Disk bakata değişimi hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanseler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Feredo ön disk 290 TL, TRW ön balata 125 TL'ye aldım.
Yarın montaj yaptıracağım

Feredo ön disk 290 TL, TRW ön balata 125 TL'ye aldım.
Yarın montaj yaptıracağım

Hayırlı olsun.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba arkadaşlar,

Dün itibari ile ön disk, bakata ve yazlık lastikleri değiştirdim. Yetkili servis diskleri 1400 lira balataya ise 600 lira istedi. İndirimler falan yaklaşık 1700-1800 e mal olur dediler. Ben parcalari servisten aldirip dışarıda ozel serviste 900 tl ye taktırdım. Ek olarak artık 70.000 i devirmis olan continental premium contact5 serisi lastiklerimi de yine conti premium contact6 ile değiştirdim. Lastikler 205/55/16 tanesi 400 tl den toplam 1600 liraya mal oldu. Balans ve takma işlemini zaten bu fiyat içerisinde yapıyorlar ama ek olarak bir de rot ayarı yaptırdım. Lastik degisiminden önce hemen her fluence de olduğu gibi benim direksiyon da çok hafif sola meyilli duruyordu ve bunu serviste clip cihazı ile duzelttirdim. Sonrasinda lastik degisimi ve rot ayari da yapilinca su an herhangi bir problem kalmadı direksiyon adına. Bakalım ne kadar zaman düz kalacak onu da gorecegiz.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu bilgiler benim için iyi oldu. Clip cihazını hiç bilmiyordum. Benim de lastik kıştan yaza geçtiğinde rot balans yapacağım belki o zaman ihtiyaç olur bu bilgi.

Ben de balataları değiştircem Arkalar bitik, Önler de bitti bitecek. O zamandan sonra çok pahalandı sanırım. Megane 4 için ön arka balata toplamı 300-400 TL civarı. Diskler çok pahalı. Parçaları nasıl servisten alıp toplamda 900 TL'ye bu iş bitti. Ben mi yanlış anladım.
MEgane 4'te arka disk foryayla değişiyormuş belki Fluence daha uygundur ama yine de orjinal disk balata değişim 900 çok iddalı geldi.

orijinal lastik olcusu 205/60/16 ve istenilen lastik olcusu 205/55/16 arasindaki degisim yuzdesi % -3,244 cikmaktadir ve orijinal lastik dis capi 652mm, istenilen lastik dis capi 632mm arasindaki fark -20mm'dir. +%3 den daha buyuk veya -%3 daha kucuk ebatlardaki olculeri yakit tuketimi, yol tutus ve fren guvenligi acisindan tavsiye etmiyorlar. Yani fiyat uygun diye 55 yanak aliyoruz ama aslinda paraya kiyip yakit, yol tutus ve frenleme icin 60 yanak almamiz lazim belkide fluence yol tutmuyor konusuna da bir etken budur.

Son düzenleme:
Geri