HGS cezası dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bazdu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yeni araba aldık ve hgs borcu çıktı 1000 tl civarında bunu kim ödeyecek diye araştırdık ve olayın bizimle alakası yok. araç üzerimize alındıktan sonraki tarih bizi etkiliyor. tarihlere dikkat edin arkadaşlar. ve sattığınız araçların size ait olan dönemede bakın yeni sahibini etkilemiyor..

peki bu hgs etiketi deforme olunca yenisinin alınma prosüdürü nasıl oluyor sadece etiket değişecekse aboneliği varsa plakanın bilgisiolan varmı

hgs de bendede 300 tl borç var. 3 kere mail attım cevap dahi dönmediler. 444 17 11 kesinlikle cevap vermiyor.
Lanet olsun ödiyim dedim ,gittim ptt ye almayız dediler ,ziraate gittim ödeyemezsiniz dediler , gib de zaten gözükmüyor. Şans eseri mhz'ye ulaştım sistemlerimiz bozuk , düzeldiğinde arayın posta çeki hesabı vericez oraya borcu yatırın sonra bize dekontunu gönderin sileriz dediler.

Bende ya yürüyün gidin dedim işin ucunu bıraktım.Ne tebliğ edilen borç var ne ödeme kanalı var.Böyle saçmasapan bişey olamaz.

peki bu hgs etiketi deforme olunca yenisinin alınma prosüdürü nasıl oluyor sadece etiket değişecekse aboneliği varsa plakanın bilgisiolan varmı

HGS numaran ile PTT ana şubelerinden birine gidiyorsun,(dolum yapan mahalle arası Ptt lere değil) etiketim deforme oldu / yırtıldı vs diyorsu, yeni etiket almak istiyorum diyorsun. sana ilk defa etiket alıyormuşsun gibi önce yeni etiket çıkartıyorlar, tabi araç ruhsatını istiyorlar önce. iptal edilecek hgs numarasını veriyorsun sana bir form veriyor, bakiye transfer formu, eski hgs deki bakiyeyi yenisine aktarıyorlar, 5 tl yeni etiket parası verip yeni etiketinle ayrılıyorsun.
Ben değiştirmiştim bu şekilde :eyv

HGS numaran ile PTT ana şubelerinden birine gidiyorsun,(dolum yapan mahalle arası Ptt lere değil) etiketim deforme oldu / yırtıldı vs diyorsu, yeni etiket almak istiyorum diyorsun. sana ilk defa etiket alıyormuşsun gibi önce yeni etiket çıkartıyorlar, tabi araç ruhsatını istiyorlar önce. iptal edilecek hgs numarasını veriyorsun sana bir form veriyor, bakiye transfer formu, eski hgs deki bakiyeyi yenisine aktarıyorlar, 5 tl yeni etiket parası verip yeni etiketinle ayrılıyorsun.
Ben değiştirmiştim bu şekilde :eyv

yusuf abi ben bankadan almıştım prosüdür yine aynımıdır bankadan alan varmı

yusuf abi ben bankadan almıştım prosüdür yine aynımıdır bankadan alan varmı

PTT banka HGS'lerine bakıyor mu bilemiyorum, eğer bakıyorsa aynı prosedürle işini halledersin. Ama bankalar acayip farklı işlerler yürütüyor, belki biraz uğraştırabilirler.
Bankana sormalısın :eyv

​Benide her ay FSM köprüsünden geçiriyorlar hiç gitmediğim halde.Mail atıyorum bir hafta on gün sonra düzeltiyolar.Ama sürekli bunu takip etmekten sıkıldım.Demek ki insanları sürekli bu şekilde bir yerlerden geçiyorlar ve haksız yere dünyanın parasını kazanıyorlar.Bir çok kişi bunu fark etmiyordur bile.

Arkadaşlar 05.02.2015,te 2. el araç aldım.şimdi ogs ve hgs,yi plakadan sorguladımda, araç 3 ay önce, 4 defa geçiş yapılmış halıyle odenmedıgı için cezalar katlanmıs 450 tl gibi borcu olmus. şimdi bu ceza eski sahibinemı tebliğ edilir yoksa banamı gelır. tam olarak bilen varsa veya başindan bu olay geçen arkadaşlar aydınlatabılırmı. cevap rica lütfen.??

Arkadaşlar 05.02.2015,te 2. el araç aldım.şimdi ogs ve hgs,yi plakadan sorguladımda, araç 3 ay önce, 4 defa geçiş yapılmış halıyle odenmedıgı için cezalar katlanmıs 450 tl gibi borcu olmus. şimdi bu ceza eski sahibinemı tebliğ edilir yoksa banamı gelır. tam olarak bilen varsa veya başindan bu olay geçen arkadaşlar aydınlatabılırmı. cevap rica lütfen.??

Senden önceki borç normalde eski sahibini bağlar, fakat yeni çıkan kanunla hgs borçları da borçlu olarak devir edilirse yeni sahibine geçiyor.
eski sahibi ile irtibata geçip bu borcu ödemesini isteyin, ama iş uzarsa size patlayabilir haberiniz olsun.

En garantisi postaneye gidin ve yeni aldığınız aracin plakasini vererek kendi adiniza hgs çıkartın .. ben eski aracimdan hgs bondrolünü cikarmamistim ve bakiyenize yükleme yapin diye msj geldi .. ptt'yi arayip hgs yi iptal etmek istedim fakat telefondan degil en yakin postane subesinden yapabileceklerini söylediler .. kaçak gecıs olursa kimin mükellef olacağını sordum satmış olduğum aractaki cezaların beni bağlamayacağını fakat gidip iptal etmem gerektiğini söylediler .. bence gidin postaneye ve adınıza hgs alın ..[emoji106]

Geri