Lastik parlatmada devrim ve gaz yağı ile mükemmel cila :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan logan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:D hehe ne demek kardeşim faydamız olabildyse ne mutlu süngeri ata aksesuarcılarda yada kipa marketlerde bulabilirsin biraz büyük olmalı a4 kağıdının yarısı kadar mesela sünger yumuşak olsun kardeşim herhangi bir sünger olabilir aracını şampuan ile yada fax sıvı sabun zeytin yağlı olan modelden alıp kullanırsan daha iyi etkisini göreceksin :D
tekrardan teşekkür ediyorum abi iyi akşamların olsun

Ben bir keresinde Giresun - Sivas yolu üzerinden İstanbul'a dönüyordum, Şebinkarahisar'ı geçtikten sonra yaklaşık bi 20 km kadar yolu taze dökülmüş asfaltın üzerinde geçtim. İstanbul'a geldiğimde arabanın belden aşağısı zift olmuştu ben de yıkamacıya götürüp güzelce yıkattım gaz yağıyla arabayı. Zifti söküp attı. Sonrasında da gazyağı arabanın üzerinde kurumadan güzelce bir de cilalı yıkama yaptırdım. Araba yeni pasta cila yapılmış gibiydi :D

:D :D evet kadirim bu arap sabunu kahverengi gibi sarımsı gibi bir renkte koyu kıvamlı detarjan gibi bunu asidi kaçmış kolayla karıştır çalkala içinede 3-4 tane küp şeker at sık lastiklere sil gör etkiyi aaa bu arada bulaşık detarjanı sakın kullanmayın onların içinde çamaşur suyu katkısı var aracı matlaştırıyor üstündeki verniğe zarar veriyor araban beyaz olduğu için farketmezsin ama ben loganı yıkıyordum bordo renk bi süre sonra mat olmaya başladı sordum boyacı ustama onların içinde çamaşır suyu var zaten arkasındada yazar elle gözle fazla temas ettirmeyin diye dedi sen o işi bırak kadir kolayıda bitirme lazım olur parlatıcıya fax sıvı sabun al zeytin yağlı 5 litresi 8 tl bişey 2-3 ay gider ;)

normal şampuanda gözle temas edince yakıyor, acaba bebe şampuanıyla yıkasak daha etkili olmazmı hehe:dans

Ben kola ve şeker yaptim yarin deneyecegim. Fakat arap sabunu yok, alternatif varmi :)

Sırf aracı yıkadıktan sonra oluşan matlık dalgalanma bez izi vs .. bir daha asla siyah arac almam diye düşünüyorum bu gaz yağı olayını deneyeceğim lastik parlatma konusunda karışımı deneyeceğim. Ben Würth'ün köpük speryini kullanıyordum oldukçada memnundum uzun süre canlı ve parlak kalıyordu şimdi ise yine würth'ün yeni çıkan 5lt lik sıvı yanak parlatıcısını aldım ve yine gayet memnunum hafta sonu hava yağışlı olmasına rağmen lastikler hiç etkilenmemiş gibi.

tekrardan teşekkür ediyorum abi iyi akşamların olsun
:D iyi akşamlar kardeşim rica ederim

Ben bir keresinde Giresun - Sivas yolu üzerinden İstanbul'a dönüyordum, Şebinkarahisar'ı geçtikten sonra yaklaşık bi 20 km kadar yolu taze dökülmüş asfaltın üzerinde geçtim. İstanbul'a geldiğimde arabanın belden aşağısı zift olmuştu ben de yıkamacıya götürüp güzelce yıkattım gaz yağıyla arabayı. Zifti söküp attı. Sonrasında da gazyağı arabanın üzerinde kurumadan güzelce bir de cilalı yıkama yaptırdım. Araba yeni pasta cila yapılmış gibiydi :D
:D :D evet araç üstündeki kirli tabakayı alıyor egzost baca dumanı çevre kirliliği hava kirliliği ağaç reçineleri aracımızın boyası üstüne yapışıyor ve kirli görünüyor mat görünüyor gazyağı bu tabakayı sıyırıp aracın boyasını ortaya çıkartıyor ziftkonusunda bazısı tiner kullanıyor tiner faciadır boyayı alır götürür gazyağından ve mazottan zarar gelmez gazyağı bulamazsanız aynı işlemi mazot ile yapabilirsiniz :D

normal şampuanda gözle temas edince yakıyor, acaba bebe şampuanıyla yıkasak daha etkili olmazmı hehe:dans
:D :D :D :D hahahaha süperdi :D yok o açıdan demedim yani içindeki kimyasal oranı daha yüksek bulaşıkalrın üstündeki kiri almak için çamaşır suyu var içinde onun için boyayı beyazlatıyor bebe şampuanı dalinde iyi aslında 1 keresinde yıkamıştım yol kenarında gördüm içinde azcık vardı aldım attım bagaja sonra değerlendirdim tabi güzel yıkandı ama fax zeytin yağlı sıvı sabun kadar olmadı hiçbiri :D :D denemekte fayda var johansons baby falan :D

Ben kola ve şeker yaptim yarin deneyecegim. Fakat arap sabunu yok, alternatif varmi :)
:D :D kolayı çalkalayıp asidi kaçırıp yaptıysanız hemen hemen aynı sonucu alacaksınız 1-2 tane daha küp şeker atarsanız oran daha dengelenmiş olacaktır daha etkili olacaktır denediğinizde zaten farkedeceksiniz ama kalıcılık istiyorsanız arap sabununuda katmalısınız :D

:D :D kolayı çalkalayıp asidi kaçırıp yaptıysanız hemen hemen aynı sonucu alacaksınız 1-2 tane daha küp şeker atarsanız oran daha dengelenmiş olacaktır daha etkili olacaktır denediğinizde zaten farkedeceksiniz ama kalıcılık istiyorsanız arap sabununuda katmalısınız arap sabununu temizlik malzemeleri satan yerlerde marketlerde ve ucuzluk pazarlarında rahatlıkla bulabilirsiniz süpermarketlerde dahi var artık satış rekoru kırar arap sabunu ve fax zeytinyağlı sıvı el sabunu :D

Geri