Hangi Megane 2 Sizce ?

Abi çok iyi bi noktadasın ben donanım hastası birisiyimdir . Eğer faz1 dinamik gelirse elime 1 ay sonra videolu anlatımlarla koltuk ısıtma sistemi montajı vs herşeyi hd olarak film şeklinde hazırlarım artı donanım dolu olur hep o yüzden dinamik daha ağır bende . Bir yandanda yüksek model olsun faz 2 olsun diyorum kararsızım :)

25 bin deyince aklıma gelen model o oldu kardeşim ama faz 2 full zor gibi. Allah gönlüne göre versin.:eyv

Önemli değil kardeşim varsa bildiğim bişey yazarım az yol yapıyorsan yakıt sorun değil tabiki ancak benim gibi yıllık 50-60 bin yapıyorsan problem var demektir.
25 değilde bütçeni 28-29 a çıkarırsan faz 2 orta donanım cok güzel araçlar bulabilirsin km az temiz araçlar aklına takılan ne olursa sor cevaplarım

25 bin deyince aklıma gelen model o oldu kardeşim ama faz 2 full zor gibi. Allah gönlüne göre versin.:eyv
Amin çok sağolun , valla öyle bir rakamdayım ki temiz bir baz faz2 de alabiliyorum , donanımlı biraz düşük model faz1de değişik oldu :)
Önemli değil kardeşim varsa bildiğim bişey yazarım az yol yapıyorsan yakıt sorun değil tabiki ancak benim gibi yıllık 50-60 bin yapıyorsan problem var demektir.
25 değilde bütçeni 28-29 a çıkarırsan faz 2 orta donanım cok güzel araçlar bulabilirsin km az temiz araçlar aklına takılan ne olursa sor cevaplarım
Çok sağol kardeşim yıllık ortalama işte 50 60 bin olmasada 30 bin yapıyoruz araç hiç durmuyor diyebilirim . Zaten artvinliyiz istanbuldan artvine gitsen 1455km iki ev arası . Git gel 3bin km sadece yol , ki orda tekrar artvin merkez ile köy demk 210 km felan . Ardahana rizeye geçiyoruz orduya geçip tekrar artvine dönüyoruz aile senenin 9 ayını tatilde geçiriyor diyebilirim kışları burası sadece . Bütce 29 felan zor olur çünkü aileden destek almayı düşünmüyorum kendim hallediyorum en azından bi 10 bin çekicem 10 ay vadeli geri ödiycem . Sene sonu askerliğim var tecil ettiremezsem askere gidicem o yüzden uzun vade yapamam çok , kısmetse dönünce işime devam edip kaldığım yerden devam ederim tecil ettiremezsem tabi

emre kardesim kesinlikle faz 1 dynamic veya faz 2 privilage..donanim onemli ;)

emre kardesim kesinlikle faz 1 dynamic veya faz 2 privilage..donanim onemli ;)
Sercan hocam sağolun , donanımlı aracın tadı gerçekten başka . faz 1 dinamik dci bakalım biraz . birde yine peugeot 307sw dizel var aklımdada artık bi piyasaya çıksam daha net bişeyler belirecek kafamda :/ vakit bulamıyorum

Daha 30 yaşındayım 10 yaşımdan beri ağır vasıta kullanırım baba mesleği idi senelerce kamyonların içinde kaldım mazot korkusundan artık nefret eder oldum. Ben 2 ay önce 2004 megan 1.6 Extreme aldım alıp satmak için uygunda aldım ufak tefek sorunlar yasasamda aracı satasim gelmiyor. Benden sana tavsiyem adam hususî araç bileceksin benzinli bin. Eğer imkanın var ise bi dizel bide benzinli kullan arkadaki farkı kendin göreceksin. Kim ne derse desin teknoloji nekadar ilerlerlerse ilerleyin bir Mercedes bilemedikten sonra ben baska marka dize binmem. Ve ortalama senede 20-25 bin kilometre yapıyorsun anladigim kadariyla dizel megan kilometrede ortalama 19-22 krş benzinli megan lar 20 25 krş yakiyor hesabını iyi yap dizel ile benzinli arasında motor farkı en az 3-5 bin verirsin mekanları ve benzinli mororun ömrü dizel e göre daha uzundur. Ben yakın zamanda 2005 15 dCi kullandım ve aracına birkez daha aşık oldum iyi düşün kardeşim hakkında inşallah hayırlısı

Daha 30 yaşındayım 10 yaşımdan beri ağır vasıta kullanırım baba mesleği idi senelerce kamyonların içinde kaldım mazot korkusundan artık nefret eder oldum. Ben 2 ay önce 2004 megan 1.6 Extreme aldım alıp satmak için uygunda aldım ufak tefek sorunlar yasasamda aracı satasim gelmiyor. Benden sana tavsiyem adam hususî araç bileceksin benzinli bin. Eğer imkanın var ise bi dizel bide benzinli kullan arkadaki farkı kendin göreceksin. Kim ne derse desin teknoloji nekadar ilerlerlerse ilerleyin bir Mercedes bilemedikten sonra ben baska marka dize binmem. Ve ortalama senede 20-25 bin kilometre yapıyorsun anladigim kadariyla dizel megan kilometrede ortalama 19-22 krş benzinli megan lar 20 25 krş yakiyor hesabını iyi yap dizel ile benzinli arasında motor farkı en az 3-5 bin verirsin mekanları ve benzinli mororun ömrü dizel e göre daha uzundur. Ben yakın zamanda 2005 15 dCi kullandım ve aracına birkez daha aşık oldum iyi düşün kardeşim hakkında inşallah hayırlısı

Öncelikle yazınıza katılıyor olabilir ama biyere kadar ben şimdiye kadar benzinli megan 2 görüpde 20-25 kuruş yakanı görmedim ve bu değer asla da görülmez
Şehir içi 9-10 litre benzin tüketir buda yaklaşık 40-45 kuruş yapar uzun yolda ise 6.5-7 tüketir oda 30-33 kuruş yapar eğer benzinli meganlar 20-25 kuruş tüketse kimse dizel megan almazdı :)

Uzun uzun yazınız için çok teşekkür ederim çok sağolun fakat benzinli benim için uygun olmuyor şuan ikinci araç olarak kendime 4.200kmde 2009da yan komşumuzdan aldığım şahin araç vardı 2012 2013de 94 binde sattım benzinliydi lpg ben taktırdım , amca oğluna satmıştım ondada boş yatıyor satayım diyor satışı benim üstüme bende şimdik geri alıcam pırıl pırıl araç :)

özür dilerim yanlış yazmışım 25-30 krş olacaktı o . bende aracı almadan önce çok araştırma yaptım aynı seninde söylediğin gibi ifadeler kullanılıyordu. dizelin benzinliye göre daha az yaktığı kuşkusuz. fakat aracımı diyarbakır dan aldım rize ye nasıl yollardan gelindiğini bilmem bilirmisiniz 820 km den fazla yol kat ettim her düzlükte 150km/s bastım 210 tl yaktım ben 2 aydır şehir içi kullanmaktayım daha 40 krş çıkamadım ve 40-45 kuruş yaksa bu arabayı alacagıma range rover alır tüp taktırırdım :) bu arada bi enjektör takımının fiyatınıda biliyorsundur sanırım

özür dilerim yanlış yazmışım 25-30 krş olacaktı o . bende aracı almadan önce çok araştırma yaptım aynı seninde söylediğin gibi ifadeler kullanılıyordu. dizelin benzinliye göre daha az yaktığı kuşkusuz. fakat aracımı diyarbakır dan aldım rize ye nasıl yollardan gelindiğini bilmem bilirmisiniz 820 km den fazla yol kat ettim her düzlükte 150km/s bastım 210 tl yaktım ben 2 aydır şehir içi kullanmaktayım daha 40 krş çıkamadım ve 40-45 kuruş yaksa bu arabayı alacagıma range rover alır tüp taktırırdım :) bu arada bi enjektör takımının fiyatınıda biliyorsundur sanırım

Ancak 25-30 kuruşu uzun yolda sakin kullanımda görürsünüz şehir içinde megan sedan ile 25-30 kuruş yakmak hayal olur bence şehir içi 35-38kuruş arası rahatlıkla yakacaktır ve agresif kullanımda rahatlıkla 40-45 kuruş yakacaktır. Lakin ben megan 2 dizel sedan aracımla uzun yolda 4.0 şehir içi 5.2 yakıt tüketiyorum bunuda çarptıgımız taktirde yarı yarıya fark edecek demektir.

Yani alan arkadaş senelik 30 bin kullanıcaksa eğer benzin de karma tüketim de ortalama 10.000 liraya yakın yakıt yakacak
Alan arkadaş dizel alıp 30 bin kullanırsa eğer karma tüketimde 5.500-6000 liraya rahatlıkla gezer arada 4 milyar fark olacak yakıtta hadi diyelim 500 lira 3 bakımda fazla ödese 3.500 milyar rahatlıkla fark eder 5 sene kullansa 17.500 lira yapar yakıt farkı sadece 2.500 de boşverelim diyelim 15.000 lira fark edecek sizce de çok değilmi ?

Geri