Megane 1 kaza, 2 airbag açıldı, pert mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yalnız kontrolsüz kavşaklarda sağdan gelen geçer diye bir kural var. Çarpıştığınız nokta kontrolsüz bir kavşağa benziyor bence karşı taraf haklı. Geçmiş olsun olsun bu arada size tek sevindirici yanı size birşey olmaması. ;)

1. tüm yollar tali yol veya ana yol ise
2. hiç bir tabela yoksa
söylediğiniz geçerli

Birde benim kaskom yok. Aracı pert e çıkarmak isteseler baz alacakları fiyat standart kasko değeri mi olur ? Yani aracın piyasa fiyatı pert olma halinde ödeyecekleri rakama etki eder mi ?

Her aracın sigortadaki kasko değerine göre işlem yapılır. kaskonuz olmasada..

öncelikle geçmiş olsun.ana yol üstünlüğünüz ve %100 haklısınız. karşı taraf suçlu olarak sizin aracın masrafını karşılasa yada pert'e ayırsada piyasanın çok altında bir fiyat veriyorlar. örnek: sizin aracınız 17bin civarı piyasa değeri ise pert için verilecek değer tahminimce 14 civarı olacaktır. benim şahsi fikrim: hava yastıklarını hiç problem etmeyin. çünkü megane 1 gurubu araçların iyiliği air bag ön konsolun içine monte değil ayrı kapak şeklinde ve ön konsolo en ufak bir hasar vermeden açılıyor. samimiyetle söylüyorum direksiyondaki hava yastığı 5dk da ve yolcu hava yastığıda 30 dk çok rahat sökülüyor.(megane 1 ön konsolun sökülmesini bir araştırın. göreceksinizki çok kolay . 2 vida tutuyor). saglam airbaglar her ikisi yaklaşık 300-500 tl ve emniyet kemer altlarındaki inişatörlerde patlamış varsayarsak(patlayan emniyet kemer inişatör yaklaşık 3-4cm kemeri kaza anında geri çekiyor) ve air bag beyni ile beraber toplamda 1000-1250 tlye airbag olayını orjinal saglam çıkma ile tamamen halledebilirsiniz. aracınızda ayrıca agır kaporta hasarı görünmüyor. değişmeden sadece düzeltilip boya çok rahat olur. sanayide kapartacılarda nice araba görüyorum.bunu hurdalık bile kabul etmez dersiniz(taklalı) ama bakıyorsunuz kaportacı adam edip yola çıkarıyor. değerli arkadaşım samimiyetle söylüyorum : ben olsamaracımı pert'e vermem. büyük şehirlerde megan 1 parçası birsürü ve çok rahat(örn- Ankara /yıldız sanayi /güven renault) bulunuyor. tekrar geçmiş olsun.

araç benim yoluma çıkıyor ama. yani beklemesi gereken o. hava yastıkları tamir edilemez mi neden perte çıkıyor ki. aracın başka bi yerinde pek bişey yok.

Dediğim Gibi Bildiğim Kadarıyla Pertte Çıkar Ama Yaparlarsa Net Bilgim Yok Tek Bildiğim Hava Yastığı Biraz Maliyetli Suç Zaten Karşı Tarafın

Her aracın sigortadaki kasko değerine göre işlem yapılır. kaskonuz olmasada..

O zaman vermem aracımı pert e. çünkü hiç bişey yok aracımda. ikinci kullanıcısından aldım. aracın ilk kazası. tertemiz aracım.

öncelikle geçmiş olsun.ana yol üstünlüğünüz ve %100 haklısınız. karşı taraf suçlu olarak sizin aracın masrafını karşılasa yada pert'e ayırsada piyasanın çok altında bir fiyat veriyorlar. örnek: sizin aracınız 17bin civarı piyasa değeri ise pert için verilecek değer tahminimce 14 civarı olacaktır. benim şahsi fikrim: hava yastıklarını hiç problem etmeyin. çünkü megane 1 gurubu araçların iyiliği air bag ön konsolun içine monte değil ayrı kapak şeklinde ve ön konsolo en ufak bir hasar vermeden açılıyor. samimiyetle söylüyorum direksiyondaki hava yastığı 5dk da ve yolcu hava yastığıda 30 dk çok rahat sökülüyor.(megane 1 ön konsolun sökülmesini bir araştırın. göreceksinizki çok kolay . 2 vida tutuyor). saglam airbaglar her ikisi yaklaşık 300-500 tl ve emniyet kemer altlarındaki inişatörlerde patlamış varsayarsak(patlayan emniyet kemer inişatör yaklaşık 3-4cm kemeri kaza anında geri çekiyor) ve air bag beyni ile beraber toplamda 1000-1250 tlye airbag olayını orjinal saglam çıkma ile tamamen halledebilirsiniz. aracınızda ayrıca agır kaporta hasarı görünmüyor. değişmeden sadece düzeltilip boya çok rahat olur. sanayide kapartacılarda nice araba görüyorum.bunu hurdalık bile kabul etmez dersiniz(taklalı) ama bakıyorsunuz kaportacı adam edip yola çıkarıyor. değerli arkadaşım samimiyetle söylüyorum : ben olsamaracımı pert'e vermem. büyük şehirlerde megan 1 parçası birsürü ve çok rahat(örn- Ankara /yıldız sanayi /güven renault) bulunuyor. tekrar geçmiş olsun.

Bende tamir ettirmekten yanayım ama inşallah sorunsuz olur.

Arkadaşlar arabamı dün aldım. Tamir edildi. Şimdilik bi sorun yok. yanlız torpido ışığı sönmüyor. gece ışık sızıyor oradan farkettim. normalde sönmüyor mu yoksa benim ki mi bozuk ? Birde eğer bilgisi olan varsa kazadan doğayı değer kaybı davası açılabiliyormuş. bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Hayırlı olsun, kazasız belasız binersin bundan sonra inşaAllah.
Torpido ışığı Sönüyor kapağı kapatınca oradaki switch arızalanmıştır. bir oto elektrikçisine gidersen halleder 2 dakikada :eyv

Hayırlı olsun, kazasız belasız binersin bundan sonra inşaAllah.
Torpido ışığı Sönüyor kapağı kapatınca oradaki switch arızalanmıştır. bir oto elektrikçisine gidersen halleder 2 dakikada :eyv

Geri