HGS cezası dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bazdu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
attachment.php
Arkadaşlar biz arabayı 9 uncu ayda aldık ceza 8 inci aya ait bizimle ilgisi yok galiba ?

Hgs aboneliginiz yoksa 7 gun icerisinde actirirsaniz ceza yemiyorsunuz.
Eski aracimla hgs turnikesinden gecerken kacak gecis yaziyordu ama camdada etiket vardi. Kac kez sorgulattim. Gecisler gorunuyor. Etiketi camdan soktum kac kez oyle gectim Yani etiketi okumasa bile plakadan dusuyorlar. Ya sizin bakiyeniz bitmis yada aboneliginiz yok.

Hgs aboneliginiz yoksa 7 gun icerisinde actirirsaniz ceza yemiyorsunuz.
Eski aracimla hgs turnikesinden gecerken kacak gecis yaziyordu ama camdada etiket vardi. Kac kez sorgulattim. Gecisler gorunuyor. Etiketi camdan soktum kac kez oyle gectim Yani etiketi okumasa bile plakadan dusuyorlar. Ya sizin bakiyeniz bitmis yada aboneliginiz yok.

Bu dediğin mazeretli geçişe giriyor, ve 10 kez ile sınırlı. Eğer bu şekilde geçmeye devam edersen suistimal etmekten 11.geçişinde ceza yersin haberin olsun.

Hgs ve ogs de sistem okumadığında gişe kamerası devreye girip resim çekiyor, ve plakaya göre işlem yapılıyor. Eğer bakiye,yada hgs/ogs aboneliği yoksa yedi gün mühlet veriliyor, bu sürede ya abonelik alınacak ya da bakşye bakiye yetersiz ise bakiye yüklenecek.

İşlemleri uzattığınız için sürekli böyle geçiş yapamazsınız.

Asıl mesele aslında, eğer kaçak geçiş uyarısı alınıyorsa hemen hgs/ogs kontrolü yapılması gerekli. :eyv

attachment.php
Arkadaşlar biz arabayı 9 uncu ayda aldık ceza 8 inci aya ait bizimle ilgisi yok galiba ?

Yeni kanuna göre hgs/ogs cezası varsa aracın satış yapılamıyor, ayrıca ispark borçları da bunlara eklendi. Bu yüzden eğer noter sistemde bir sorun olup da göremezse ve satış yaparsa borç yeni sahibine geçiyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27378594.asp

Bundan sonra bu borçlar ödenmeden satış yapılamayacağı için sorun çıkmayacak ama sizin durum biraz farklı olmuş.

Siz eski sahibi ile iletişime geçip kaçak geçiş cezalarının olduğunu söyleyin, ödemeye ikna edin. Yoksa ilerde başınız ağrıyabilir.

Terbiyesizce aşagılıkca ve milleti alenen sömürmenin nedeni ortada şu yapılana bakın arkadaşlar..
Bizzat kendimizin kullandıgı araç kafasına göre yerleştirmişler hemde

Bi aracımıza 840 tl
Diğerine ise 1800 tl ceza cıkıyor

Emre, direk şu kadar borç, bu kadar borç yazmaz. Detaylı geçişleri listeler, sen ben bu geçişleri yapmadım diyorsan karayolları genel müdürlüğüne başvurup geçişlerin kamera görüntülerine bakabilirsin. Kaçak geçiş öyle okumadı diye kafasına göre yazmaz, plaka okuyucu kamera ve eds sistemi ile şipşak resim çekiliyor.

Yusuf abi geçişlerde değil geçtikten sonra 10 katı fiyat yazması.
Geçen hafta cumartesi konvoyda beraber gişelerden geçtik farkettinizmi bilmem ama benim ekranımda 150 lira gibi bi rakam cıktı hgs bakiyemin içinde para yüklü ve aradıgımda agzıma geleni saydım yanlıslık olmus diyip düzellttiler aramadıgında ise bu şekilde geçiriyolar ama pazartesi olsun arıcam agzıma geleni yine sayıcam o sekıldede yanlıslık olmuş diyip büyük bi ihtimalle silecekler.

Hepsini geçtimm vatandaşın hgs sinde bakiye yoksa 4 lira ise 4 lira ceza kes 4 lira yerine 10katı 40 lira kesip 40 liranında faizini koyup 60 lira istiyorlar bu nedir allah askına

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu dediğin mazeretli geçişe giriyor, ve 10 kez ile sınırlı. Eğer bu şekilde geçmeye devam edersen suistimal etmekten 11.geçişinde ceza yersin haberin olsun.

Hgs ve ogs de sistem okumadığında gişe kamerası devreye girip resim çekiyor, ve plakaya göre işlem yapılıyor. Eğer bakiye,yada hgs/ogs aboneliği yoksa yedi gün mühlet veriliyor, bu sürede ya abonelik alınacak ya da bakşye bakiye yetersiz ise bakiye yüklenecek.

İşlemleri uzattığınız için sürekli böyle geçiş yapamazsınız.

Asıl mesele aslında, eğer kaçak geçiş uyarısı alınıyorsa hemen hgs/ogs kontrolü yapılması gerekli. :eyv

O aracı sattım şimdikin de var ve okuyor. Eski araçla okadar geçmemişimdir bile o yüzden ceza yemedim sanırım. Bu bilgiler önemli bilgilendirme için çok sağol.

Abi kacak gecis yaziyoda okumuyo ki hic okumayinca kacak olarak isliyor. Para yukluyorum bir gun once bir gun sonra yine geciyorum yine kacak yaziyor ne yaptiysam kacak gecisten baska bisey yazdigini gormedim 20 ile gectim kacak yaziyo 30 da da 40 ta da ve hic bir sekilde bakiye az diye de bir mesaj gelmedi suana kadar

Enistem in borcuda cikti 2000 tl cikmisti sikinti surda mahmut bey giselerden edirne yonune cikis yapmis 1 dk sonra edirne yonunden istanbula giris yapmis itiraf etmis borcu odeyin sonra itiraz edindemisler taksicilerin binlerce borcuda cikiyo yada bizim burda satilan hgs lerde bisey war bilmiyorum kimden kaynakli oda var

Ve hgs borcu vergi borcu olarak gozukmuyor muaneye gidilcegi zaman aracin borclarini cikarttirdik vergide falan cikmiyor yani

Geri