Arkadaşlar öncelikle kusuruma bakmayın , forumda yeniyim , belki konuyu yanlış yere açmış olabilirim , fakat konuya hakkim üstadların bilgisine ihtiyacım var , ben yurtdışında yaşıyorum , 6 ay önce bir megane 2 aldım , 1.6 otomatik 2005 model , şuan aracımdaki sorunu size şöyle anlatayım , araç vites büyütürken sorun yok fakat , küçültürken sürekli sarsıntı oluyor , bunuda şöyle gözlemledim , bazen ayağımı gazdan çekince araç gazı tam kesmiyor , anlık yakıt tüketim göstergesi normalde ayağı gazdan çekince araç otomatik gaz kestiği için normal şartlarda direk 0 oluyor fakat bazen benim araç ayağımı gazdan çektiğim halde gazı kesmiyor ve anlık tüketim ekranında 3.4 3.5 3.6 gibi değerlerde seyrediyor , ve bu durumda araç vites düşürürken sarsıntı oluyor , yani kısacası araç yavaşladığı halde , gaza basmadığım halde kendiliğinden hafif gaz yediği için vites düşürmeler hep sarsıntılı oluyor , herzaman yapmasada günün çoğu zamanı bu şekilde yapıyor , bazı zamanlara ayağımı gazdan kesince anlık tüketim değerleri sıfır oluyor , yani araç gazı kestiği için vites küçültmeleri çok güzel oluyor , sorunun boğaz kelebeğinden olduğunu sanmıyorum , çünki onu kendim temizledim. umarım sorunumu anlatabilmişimdir , ilgi alakanız için teşekkürler , yardımlarınızı bekliyorum . kolaylıklar dilerim iyi forumlar .