Megane 4 çevremizde neden az görülüyor - anket-

MEGANE 4 TRAFİKTE NEDEN BU KADAR AZ GÖRÜLÜYOR

• Kullanılan toplam oy
    28
  • Anket kapatılmış .
"Gaz Pedalı Tepkisiz Kalıyor" şikayetiniz EDC ler için geçerli bir durum, manuellerde böyle bir problem yok. Sizin söylediğiniz gibi araçların tamamında olan kronik bir sorun olmuyor bu durumda. Problem yazılımsal ve düzeltilebilir bir şey, yeni yazılım geldiğinde bu sorun da kalmaz. Zaten otomatik-dizel farklı araçların da gaz pedalında 1-2 sn tepkisiz kalma durumu var, kimisinde 1 sn kimisinde 2sn oluyor, bu genel bir durum.
Alıp satmakta özgürsünüz o sizin meseleniz ama insanların bir sürü para vererek aldığı bir malı genelleme yaparak kötüleme hakkına da sahip değilsiniz, bu hakkı kendinizde görürseniz insanlar da size cevap verme hakkını kendinde görür, istemezse okumaz gibi bir düşünce de "forumlar" için en saçma kelime, bu tip tavırlar sergileyerek daha fazla saçmalamayın, yok ben devam edeceğim bu kafada derseniz de insanlar da sizin yazdıklarınıza cevap verir, soru sorar, mantıklı cevap bekler. Bu da diğer kullanıcıların görüşleri olur, sizin mantığınızdan bakarsak onların görüşleri, istemezsen okumazsın, başkalarıyla derlenmezsin.
:bravo Verilecek en güzel cevabı vermişsiniz.Bu yüzden arkadaşa cevap verme gereğim kalmamış.

Geçen yıl 2,5 ayda 5,500 adet satılmış.Şu ana kadarda aynı hesap 5,500 adet satıldığını varsayarsak 11,000 adet sedan + 5,000 adet civarındada hatcback ile 16,000 adet megane 4 satılmış görünüyor. 2016 yılı sonu itibarıyla araç sayısı 20,000,000 sayısını geçtiğine göre trafikte neden az görüldüğünü hesaplamaya bile gerek yok sanırım. 20,000,000 / 16,000 = 1250 adet araçta 1, megane 4 görülmektedir 22,03,2017 itibarıyla....

Adam usenmemis bakmış bir de kıyaslama yapmış. Helal olsun :)

Dün otomobil dergisinde gördüm, Ocak 2017 C segmenti sedan satışında Megane 4 birinci ve yanlış hatırlamıyorsam 1784 adet satılmış. C segmenti Hatchback satışında ise Megane 4 sonlarda ve sadece 62 adet satılmış. Bu grupta golf lider. Sanırım filo satışı sedan versiyonda etkili.

ne güzel işe, HB araçlarımızda yollarda tekiz, bize özel :)

Dün otomobil dergisinde gördüm, Ocak 2017 C segmenti sedan satışında Megane 4 birinci ve yanlış hatırlamıyorsam 1784 adet satılmış. C segmenti Hatchback satışında ise Megane 4 sonlarda ve sadece 62 adet satılmış. Bu grupta golf lider. Sanırım filo satışı sedan versiyonda etkili.

Kum gibi her yerde olacağına , az olsun bizim olsun.Satacak adama da, her zaman alıcı vardır.Zamanında 1 haftada 1984 model 455.000km mitsubishı colt satmıştım ve alıcı kırklarelinden antalyaya gelip almıştı.Son aracım 2007 model 1.2 clio hb idi ve malum sitede ilana koyduğumdan 48 saat sonra satışını verdim.Bu kadar hızlı satmamın nedenleride piyasası olan rakamı yazmamdan kaynaklıydı.İkinci elde satılmayan araçlara baktığımızda da adamlar 3 kuruşluk arabaya 5 kuruş istedikleri için satamıyorlar.Bu aracımı en az 5 sene satmayı düşünmüyorum.Satacağım zamanda ederi neyse onu yazarsam çok kısa sürede satar -YALNIZ BURAYA DİKKAT - satınca da YİNE GİDER RENAULT ALIRIM , GOLFÇÜLERİDE BURALARDA KONUŞTURUR DURURUM.ÇÜNKÜ ONLARI BURADA GÖRDÜKÇE KEYİF ALIYORUM..
Golf birinci olması fanatiklikten kaynaklı.Sitemizin üyeleri içerisinde de Renault kullandığı halde golf öven öyle fanatikleri varki , görsen hiç şaşırmazsın.Ayrıca herkes golfe binecekse otomobil dünyasına ne gerek var değil mi?

Filo satış muhabbetine gelince de;

Hb çıkalı ne kadar oldu Sedan çıkalı ne kadar oldu.Birbirleriyle kıyaslayabilmen için örnek veriyorum hb çıkalı 1 sene oldu , sedan 1 sene doldurunca total satışlarına bakarsın öyle kıyaslarsın.1 senede hb şu kadar 1 senede sedan şu kadar satıldı diye hesap yapmak daha sağlıklı olacaktır.

En güzel golfün sizin olması dileğiyle.Size kazasız belasız, sevgi saygı dolu forumlar diliyorum.Yazdıklarım şahsınıza değildir genel olarak yazıyorum.

Son düzenleme:
Geçen hafta İstanbul-Eskişehir-Afyon-Antalya-Denizli-İzmir-Balıkesir-İstanbul ring yaptım Megane 4 HB aracımla. İster inanın ister inanmayın, toplamda belki 10 civarı megan 4 sedan gördüm ama bir tane bile megane 4 hb e rastlamadım. HB versiyonunun neden bu kadar az satıldığını anlamadım. Sanırım Renault şimdiye kadar çıkarmış olduğu Megane HB serileri arasında açık ara en az satan kasası bu. Bu kadar az olması megane 4 hb kullanıcısı olarak iyi mi kötü mü anlamadım. qw

Sedan kadar iyi bir tanıtım yapamadılar.Yoksa hb iyi satardı.

Geçen hafta İstanbul-Eskişehir-Afyon-Antalya-Denizli-İzmir-Balıkesir-İstanbul ring yaptım Megane 4 HB aracımla. İster inanın ister inanmayın, toplamda belki 10 civarı megan 4 sedan gördüm ama bir tane bile megane 4 hb e rastlamadım. HB versiyonunun neden bu kadar az satıldığını anlamadım. Sanırım Renault şimdiye kadar çıkarmış olduğu Megane HB serileri arasında açık ara en az satan kasası bu. Bu kadar az olması megane 4 hb kullanıcısı olarak iyi mi kötü mü anlamadım. qw

Sedan kadar iyi bir tanıtım yapamadılar.Yoksa hb iyi satardı.

Vallahi Renault hiç reklam yapmasa bile satan marka, bu HB konusunu anlayamadım. Her konuda megane 3 e göre çok çok iyi bir araç megane 3 kadar satamadı?

Hele ki megane 4 hb gt mavi olanı beni benden alıyor. Ama çocuk olunca mecbur sedan almıştım.

Vallahi Renault hiç reklam yapmasa bile satan marka, bu HB konusunu anlayamadım. Her konuda megane 3 e göre çok çok iyi bir araç megane 3 kadar satamadı?

Faiz oranları yüksek. Millet kredi çekmek istemiyor. Çekende maks 10 20bin çekmek istiyor. Ayrıca her kulvarda vergi oranlarıda çok yükseldi. Bi elektrik fatura ödüyorsun 70tl fatura geldiyse 40tlsi vergi. Yakıt deseniz pahalı. Bu kadar şeyin üstüne şu an güncel fiyatlarla afedersiniz kıçı kırık bi halta yaramayan teneke sembol 83 milyara geliyor opsiyonlarla birlikte. Şimdi insanlar nasıl araba alsın????? 2. El piyasası bile cılkı çıkmış bi vaziyette. 2011 Authentiqe Kangoo ya adam 38 Milyar yazmış 200binde. 1996 model Doğan SLX 22 Milyar yazmışlar. Bu piyasada naparsın. Millet araba almaktan uzaklaşıyor.

Geri