HGS cezası dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bazdu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazdu

Batuhan Dursun BAZDU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhabalar birşey öğrendim sizlede paylaşmak istedim hgs den geçiş yaptığınızda kaçış yazıyorsa litfen kontrol edin https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf linkinden ben kontrol ettim 900 tl cezam çıktı ticarininde 600 tl ve vergi dairesinden temiz kağıdın da çıkmıyor bilginize

Geçmiş olsun kardeşim. HGS kartını camdan okuyamadığı için mi geldi tüm bunla başına? Birde ödedikten sonra vergi dairesinden silinmiyormuymuş? Biraz daha aydınlatır mısın bizi.

Geçmiş olsun, vatandaşın öpülmedik bir kulak arkası kalmıştı onunda mahremini bırakmadılar...!

Geçmiş olsun, vatandaşın öpülmedik bir kulak arkası kalmıştı onunda mahremini bırakmadılar...!

Elektrik faturasını ödeyemediler heralde usta

Böyle alçakça bir ceza olur mu 900-600 ne demek yahu ülke mi değiştirdi san ki araç !! :sinirli

merhabalar birşey öğrendim sizlede paylaşmak istedim hgs den geçiş yaptığınızda kaçış yazıyorsa litfen kontrol edin https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf linkinden ben kontrol ettim 900 tl cezam çıktı ticarininde 600 tl ve vergi dairesinden temiz kağıdın da çıkmıyor bilginize

Batuhan şimdi ben de baktım nasıl olur diye, kusura bakma ama 15 kez kaçak geçiş yapmışsınız, bu kadar sürede 15 kez kaçak geçiş yaptıktan sonra hiç mi hgs nizi kontrol ettirmediniz? yada bakiyenize hiç mi bakmadınız?
HGS kurallarına göre 10 kez mazeretli kaçak geçme hakkınız var, eğer plakaya HGS tanımlı ise ve bakiye yeterli ise kaçak geçiş yapıldığında (hgs etiketi okunmadığında) plaka okunarak kayıtlı olan hgs den düşer. ama bu 10 kez tekrarlandığında artık mazeretten çıkıp cezalı durumuna düşüyor, haliyle her geçişte hgs okunmadığında direk cezalı işlem uygulanıyor. Burada sizde çok büyük hata var, neredeyse her geçiş yaptığınızda gişede "Kaçak Geçiş" yazmış olmasına rağmen hiç kontrol etmemişsiniz.

Z1r66g.jpg

Ayrıca kaçak geçişlerde aynı gün içinde geçiş ücreti ödenirse normal ücretten ödeniyor.

Böyle alçakça bir ceza olur mu 900-600 ne demek yahu ülke mi değiştirdi san ki araç !! :sinirli

Elektrik faturasını ödeyemediler heralde usta

Sonuçta bir sistem kurulmuş, buna uymamız gerekmez mi?
eğer ben buna uymuyorum, kafama göre istediğimi yaparım derseniz tabi ki ceza kaçınılmaz olur.
Kimse kimseye gereksiz yere yüklü cezalar kesmiyor. bazı şeylerde tek taraflı muhalif olmayalım lütfen.
Yukarıdaki resimi gözden geçirerek tekrar yorumlayın :eyv

Evdeki 3 araç için de baktım şimdi, şükür cezamız çıkmadı...

Sonuçta bir sistem kurulmuş, buna uymamız gerekmez mi?
eğer ben buna uymuyorum, kafama göre istediğimi yaparım derseniz tabi ki ceza kaçınılmaz olur.
Kimse kimseye gereksiz yere yüklü cezalar kesmiyor. bazı şeylerde tek taraflı muhalif olmayalım lütfen.
Yukarıdaki resimi gözden geçirerek tekrar yorumlayın :eyv

Araştırmacı gazetecilik diye buna derim. Yoksa herkes yardırıp gidecekti kuruma. Teşekkür ederiz Yusuf kardeşim bilgilendirme için. Bende yazılana inanamamış ver sorular sormuştum.ıslık

Terbiyesizce aşagılıkca ve milleti alenen sömürmenin nedeni ortada şu yapılana bakın arkadaşlar..
Bizzat kendimizin kullandıgı araç kafasına göre yerleştirmişler hemde

Bi aracımıza 840 tl
Diğerine ise 1800 tl ceza cıkıyor

Geri