Dün Maise aşağıdaki sıkıntılarımı yazdım pazartesi günü aracımı bırakacağım sonrasında göreceğiz bakalım.
Genleşme dün aracım açık otoparkta güneşin altındaydı ve sonrasında klimayı açtım soğumaya başlayınca da tekrar daralma sesi bu sefer çat çut ve dediğim gibi yine trim sesleri baş gösteriyor peşinden. Camlar bazen yapmıyor ilginç servise gideceğim için kesti sanırım

ve o swich - röle açma sesine anlam veremedim acaba diyorum dönüşlerde sis farlarını açıp kapatan sistemden mi geliyor ses tıpkı cam rezistanslarını yada arka sileceği çalıştırdığınız anda sol taraftan gelen çıt sesinin aynısı ayrıca onlarda neden öyle ses geliyor buda çok saçma neden aynı durum ön silecekler de yok onların swich röleleri daha mı kaliteli anlayamıyorum bu saçmalıkları. Ayna 3 motorlumuymuş neymiş bi arkadaş göstermiş servise ondan titriyor birşey yapamıyoruz ne demek ye bildiğin kusurlu bu ayna araya kağıt mı sıkıştıralım ne yapalım.
*Düşük devirde aracımda çok fazla silkeleme titreme oluyor ve vites geçişlerinde ses geliyor ve vites düşürmelerinde yığılmalar oluyor.
Bunu daha önce de bildirdim normal olduğunu söyledi servis ama aynı sorundan başka bi aracın baskı balatası değiştirildi.
*100 km üzerinde sol taraftan direksiyonu sol sağa hareket ettirince çıt çıt sigorta sesi geliyor genelde araç sıcak olduğu zamanlarda oluyor.
*Sol taraftan aşırı derecede rüzgar sesi geliyor ve sol ayna titriyor. Yolu görmekte bazen zorlanıyorum.
*Park sensörü takılıyor ve aracı durdurmadan sesi kesilmiyor.
*Depo dolu iken yakıt sesi geliyor.
*Cam fitilleri silmiyor.
*Emniyet kemeri takılıyor geri toplamıyor ve direk ile kapı arasına sıkışıyor.
*Orta bölüm havalandırma sicak hava üflerken sürekli bi genleşme sesi geliyor ve akabinde trim sesleri başlıyor.Soğuk mode için de geçerli.
*Farların içi terleme ve buğu izi yapmış durumda.
*Aracın camları aralık iken çok fazla sallanıyor sanki kırılacak gibi ses geliyor.
*Frenden ayağımı kaldırınca vuruntu yapıyor.
*Vites düşürmelerinde yığılma, sarsıntı ve ses geliyor.
*Araç ataklaştı.Ayağımı gazdan çekince birden fırlar gibi oluyor ve rampa aşağı durumlarda titreme oluyor.
*Yüksek müzik sesinde sol ön kapıdan zırıltı geliyor.
*Rlink ve vistes çevresinden çok fazla trim sesi geliyor.
*Geçen hafta araç çalışmamış tekrar kapatıp açınca bu sefer vites geçmemiş tekrar stop edip deneyince
vites geçmiş fakat gaza basmasına rağmen araç hareket etmemiş ve yokuş kalkış sistemini kontrol edin uyarısı vermiş.