Kadjar'da tespit edilen arizlari burada toplayalim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brawogt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben Reno fulluence (ismi hatalı yazmış olabiliri) marka bir araç kullandım. Biraz gezmiştim. Özelikle 2. Ve 1. Vites geçişlerinde aşırı titreme yapıyordu. Fakar gaza yüklenince veya yüksek devir de sorun olmuyordu. Eco mod ile ilgiliyse yazılımsal olabilir galiba.

ECO modunu kapattım çok daha az yapıyor sanırım

Yokuşlarda ve yüksek sürat gerektiren yollarda eco modunda çıkın, ağır giden trafikte start stop kapatılmalı. Benim sorunum rlink "hep bağlantı yok " diyor. Bağlantı nasıl kurulabilir. Bu yüzden güncelleme yapamıyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.

2008 yılında yeni kasa Kangoo satışa çıkarıldıktan bir iki ay sonra Ekim ayın da 2009 model olarak en fulünü ve opsiyonlarını ekleterek almıştım.
Bizim araçlarda da dijital klimanın kazan tırnağı kırılıyordu ve kronik sorun olarak belirlenmişti araç kış günü buz gibi hava veriyordu, iki kere değişimi yapıldı hatta son değişim garantisi bittikten sonra ücretsiz gerçekleşti.
4 kere ön amortisör rulmanları değişti son değişen garantiden sonraydı.
Tavandaki döşemede sararma olmuştu garantiden değişti.
Ön frenlerden gelen tıkırtı sesi çift taraflı bant yapıştırılarak gideriliyordu ama bu da en fazla 500 km sonra yine bozuluyordu.
Bütün arızalarda araç serviste kaldığı sürece ikame araç verdiler ve beni mağdur etmediler.
İlk seneden sonra üretilen modellerde bu kronik sıkıntılar giderildi ve araç mükemmelleşti.
Sizlere tavsiyem araçlarınızı severek kullanın, bahsedilen sorunların tamamı 1 seneye kadar tamamen giderilecektir ve siz en ufak bir ücret ödemeyeceksiniz.
Araçlar piyasaya çıkmadan önce test edilir ve en sorunsuz hale geldiğinde piyasaya çıkar lakin bazı sorunlar satışa çıktıktan sonra ortaya çıkabilir, bazı ülkeler de hatta bazı iller de farklı sorunlar çıkabilir, örneğin stop-start sistemi trafiği az olan illerde sıkıntı çıkarmazken İstanbul'da can sıkabilir...
Araçlarınızı kötülemeden yorumlar yazarsanız gelecekteki piyasasını öldürmemiş olursunuz...:eyv

Mazot Pompası Değişti

Merhaba Arkadaşlar,

Aracımda star/stop sistemi çalıştıktan 10-15 sanıye sonra arkadan garıp bir ses geliyordu, ( tıkırtı ve gacırtı benzeri :) )

Sesin Mazot Pompasından geldiğini söylediler... ( doğru tespitmiş)

İlk gelen pompa yanlış gönderildiği için takamadılar, Fransa'dan yeni parça istediler.

Yeni Parçada geçen hafta geldi ve servise giderek işlemi yaptırdım.

Mazot pompası değişti ( arka koltuklar sökülerek basit bir şekilde değişim yapılıyor)

Test ettiğim kadarı ile ses sorunu giderilmişti.

Şu an için önemli bir sorunum kalmadı gibi...

bu sorun ile karşılaşanlar mutlaka bunu dile getirsinler. sestir geçer diye beklemeyın, mazot pompanızı değiştirilmesini talep edin.

selamlar

Yokuşlarda ve yüksek sürat gerektiren yollarda eco modunda çıkın, ağır giden trafikte start stop kapatılmalı. Benim sorunum rlink "hep bağlantı yok " diyor. Bağlantı nasıl kurulabilir. Bu yüzden güncelleme yapamıyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.

Bağlantı yok ise, aracı aldığını yer Fransaya bildirim yapmamış olabilir.

Aracı götürüp sistemin açılıp açılmadığını kontrole din derim.

Rlink için, internette store girip güncellemeleri flash dikse aktarabildiniz mi?

Benim de sıkıntım araç ECO mode açık iken 1. vitesten 2. ye 1800-2000 devir gibi atıyor
ama ECO kapalıyken 1. vitesten 2 ye 2500 gibi atıyor. Sizce bu normal mi ?
ECO mode'un fark etmesi normal ama 2500 devirde vites yükselmesi normal gelmiyor bana.
EDC kullanan arkadaşlarda da aynı mı acaba ?

Şimdiden teşekkürler.

Eco mod kapaliyken arac daha devirli kullandiriyor. Performansa dayali birazda. Aynisi bende de oluyo. Eco modda adi ustunde ekonomik az devirlerde vites attiriyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hayır onu da bir türlü beceremiyorum..

Hayır onu da bir türlü beceremiyorum..

Aracı aldıktan sonra alım yaptığınız bayii R-Link aktivasyonunu yapması gerekiyor.Bu işlem 2-3 gün sürebiliyor.

Aracı aldığınız bayii ile görüşerek bu durumu teyitlemenizi tavsiye ederim.

Saygılar,

Geri