seviyede) hatası.

şöyle özetleyeyim, ana dilim ingilizce ve bir sürü türeviyle google'da ecm-ecu failure due to sound system,stereo sytem vs diyorum çıkan sorun sayısı sayfalarca araştırma içersinde koskoca dünyada-30yılda , google'da 2 ki ikiside sonunda müzik sistemden çok dediğim gibi kasapoğlu kasap montajcı hatası hani marifet ister cinsten birşey :)

aynen :) , bu işin sonunda bu multimedya mais'i batırmasında çalışan çok orda yazık olur.

şakayla karışık gerek klima kontrolü olsun,gerek soket bağlantısı,gerek voltaj aklım bir türlü almıyor ne sorun olduda aracın beynini yaktı yani kulağa hiç ama hiç mantıklı gelmiyor, muhtemelen ürününden kendisinden çok montajcı (uçuk seviyede) hatası.

şöyle özetleyeyim, ana dilim ingilizce ve bir sürü türeviyle google'da ecm-ecu failure due to sound system,stereo sytem vs diyorum çıkan sorun sayısı sayfalarca araştırma içersinde koskoca dünyada-30yılda , google'da 2 ki ikiside sonunda müzik sistemden çok dediğim gibi kasapoğlu kasap montajcı hatası hani marifet ister cinsten birşey :)

aynen abi ya...bana da inandırıcı gelmedi...
biraz düşündüm de, hani yol bilgisayarı da bu arabalarda teybe bağlı belki ondan olabilirde..
onu yapan adamlar herşeyini düşünmüştür...

ben firmayı kötülemek için montajla yapılan bilinçli bir sabotaj olduğunu düşünüyorum :)

hiç inandırıcı değil :)

aynen abi ya...bana da inandırıcı gelmedi...
biraz düşündüm de, hani yol bilgisayarı da bu arabalarda teybe bağlı belki ondan olabilirde..
onu yapan adamlar herşeyini düşünmüştür...

ben firmayı kötülemek için montajla yapılan bilinçli bir sabotaj olduğunu düşünüyorum :)

hiç inandırıcı değil :)

Facebook grubunda bu konuyu fazlasıyla takip eden biriydim. Cihaz başarılır bir şekilde monte ediliyor. Uyumsuz soketler düzeltilip ayarlanıyor ve cihaz çalışıyor fakat araç hareket ettikten bir kaç km sonra araca fazlasıyla müdahale edildiği için çalındı sanıyor ve beyin kilitleniyor. Arkadaşın adı Ahmet'ti, Ahmet'in söylediğine göre takılan ekranda araç için ekstra özellikler açıldığını söylemişti, geri vitese takıldığında aynanın inmesi, fardaki 4'lü led ışık derecesi arttırılıp azaltılması, 4 camın kumandadan açılması, joy pakette olmayan araçta farklı özellikler açıldı diye yorumda anlattı. Videoyu paylaştım ama gruba üye değilseniz görmeyebilirsiniz... Video altta...

https://www.facebook.com/ahmetkemal70/videos/g.836918623088729/10212975443434973/

mr.clio abi bakar, biz megane 4 geçemedik şimdilik :D

arabayı çalarken kablolarıyla mı oynuyorlarmış ...hikaye...özelliklere bak be...
adam arabasına level atlaşmış sıkıntıları bu bence :)

yani şimdide teyp ateşleme sistemindeki immobilizerı devreye aldı üstelik almakla yetinmedi birde kilitledi hemde geçici süreylede değil kalıcı olarak.

hikaye git gide enteresanlaşıyor, ilk başlarda ya insan hergün yeni birşey öğreniyor vardır belki bir açıklaması diyordum ama işin derinine indikçe iyice inanması zor hale geldi.

anlatılan kilitleme'nin otomotiv sektöründeki adı IMMOBİLİZER yada auto anti theft'dir ve kontak mekanizmasının devresiyle çalışır, kilitlenmesi halinde en kötü senaryo yetkili servise gidilir ve anahtarla kontak resetlenip yeniden kod atılır.

kaldıki buda dediğim gibi montaj hatasıdır arkadaş büyük ihtimal remote'a kontaktan kablo çekim derken hata yapmış gibi geliyor ama biz yinede çok iddiacı konuşmayalım :)

Arkadaşlar alıpta yaptıran bir arkadşaın aracı kilitlenmiş ve beynini yakmış. Facebookta bir grupta paylaşmıştı siz siz olun takmayın diye. bilginiz olsun.

tamam...benim bi tanıdığım elektirikçi var..30 senelik elektrikçi....akü patlamış, tek gözünü kaybetmiş..
siz siz olun sakınnnnnnn elektrikle oynamayın, arabaya, kamyona da binmeyin , çok kaza oluyor :D

yani şimdide teyp ateşleme sistemindeki immobilizerı devreye aldı üstelik almakla yetinmedi birde kilitledi hemde geçici süreylede değil kalıcı olarak.

hikaye git gide enteresanlaşıyor, ilk başlarda ya insan hergün yeni birşey öğreniyor vardır belki bir açıklaması diyordum ama işin derinine indikçe iyice inanması zor hale geldi.

anlatılan kilitleme'nin otomotiv sektöründeki adı IMMOBİLİZER yada auto anti theft'dir ve kontak mekanizmasının devresiyle çalışır, kilitlenmesi halinde en kötü senaryo yetkili servise gidilir ve anahtarla kontak resetlenip yeniden kod atılır.

kaldıki buda dediğim gibi montaj hatasıdır arkadaş büyük ihtimal remote'a kontaktan kablo çekim derken hata yapmış gibi geliyor ama biz yinede çok iddiacı konuşmayalım :)

:D

kendi ürettikleri teybleri satamayacaklar ya :D
kimse almasın diyede adamın arabasının beynini yakmışlar :D

Geri