Clio İcon 90hb EDC normal giderken ayağımı gazdan kesip yavaşlarken sanki araba kendi kendine gaz veriyor gibi gaz sesinde yükselme oluyor hissi veriyor. Ne dersiniz. başına gelen var mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Clio İcon 90hb EDC normal giderken ayağımı gazdan kesip yavaşlarken sanki araba kendi kendine gaz veriyor gibi gaz sesinde yükselme oluyor hissi veriyor. Ne dersiniz. başına gelen var mı?
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Güzel tercih olmuş küçük hacimli turbo beslemeli araçları eski atmosferik araçlar gibi sanıyor milletimiz [emoji4]2 hafta kadar önce 2013 model clio 0.9 sportourer icon aracımı aldım. Station wagon olması bebim için bebebklerim olduğundan çok önemliydi. Ve en uygun fiyata, vergisi en az, en az yakıt tüketen, en donanımlı ve en şık araç araç olduğu için tercih ettim. Aracımda standart icon donanımına ek olarak R Link de mevcut. Tek eksiği müzik sistemiydi, onu da yaptım, çok iyi oldu. Araçtan gayet memnunum. Lüx araçlardan tek donanım eksiği; deri döşeme, koltuk ısıtma, sunroof ve xenon. Bizim Türk insanının küçük motor tercih etmemesi sebebiyle uygun fiyata alınabilmesi gibi bir de avantajı var. Araba gitmiyor diyenler 1.2 atmosferik alabilirler [emoji2] Araba 0.9 olmasına rağmen turbo destekli ve 90 beygir gücünde olması 1 tonluk araca gayet yeterli. Yaklaşık 500kmlik tecrübemde, daha önce hep d sınıfı iyi arabalar kullanmış olmama rağmen, bu aracı sınıfında çok başarılı buldum. 500km önce sıfırladığım yol bilgisayarına göre şehiriçi ortalamam 6.5 litre ki, ekonomik olması için bir çaba sarf etmeden bu şekilde. Eğer eco modda daha sakin kullanılırsa 1lt daha az yakmak mümkün. Boş saatte çevreyolunda cruise control ile sabit 90km hızla giderken anlık tüketim 3,5lt civarı gösteriyor. Hadi üzerine 1 lt daha eklenirse 4,5lt bile gayet makul bir tüketim. Anahtarsız çalıştırma, arabaya yaklaşınca kapıdaki düğmeyle açma ve uzaklaşınca otomatik kilitlenme fonksiyonu gayet düzgün, stabil çalışıyor. Sportourer, yani station vagon olan araç, alt sınıfa mensup bir araç olmasından dolayı hem çok büyük durmuyor, hem de sınıfına göre gayet iyi bir bagaj hacmi sunuyor. Bence duruş olarak da hb modelden çok daha hoş. Hb bir clio almayı asla düşünmezdim. R Link sistemi, büyük ekranı ve vitesin önünde konumlandırılmış usb ve sd kart girişiyle standart iconlardaki multimedyaya göre hem çok daha hoş, kaliteli bir görünüm sağlıyor, hem de çok daha kullanışlı fonksiyonlara sahip. Önceki sahibi tarafından R Link storeden indirilip kurulmuş olan sound effect uygulaması inanılmaz hoşuma gitti. Uygulama içerisinden, sunuşan modellerden bir spor araba seçildiğinde, aracın hoparlörlerinden motor ile senkronize bir şekilde spor araba sesi veriyor. Hele ki bagaja subwoofer koyduktan sonra, resmen arkada egzoz varmış gibi oldu. Kullanırken sanki modifikasyonlu v6 bir spor araba kullanıyormuş hissiyatı verirken, dışarıdaki insanları da rahatsız etmemesi çok iyi [emoji2]
Sonuç olarak, yaptığım araştırma neticesinde, Türkiye' de şu anda bu kadar uygun fiyata alınabilecek, modelli, eski olmayan, düşük km, bu kadar dolu, donanımlı, yakıt tüketimi az, vergisi az olan, geniş bagaj hacmi sunan, tasarımı güzel, başka bir araç daha yok.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi