Arkadaşlar bu hafta sonu c elysee yi kiralayıp 600 km kadar sürme fırsatım oldu. Araç 2014 model 17 Bin kmdeydi.
Artılar :
+ Yakıt gerçekten 105 lik megane göre özellikle şehir içi ekonomik, fethiye şehir içi 4.7, uzun yolda 3.7 ortalamayı gördüm.
+ 92hp 230Nm tork 1090 kg aracı çok iyi ivmelendiriyor, rahat 160-170 görüyor. Ara hızlanmalar süper, rampada canavar.
+ Diz mesafesi çok geniş.
+ Gaz tepkimesi megane a göre daha iyi buna bağlı olarakta sürüş keyfi daha güzel.
+ Şehir içinde meganeda çok yaşadığım 2. vitesteyken yavaşladığım zaman 1. vitese alma gereği sıkıntısı yok, araç kendini 2. viteste toparlıyor.
Eksiler :
- Araç güvensiz oluşunu har haliyle hissettiriyor.
- 170 den sonra hiç güven vermiyor.
- Maliyeti düşürmek adına araçta herşeyden ödün vermişler; Koltuklar özellikle arkalar bizim köydeki divanlardan farkı yok, arka baş dayamaları sabit ortada hiç yok. Cam açma tuşlarının yerleri, genel iç malzeme kalitesi çok kötü, bagaj kapağı bora-feat arkadaşın dediği gibi bildiğiniz kağıt gibi kolların bagajın içine girmesi ise kullanım alanını sınırlıyor, bagaj-kapılar ve motor kaputunda yalıtım namına hiçbirşey yok.
- Konfor çok kötü acayip derecede rüzgar,motor sesi ve uğultu alıyor, uzun yolda yorucu. Megane la kıyaslanmaz..
- Yol tutuş esp olmasına rağmen megane kadar iyi değil, virajlarda güven vermedi bana.
- Direksiyona erişim ve görüş açısı konusunda boyu 1.70 altında olanlar için yetersiz.
- Direksiyon megane a göre daha sert, tek elle kullanmak zor.
- Süspansiyonlar biraz sert darbeleri hissettiriyor.
- Son olarakta 160 la giderken yanımdan silme geçen 520d aracı inanılmaz sarstı bi an yoldan çıkacak sandım
Araç hakkında genel olarak değerlendirmelerim bu şekilde oldu. Benim gibi alma düşüncesi olan arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşma gereğini duydum.
Yalnız arkadaşlar anlamadığım bir konu var. Fabrika verilerinde meganımla elysee nin 0-100 hızlanma verileri aynı 11,2 saniye, ancak elysee daha iyi ivmeleniyor, gaz tepkimesi kalkışlarda ve ara hızlanmalarda daha iyi. Bu durumun sebebini açıklayabilecek arkadaşlar varsa cevaplarınızı bekliyorum..