Hayat kurtaran aşağı yeşil ok ikaz lambası...

o yeşil ışık benim clio'da da yanıyor ama vitesteyken kendini öne de atıyor çalıştırınca:D

Bu özelliği bende aracı boşa aldığımı düşünerek çalıştırmaya kalktığımda fark etmiştim akıllı vites olayı gerçekten güzel ama çok alt devirlerde vites at diyor ona gıcık oluyorum...:)

7 ay önce hoca sese göre vites değiştirmeyi öğretmişti, ilk günler o ışıklar yanıyor pek iplemedim, sonra fazla ciddiye alayım dedim bu sefer de ilk öğrendiğimle tutmamıştı:D Allahtan hocayla tekrar çalıştığımdan ya bu ışık yanıyor şimdiden dediğimde boş ver onu demişti de rahatladım, ama bazen gıcık ediyor hakikaten :)

Bugün bankaya gidecektim baya dik yokuşta durdum el frenini dibine kadar çektim araç ufakta kayıyordu sanki öyle hissediyordum tekerleği kaldırıma dayadım tam stop edicem vitesteymiş öne doğru gitti tekrar basmamla kurtardım aracı sonra stop edip gittim.

Bugün iş yeri otoparkında etraftaki araçlar -benimkinden uzun- ön tamponları duvara dayamışlar, baktım ettim, kimise de çok çok yakın, ben çalıştırırken bunu unutur ileri atarım dedim, nasıl olsa kısa diğerlerinden 20 cm falan geride bıraktım burnunu, ders çıkışı bindim, tabii ki öne attım yine, en azından kendimi biliyorum sanırım hehe

Bugün iş yeri otoparkında etraftaki araçlar -benimkinden uzun- ön tamponları duvara dayamışlar, baktım ettim, kimise de çok çok yakın, ben çalıştırırken bunu unutur ileri atarım dedim, nasıl olsa kısa diğerlerinden 20 cm falan geride bıraktım burnunu, ders çıkışı bindim, tabii ki öne attım yine, en azından kendimi biliyorum sanırım hehe
hehe hehe

Evet iyi bir özellik.
kart lı araçlarda zaten vardı.
Anahtarlılarada konulması iyi olmuş

Benim megane'da da var aynı özellik. Geçen gün sağolsun yıkamacı arkadaşlar viteste bıraktığında farkettim. İyi düşünülmüş.:eyv

akıl edipde öyle bir özellik ekliyebilmişler arabaya.:D sbh deniycem bakalım benim arabda varm ??

evet, hatta megane araç vitesdeyken frene basıp çalıştırdığında araba tüm elektronikleri devreye sokar, bu şekilde yolcu tarafındaki camı kapatırdım ben aracı çalıştırmadan hey gidi megane ya! darlandım bak şimdi :) kartlı fluence larda her şekilde debriyaja basman gerekio diye biliyorum zaten... iş çıkışında bir test ediyim :))

Son düzenleme:
Güzel özellikmiş,her arabada olması gereken bişey bu :eyv

O özellik Toyota corolla Vw golf gibi araçlarda zaten var debriyaja tam basmadan araç çalışmıyor.

Sevgili dostlar bugün okul çıkışı yanıma bir arkadaş oturdu ben emniyet kemerini takmak isterken bu ehliyetsiz arkadaş muziplik yapıp birden kontağı çevirdi araç viteste ve elfreni çekiliydi ancak çalışmadı ve devir saatinin orada aşağıya doğru yeşil bir ok ikazı yandı. Kontağı kapatıp tekrar açtığımda yine aşağı doğru yeşil ok ikazı devir saati içinde yandı fakat bu kez debriyaja bastığımiçin araç çalıştı daha sonraki bir kaç denemedede aynı sonucu verdi. Servis kitapçığına baktığımda bu ikazın açıklamasını göremedim ancak şunu anladım Fluence viteste çalışıp zıplamıyor. Olası küçük haylazların yaramazlıklarına yada acemi kullanıcı veya dalgın kullanıcı hatalarının önüne geçilmiş şahsen böyle bir özelliğin olduğunu gördüğüme sevindim sizinlede paylaşayım dedim.
Sadece zıplatmamakla kalmıyor. Mozot pompası, enjektörleri, aks ve şanzımanı da koruyor. Bu özellik nedeniyle Reno'ya ekstra artı puan verdim.
Laf aramızda aynı olay başıma ilk geldiğinde, ahaa dedim, arıza var hehehehe

Geri