Karbüratör hortumuna takılan bant ne işe yarar?

onun faydası cok yok demeyn o kaputun ucundan soguk hava cekıyor cıkartırsanz taamamen motorun uzerınde dolasan sıcak havayı cekecektir sıcak hava motora gırınce performans kaybı olur

Sağol üstad, o zaman bandı söküp yarım açık yapıştırıyorum.

O bantı çok sıkıntı yapmana gerek yok.
Herşey normal. belki ucu biraz açılabilir...

Sağol üstad, deneyeceğim.

tıpoda bu sistem otomatık olarak yapılıyor hava fıltresının kutusunda 2 delık var ve bu delıklerın tam ortasında bır kapak, delıgın bırı camurluktan soguk hava digerı ıse manıfolttan sıcak hava cekıyor çalışması ise şöyle, motor sogukken kapak dıs havayı kapatıyor ve manıfolttan havayı cekıyor motor ısındıkca sıcak hava kapagın yon değiştirip sıcak hava gırısını kapatmasını saglıyor boylece araba soguk hava alıp performansı dusmuyor

Güzel bilgi, teşekkürler..

Sağol üstad, o zaman bandı söküp yarım açık yapıştırıyorum.

Gaz ayarın bozulur. Ordan giren havaya göre lpg ayarlanmıştır.
sen daha fazla hava verdiğinde daha fazla lpg vermen gerekecek...
Gaz ayarı elinden geliyorsa yarımdan biraz fazla kapatarak bantla. ayarınıda yaptıktan sonra çekiş ve yüksek devir kontrolü yaparsın

Gaz ayarın bozulur. Ordan giren havaya göre lpg ayarlanmıştır.
sen daha fazla hava verdiğinde daha fazla lpg vermen gerekecek...
Gaz ayarı elinden geliyorsa yarımdan biraz fazla kapatarak bantla. ayarınıda yaptıktan sonra çekiş ve yüksek devir kontrolü yaparsın

ya ben senın arabayı nasıl gorememısım gebzede :D

aslında bu bantlamayı cozmek ıcın mıkser koyuyorlar
mikser-cw9f4-12205.jpg
Flash mikser şuan o arabanın motorunda da var ama bu tip değil . Filtre kazanının altında...

Konuya gelince bant lpg hava karışımını ayarlıyor . Bantı ordan alırsanız araba boşa aldığınız an bile stop eder . Arabada bazı şeylere göz yumacak ve sonradan yapılan şeyleri kurcalamayacaksınız .
Kurcaladımmı var olan düzen bozuluyor .

kardeşim hortum daha soğuk bir havayı motora almak için o kadar uzun öncelikle onu söyleyim çünkü hortum kısa olunca motora yakın yerden hava çektiği için sıcak hava karbüratöre zarar veriyor bant kısmında ise ustan doğruyu yapmış benzinde biniyorsan sök at ama lpg de biniyorsan banta belli bir kısmının kapatılması lazım karbüratör ağzının aracın çekişiyle ilgili bir şey

giren hava akışını azaltmak için uygulanıyor

Geri