Kıbrıs'ın "Hellim"i varsa, bizim de...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
clio_34 = fazla kilo :D Abla millete kilo aldırcan bi dur yaw :D

kıbrıs'tan gelenler gerçekten güzel oluyor, bu kadar peynir konuşunca biraz araştırma yaptım benzer lezzette birkaç öneri buldum migroslarda reha marka mıydı neydi öneriyorlar görsem yüzüne bakmazdım bilmediğim şey diye ama denemek lazım sanırım :)
o Reha markalar zaten Kıbrıs'tan gelenler işte :) orda da hep Reha yerdik.. nası canım çekti ya , bugun bakıyım da bulursam alıyım :D

nasıl cıkayım konu acarken uyarılı yapın baslıgı gazozlar sahlepler milalicler kahvaltılar nereye el atsam bisiy cıkıyor yasak istiyorum ben :))

mıhlama mı ayyy onu nasıl unuttum ben bacım geldiginde hatırlat yaparım sana
:halay ben bir iki haftadan önceden başlarım artık hatırlatmaya resimlerle, mesajlarla 12 3 ya ama sen bakma bu konulara kendimi kötü hissedicem valla:)

güzel olur hemde usta :)
siz bebek avuturken bende size mıhlama yaparım bir kuymak :)

ben de diyorum nasıl oldu da mutfağa girmeye heveslendi kıza bakıcaz tabii ya hehe
hehe
clio_34 = fazla kilo :D Abla millete kilo aldırcan bi dur yaw :D

tabii, internet tutkunu olup pc başında çöreklenmekten kilo almıyo zaten rfc ailesi, benim masum peynirimle, kalamarımla kilo alacak :hıh protein onlar abartmazlarsa bir şey olmaz kıhkıh

o Reha markalar zaten Kıbrıs'tan gelenler işte :) orda da hep Reha yerdik.. nası canım çekti ya , bugun bakıyım da bulursam alıyım :D

bizim sokakta küçük migros var annem bakmış reha yokmuş, akdeniz, koop bir de migros marka varmış bunlardan öneri var mı of büyük migrosa uğrayamadım ki zaman bulup:(

bizim sokakta küçük migros var annem bakmış reha yokmuş, akdeniz, koop bir de migros marka varmış bunlardan öneri var mı of büyük migrosa uğrayamadım ki zaman bulup:(
ben Reha'dan başka marka yemedim o yüzden bişey diyemicem malesef :) ama sanmıyorum onun kadar iyi olabileceğini ;)

Marketlerden alınan mihaliçler, asla Bandırma'dan gelen "mağlıç"ların tadına yetişemese de, eski tarihli-iri gözeneklilerinden bulursanız kaçırmayın derim. qw

Bir Bandırma'lı olarak müdahale etmem lazım. Orijinali "kelle" peyniridir. Eski kelle dediğiniz gibi iri deliklidir ve tadına doyum olmaz. Biz peynirin kenarlarını (dilim olarak satılır, kenar yerleri daha serttir) sürekli kızartırız. Hellimin de tadı ayrı ama kelle peynirinin kızartması da çok dehşet olur :)

Aç insan konuları yine hortlamış,yapmayın arkadaşlar...:D

Bir Bandırma'lı olarak müdahale etmem lazım. Orijinali "kelle" peyniridir. Eski kelle dediğiniz gibi iri deliklidir ve tadına doyum olmaz. Biz peynirin kenarlarını (dilim olarak satılır, kenar yerleri daha serttir) sürekli kızartırız. Hellimin de tadı ayrı ama kelle peynirinin kızartması da çok dehşet olur :)

Bumudur yani:aytuğ

peynir-kc4b1zartmasc4b1-ye-mek-13.jpg

hemen anneme sordum, duymuş çocukken kelle peyniri diye de ama biz tabii rahmetli anneannemin ve arkadaşlarının "mağlıç"demesine alışmışız:)

Aç insan konuları yine hortlamış,yapmayın arkadaşlar...:D

ben masumum bu sefer ama aşağıdaki foto ağır tahrik sayılır di mi usta abi:aytuğ

Bumudur yani:aytuğ

peynir-kc4b1zartmasc4b1-ye-mek-13.jpg

şekerim ölçüp cips ve en iyi arkadaşını açtım o yüzden fotoya kızmak yerine beğenebildim kıhkıh biraz toparlanıp orcinal lezzet fotolarıma devam ederim önümüzdeki günlerde inşallah:aytuğ

​Elimden kaçtı valla özürr12 3

​Elimden kaçtı valla özürr12 3

özellikle şöyle antalya'da bulunmayacak ya da güzeli bulunmayacaklardan kaçacak tilki abi benim de elimden merak etme:D

Geri