Kışlık Bakım ve Değişmesi Gereken Parçalar ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ujnat81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ujnat81

Tanju DEMİR - 81, 1998 Europa 1.6e RNE Alize,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi günler arkadaşlar ....

Aracın yabancısıyım öncelikle bazı arkadaşlar biliyor yeni aldım aracı bilmeyenler imzama bakabilirler.

Konuya dönersek ben aracıma bakım yaptırmadım çok şükür bakan kişi güzel bakmış ama ben bazı şeyleri iyisiyle ve kafam rahat olması açısından değiştirmek istiyorum bunun için işin ehli olan arkadaşlarıma biraz soru ve benim yapmak istediklerimi ileteceğim..

Öncelikle;

Motor yağı değişimi
Hidrolik direksiyon yağı
Şanzıman yağı
Fren yağı
Hava filtresi
Yağ filtresi
Benzin filtresi
Buji kablosunu yeni değiştirmiş ama bujileri değiştireceğim
LPG filtresi
LPG kelebek temizliği
Klima yağı
Antifriz
Cam suyu antifrizi
Silecekler

Açıkcası ben bunları yaptırmayı düşünüyorum eksik bir şey varsa ekler misiniz ?
Rot balans ayarı ve frenlere baktırmıştım sadece ...
Ayrıca bana hangi markaları almam gerek, hangi ürünü almalıyım ve en son olarak tabiki de ortalama ne kadar harcarım:cool: yazabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkür ediyorum :cay

Triger seti
hava filtresi
yağ filtresi
yaği 10w40
balatalar
olabilir ilk önce

Triger seti
hava filtresi
yağ filtresi
yaği 10w40
balatalar
olabilir ilk önce

Triger setine baktım ama pek kötü bir şey görmedim ama onuda değiştirebilirim tabi ki ..
Balatalara bakıldı sıkıntısı yok.
Evet ilk öncelik bunlar olur zaten tabi maddi açıdan çok uçmazsa dediklerimi yaptırmayı düşünüyorum .
Ya da ben malzemeleri toparlayım ustaya yaptırmam daha cazip ve güvenilir olmaz mı ?
Sizlerden yardım istememin sebebi budur aracı daha tanımıyorum internetten malzeme alıpta yanlış da almak istemiyorum açıkcası ..

Kafanız rahat olsun istiyorsanız önceliğiniz triger seti olsun.Triger kayışını dışarıdan bakarak anlamanız zor.Yağ eskir anlarsınız , balata aşınır anlarsınız , filtreler kirlenir sorun olmaz ama trigerin dönüşü yok.

Kafanız rahat olsun istiyorsanız önceliğiniz triger seti olsun.Triger kayışını dışarıdan bakarak anlamanız zor.Yağ eskir anlarsınız , balata aşınır anlarsınız , filtreler kirlenir sorun olmaz ama trigerin dönüşü yok.

Teşekkürler bunu kulak arkası yapmayacağım dönüşü olmayan şeylerin dönüşü fena oluyor çünkü :cool:

bi süredir yag lastik jant akü ve diğer diğer oto bakım mazemeleri satan ve değişimini yapan bi dukkanda çalışıyorum
size çalıştığım dukkandaki periyodik bakımda değişen şeylerin fiyat listesini yazıyorum
*yag: Herkez reno nun orjınalı elf der ama elf kalitesizdir önerim castrol magnetec 10w40 fiyatı 70 tl
*hava filtresi: Benim önerim man marka takmanız man bulamazsanız fil de kalitelidir fiyatı 15 tl
*antifiriz: Markası farketmez 20 tl
*fren yagı: 10 tl
*hidrolik yagı: 10 tl
*silgec : 20 tl
*cam suyu: 10 tl (5lt)

fiyatlar bunlar biz değişim ücreti almıyorduk bujileri ngk öneririm almışken iridyum yada plantanyum alın yakıtta farkedilir bi düşme saglayacaktir ve performansını arttırır

bi süredir yag lastik jant akü ve diğer diğer oto bakım mazemeleri satan ve değişimini yapan bi dukkanda çalışıyorum
size çalıştığım dukkandaki periyodik bakımda değişen şeylerin fiyat listesini yazıyorum
*yag: Herkez reno nun orjınalı elf der ama elf kalitesizdir önerim castrol magnetec 10w40 fiyatı 70 tl
*hava filtresi: Benim önerim man marka takmanız man bulamazsanız fil de kalitelidir fiyatı 15 tl

fiyatlar bunlar biz değişim ücreti almıyorduk bujileri ngk öneririm almışken iridyum yada plantanyum alın yakıtta farkedilir bi düşme saglayacaktir ve performansını arttırır

Çok teşekkür ederim fiyatlar çokta uçuk değilmiş açıkcası buna sevindim.
Önerileriniz içinde çok sağolun bunları almaya çalışacağım en azından kafam rahat olsun araç rahat olsun ;)

merhaba arkadaşım sizde bizim arabanın torpidoda bulunan saat varya bende o çalışmıyor bunu nerden bulabilirim varmı sizde bir tane buldum çok para istiyor varsa yada bulabilirsen irtibata geçebilirmmisin teşekkürler

lastiklere kaç bar hava basıyosun tanju kardeşim

lastiklere kaç bar hava basıyosun tanju kardeşim

Ben genellikle öne ve arkaya 32 basıyorum ... siz ?

Geri