Ancak 25-30 kuruşu uzun yolda sakin kullanımda görürsünüz şehir içinde megan sedan ile 25-30 kuruş yakmak hayal olur bence şehir içi 35-38kuruş arası rahatlıkla yakacaktır ve agresif kullanımda rahatlıkla 40-45 kuruş yakacaktır. Lakin ben megan 2 dizel sedan aracımla uzun yolda 4.0 şehir içi 5.2 yakıt tüketiyorum bunuda çarptıgımız taktirde yarı yarıya fark edecek demektir.
Yani alan arkadaş senelik 30 bin kullanıcaksa eğer benzin de karma tüketim de ortalama 10.000 liraya yakın yakıt yakacak
Alan arkadaş dizel alıp 30 bin kullanırsa eğer karma tüketimde 5.500-6000 liraya rahatlıkla gezer arada 4 milyar fark olacak yakıtta hadi diyelim 500 lira 3 bakımda fazla ödese 3.500 milyar rahatlıkla fark eder 5 sene kullansa 17.500 lira yapar yakıt farkı sadece 2.500 de boşverelim diyelim 15.000 lira fark edecek sizce de çok değilmi ?
Ben dizelin daha fazla yaktığını iddia etmiyorum sanırım yanlış anladınız benim demek istediğim senelik 20-30000 km yapacak birinin dizel e girmesi hiç mantıklı değil. hem alırken verilen motor farkınida eklemediniz. Valla ben rahatligina senede 2 3 bin farka raziyim. Ha bide tup varsa nerdeyse ayni hesaba geldi fakat ozamanda motor omrude ayni seviyeye iner Nese bunlar benim şahsi fikrim tabiki sonuçta herkes kendi durumu bütçesine göre hesap yapıp hareket eder.