hocam merhaba kolay gelsin . Aracımda şuan 205/50/17 lastikler var. Aldığımda bu şekilde idi. lastikleri değiştireceğim. 205/55/17 ile değiştirebilir miyim ? Bazı arkadaşlar yanak genişleyecek , araca da yük binerse sürtme olacağını söylediler. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
hocam maalesef forumda yazılan çizilenlerin hepsi doğru değil sizde doğruymuş gibi algılamayın çok fazla bilgi kirliliği var
kim ise size bunu söyleyen gülüp geçin ve aldırış etmeyin.
forumda 205/55/17 bir yana 225/45/18 takan bile oldu ne sürtmesi tamamen hürafe.
bizzat şahsen ben binlerce km bahsetiğiniz 205/50/17 kullandım ve en ufak bir sürtme yada problem yaşamak bir yana extra 5 yanaktan dolayı konforu 45lik yanağa göre daha iyiydi.
aşırı derecede az belli belirsiz (oda benim gibi takıntılı ve bilgiliyseniz fark edeceğiniz) çekiş azalması var ,hani şöyle diyim 90hpden belki 2hp çalıyordur.
şahsi fikrim getirisi götürüsünden gani gani fazlaydı.
buda bahsi geçen afacanımın resmi, ah çok özlüyorum maalesef şimdi şirket boşmatik joy verdi gırtlak dolu 90lık vede otomatikten buna düşüş kötü oldu
http://www.renaultfanclub.com/renault-clio-4-kulubu/95247-yeni-kasa-clio4-e-jant-2.html